ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως το 2017 η πειρατεία στη μουσική αυξήθηκε, που παρά την ύπαρξη των streaming υπηρεσιών, παραμένει πιο δημοφιλής από ποτέ.
Σύμφωνα με το ετήσιο Global Piracy Report από τον επίσημο «ιχνηλάτη» δεδομένων πειρατείας, την εταιρεία MUSO, το φαινόμενο αυξήθηκε κατά 14,7% το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με 73,9 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε σχετικά sites παγκοσμίως.
30,5 δισεκατομμύρια επισκέψεις έγιναν σε ιστότοπους web streaming, 21,2 δισεκατομμύρια σε ιστότοπους web download, 15,7 δισεκατομμύρια σε ιστότοπους streaming ripping, 6 δισεκατομμύρια σε ιστοσελίδες με public torrent και 500 εκατομμύρια στις αντίστοιχες με private torrent.
Η έρευνα έδειξε πως η πειρατεία στη μουσική είναι η δεύτερη πιο δημιφιλής μορφή πειρατείας, ακολουθώντας αυτήν που αφορά τα τηλεοπτικά προγράμματα και προπορευόμενη αυτής των κινηματογραφικών ταινιών.
Οι περισσότεροι «πειρατές» ανιχνεύτηκαν στην Αμερική, με 27,9 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε παράνομα μουσικά site και ακολουθούν η Ρωσία (20,6 δισεκατομμύρια), η Ινδία (17 δισεκατομμύρια), η Βραζιλία (12,7 δισεκατομμύρια) και η Τουρκία (11,9 δισεκατομμύρια).
«Υπάρχει η πεποίθηση πως η αύξηση της δημοτικότητας υπηρεσιών όπως το Netflix και το Spotify έλυσαν το πρόβλημα της πειρατείας, αλλά αυτή η θεωρία απλά δε στέκει», αναφέρει ο Andy Chatterly, ένας εκ των ιδρυτών της MUSO.
Και συμπληρώνει:
«Τα δεδομένα μας δείχνουν πως η πειρατεία είναι πιο δημοφιλής από ποτέ. Εκτός από τα όποια μέτρα παίρνουν οι διάφορες εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είναι εξίσου σημαντική η κατανόηση του προφίλ του καταναλωτή της πειρατείας».

 http://www.rocking.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις