Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Απολαμβάνουμε εδώ και καιρό τον "ψυχρό πόλεμο" που κορυφώνεται μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και βρίσκουμε ότι είναι πολύ πιο.. coolός από τον πρώτο!


Η δικιά μας η γενιά έχει πλέον καταλάβει το παιγνιδάκι του "διαίρει και βασίλευε" που παίχτηκε αμέσως μετά τον β' Π.Π. μεταξύ των δυο "υπερδυνάμεων", όπου η μια έπαιξε το ρόλο του μπαμπούλα της άλλης, όπως και για τις χώρες-δορυφόρους τους.

Η Παγκοσμιοποίηση όμως ανάγκασε να ρίξει τοίχους στο Βερολίνο, να φέρει Περεστρόικες, να δώσει ανεξαρτησίες σε μικρά κράτη που πριν ήταν υπό έλεγχο - η ελίτ ήθελε γρήγορη διακίνηση των εμπορευμάτων της και αύξηση του καταναλωτισμού. Εκτός αυτού, με δορυφορική τηλεόραση, ίντερνετ και social media να φιλοδοξούν να "μας ενώσουν όλους", ήταν κομματάκι δύσκολο να κρατηθεί ο πολιτικός και οικονομικός διαχωρισμός "καπιταλισμός-κομμουνισμός". Έγιναν και τα δυο νεο-φεουδαρχισμός και... σώσαμε!

Ωστόσο πλανήτης χωρίς εντάσεις είναι από ένα σημείο και μετά ασύμφορος. Πρέπει το Ράλι στρατιωτικού εξοπλισμού να συνεχίζεται και οι περιορισμοί ελευθεριών επίσης να αυξάνουν.

​Οπότε η παγκόσμια ελίτ εδώ και καιρό σκέφτηκε να ξεκινήσει ένα δεύτερο ψυχροπολεμικό γύρο
Δύση: Για όλα φταίνε οι Ρώσοι
Έχασε η Κλίντον; Φταίνε οι Ρώσοι. Ψήφισαν για Brexit; Φταίνε οι Ρώσοι. Έπεσαν χημικά στη Συρία; Φταίνε οι Ρώσοι (και ο Άσαντ που είναι φίλος τους). Για το Ιράν, φταίνε οι Ρώσοι, για τη Β. Κορέα, φταίνε οι Ρώσοι. Γενικώς φταίνε σε όλα, εκτός...
Για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, γιατί εκεί "λόγω κλιματικής αλλαγής" έχουν από κοινού συμφέροντα για να πάρουν τα πετρέλαια και το αέριο και ΣΥΝυπογράφουν συμφωνίες
Σε ό,τι έχει να κάνει με συνεργασίες με το διάστημα ο ψυχρός πόλεμος δεν επηρεάζει
Σε ότι έχει να κάνει με μελέτες και προβλέψεις για εξωγήινους, επίσης δεν υπάρχει κόντρα, αφού από παλιά, ΗΠΑ και Ρωσία έχουν πει ότι μια "εισβολή εξωγήινων" μπορεί και να μας ενώσει κάτω από μια παγκόσμια διακυβέρνηση
Η τρέλα που λέγεται Novichok
Επειδή το δηλητήριο Novichok ήταν σοβιετικής κατασκευής από την περίοδο του α' Ψ.Π. (ψυχρού πολέμου) τώρα χρησιμοποιείται στον β' Ψ.Π. για περισσότερη ένταση.

Η Βρετανία χωρίς καμία απόδειξη, αποφασίζει να "τραβήξει" 23 διπλωμάτες της από τη Ρωσία. Η Ρωσία απαντά ότι θα κάνει το ίδιο.

Μάλιστα το πάει κι ένα βήμα παραπάνω, συνεχίζοντας να αρνείται κάθε συμμετοχή στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του πιθανόν να είχε προέλευση την ίδια τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Σλοβακία, τη Σουηδία ή την Τσεχία.

Ο "εφευρέτης" του Novichok, δήλωσε προ ημερών ότι "είναι προφανές" πως το έκαναν οι Ρώσοι, αφού... μόνο αυτοί γνωρίζουν την φόρμουλα. Η φράση αυτή θα είχε νόημα και σημασία αν ο ίδιος διέμενε στη Ρωσία και διαπιστωμένα δεν είχε επαφή με ξένους παράγοντες. Αλλά...

Ο "εφευρέτης" δρ Vil Mirzayanov, ο οποίος εργάστηκε ως χημικός στο τεχνικό τμήμα της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντίγνωσης, για να δημιουργήσει το φονικό δηλητήριο, σήμερα ζει άνετος και ωραίος στις ΗΠΑ! Και συγκεκριμένα στο Princeton, New Jersey, απ' όπου μίλησε και στην τηλεόραση του Sky News.

Τι δεν καταλάβατε; Να το ξαναπούμε: Ο ίδιος "ξέρει" τη φόρμουλα, είναι Ρώσος αλλά διαμένει στις ΗΠΑ, αλλά δηλώνει ότι "μόνο οι Ρώσοι την γνωρίζουν".

Ναι... μόνο οι Ρώσοι την γνωρίζουν, αλλά Ρώσοι ζουν και εκτός Ρωσίας, σωστά;

Είπαμε, ο β' Ψ.Π. είναι τόσο... coolός, για απολύτως ηλιθίους! ​


igata.gr

 http://www.ksipnistere.com/2018/03/cool.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις