ΕΠΙΜΕΝΙΔΕΙΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ




«Όταν οι Άνθρωποι βιώνουν ως αναγκαστική τη συνάθροισή τους∙

Όταν μέσα στα κλειστά μιας Πλατείας όρια εκτείνεται ο Κόσμος∙

Όταν η Ελευθερία κι η Ειρήνη διχονοούν για το σημαντικό κι ομονοούν για το ασήμαντο∙

Όταν η Ζήση μια Μηλιά είναι π’ ευνουχίζει την αυτονομία των κλώνων∙

Όταν η Θάλασσα πιότερο από παντιέρα ανεμίζει∙

Όταν Βασανιστές και Βασανισμένοι του juggernaut ιππεύουν τα καπούλια∙

Όταν Εκείνος την ιδιωτική εξηγεί οδό του κι Εκείνη καταχθόνιο σχέδιο αποκαλύπτει∙

Όλοι γονυπετείς ικετεύουν σαν παράξενοι Ταξιδιώτες κι η Ποίηση, που γράφεται, ένα λωλού παράπονο στυφό όλους να μας αφορά.

Ιλάρια ο φόβος της Εκκλησίας, Σατουρνάλια των πλουσίων ο φόβος. Κι αν και τα δυο μαζί ο φόβος της Ηθικής, Φόβος τι εστί;

Όταν οι Άνθρωποι σαρανταπληγιασμένοι ορθώνονται, δεν λαχταρούν άλλη μια μέρα για να ζήσουν, μα για να νικήσουν∙

Αφού γνωρίζουν πως φόβος, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εστί…»

Η νέα ποιητική σύνθεση της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη «Επιμενίδειος Οίστρος», η οποία πραγματεύεται την πορεία του Ανθρώπου προς τον θάνατο, κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Πηγή και παρουσιάζεται στην Αθήνα, στον πολυχώρο Αίτιον, στάση μετρό Ακρόπολη, την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις επτά το απόγευμα. 


 Ο θάνατος συνιστά τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου, ο οποίος εκφράζεται με αντιδράσεις φανερές ή υφέρπουσες στην καθημερινότητά μας. Όταν η Ποίηση προσπαθεί να πραγματευτεί αυτή τη δυσπρόσιτη θεματική δια μέσω μίας εν ζωή πένας κλυδωνίζεται με τρόπο ανεπίστρεπτο κι ανεξήγητο, αφού ασυνείδητο-υποσυνείδητο-ενσυνείδητο εναντιώνονται σθεναρά. Είναι σαν να ποντίζεσαι στη λίμνη Αχερουσία χωρίς να γνωρίζεις αν θα καταφέρεις να αναδυθείς. Μεταξύ δύσπνοιας κι άπνοιας, ΜΟΝΟΣ ο δημιουργός στέκεται απέναντι σ’ αυτή τη μάχη…
Το μήνυμα επιχειρείται να περάσει στο δυνητικό κοινό δια μέσω δραματοποιημένης απαγγελίας. Θεωρητικά προσεγγίζεται το έργο δια μέσω της ομιλίας του Κου Λεόντιου Πετμεζά, Ιστορικός Τέχνης. Θα ακολουθήσει συνομιλία του κοινού με την συγγραφέα...



http://sioualtec.blogspot.gr
Η εκδήλωση στο facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις