ΝΟΣΤΙΜΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

 
Υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, αλλά πολύ ανθυγιεινά, αφού το μόνο που προσφέρουν στον οργανισμό είναι περιττές θερμίδες, λίπος και προβλήματα. Ποιες είναι αυτές;
Αναψυκτικά
Tα αναψυκτικά είναι ίσως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά που οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά. Κάθε κουτάκι αναψυκτικού περιέχει περίπου 200 θερμίδες, δηλ. περισσότερες θερμίδες από μία μπριζόλα μεσαίου μεγέθους. Όχι μόνο είναι full στη ζάχαρη, αλλά περιέχουν τεχνητή γεύση και θειώδη άλατα. Και αν νομίζεις πως τα αναψυκτικά διαίτης είναι πιο υγιεινά, απατάσαι, αφού περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που προκαλούν πολλά προβλήματα στην υγεία.
Έτοιμες τηγανητές πατάτες
Το εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Αν σας λέγαμε όμως ότι κάθε μερίδα περιέχει περίπου 700 θερμίδες , δε θα το ξανασκεφτόσασταν; Επίσης, σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι τηγανητές πατάτες τύπου «french fries» που σερβίρουν στα fast-food ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση παχυσαρκίας, χοληστερίνης και καρδιακών προβλημάτων.
Ντόνατς
Αναμφισβήτητα νόστιμα. Αλλά πολύ ανθυγιεινά, αφού περιέχουν μόνο ζάχαρη και άσπρο αλεύρι. Δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό, πέρα από άχρηστες θερμίδες. Επίσης, έχουν τεχνητή γεύση και τεράστια ποσότητα trans λιπαρών οξέων.
Επεξεργασμένο κρέας
Στην κατηγορία επεξεργασμένα κρέατα ανήκουν, τα hot-dogs, τα λουκάνικα, το μπέικον, το πεπερόνι και άλλα παρόμοια κρέατα. Όταν τα τρόφιμα επεξεργάζονται, όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά τους προστίθεται και νιτρικό νάτριο για περισσότερη γεύση. Το νιτρικό νάτριο είναι ένα επικίνδυνο συστατικό που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου.


Κονσερβοποιημένες σούπες
Στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο στο εξωτερικό, παρόλα αυτά πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και υπάρχουν πολλοί που τις αγοράζουν. Οι περισσότερες είναι γεμάτες λιπαρά, νάτριο και τεχνητή γεύση. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό μπολ σούπας περιέχει περίπου 1000 mg αλάτι που είναι υπερβολική ποσότητα για τον οργανισμό.
 
 http://www.oxafies.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις