All Along The Watchtower | Playing For Change | Song Around The World

Καλλιτέχνες από όλες τις γωνιές της γης διασκευάζουν το "All Along The Watchtower" (video)

To Playing For Change είναι ένα project που δημιουργήθηκε από τον αμερικάνο παραγωγό Mark Johnson βασισμένο πάνω στην πεποίθηση πως η μουσική έχει τη δύναμη να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.
Σήμερα, 20 Απριλίου το Playing For Change κυκλοφορεί, το "Listen Τo Τhe Music", ένα άλμπουμ με 12 νέα κομμάτια.
Στην εν λόγω δισκογραφική δουλειά συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως οι Buddy Guy, The Doobie Brothers, Dr. John, Jack JohnsonPreservation Hall Jazz Band μεταξύ πολλών άλλων, από κάθε γωνιά της γης.
Δείτε εδώ την διασκευή στο "All Along The Watchtower" από τους Warren Haynes, Ivan Neville, Cyril Nevile, John Densmore και Bombino.
«Θυμάμαι πως οραματιζόμουν την ακουστική κιθάρα που ανοίγει το κομμάτι αλλά και την κατάληξή του με μια Ινδιάνικη κραυγή και ένα παραδοσιακό τύμπανο. Από τη Βηρυτό στη Νέα Ορλεάνη και τα εδάφη των Λακότα, οι μουσικοί έπαιξαν και τραγούδησαν σαν να είναι μέλη ενός μουσικού στρατεύματος, αποφασισμένου να σταματήσει τον πόνο και την απληστία των ανθρώπων», αναφέρει ο Johnson σε συνέντευξή του.
Από τη πλευρά του ο Warren Haynes δηλώνει σχετικά:
«Το Playing For Change είναι η απόδειξη πως η μουσική μπορεί να παρακάμψει τη γεωγραφία, τη φυλή, την ηλικία, την κουλτούρα και οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο διαχωρίζει τους ανθρώπους. Αν και όλοι βρισκόμαστε σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να συμμετάσχουμε σε αυτό τον όμορφο διάλογο όπου όλοι μιλούν τη ίδια γλώσσα».

 http://www.rocking.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις