Η Gibson ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ?

Η Gibson αντιμέτωπη με την πτώχευση;

Δύσκολους καιρούς φαίνεται ότι περνάει η Gibson Guitar και όπως φαίνεται, το μικρότερο πρόβλημα της είναι η μείωση των πωλήσεων κιθάρας. Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η εταιρία είναι υπερχρεωμένη και κάνει απελπισμένες πωλήσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο κατάλογο των πιστωτών.
Την αποκάλυψη του χρέους έκανε ο δημοσιογράφος Geert De Lombaerde της Nashville Post, ο οποίος δήλωσε:
«Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η μεγάλη αυτή εταιρία κατασκευής μουσικών οργάνων με έδρα το Nashville, με ετήσια έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων, απέχει πολύ από το φυσιολογικό.
Η εταιρία έχει χρέη που φτάνουν τα 375 εκατομμύρια δολλάρια, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στο έτος.»
Να σημειώσουμε ότι την τελευταία δεκαετία οι πωλήσεις κιθάρας μειώθηκαν από 1,5 εκατομμύρια κομμάτια ετησίως σε περίπου 1 εκατομμύριο.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Henry Juszkiewicz δήλωσε:
«Έχουμε δημιουργήσει έσοδα από περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ακίνητα, που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν το αναμενόμενο επίπεδο επιτυχίας. Μετά από τη δημιουργία εσόδων από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μπορούμε να μειώσουμε το χρέος και να δημιουργήσουμε κεφάλαια για να συνεισφέρουμε σε αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς της επιχείρησής μας για να επιστρέψουμε στην οικονομική επιτυχία που είχαμε και να προσεγγίσουμε καλύτερους οικονομικούς όρους στην αναχρηματοδότηση της εταιρίας μας.»
Επιπροσθέτως, η εταιρία επαναπροσέλαβε τον Benson Woo ως καινούριο οικονομικό διευθυντή, δηλώνοντας:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που ο Benson θα επιστρέψει στην οικογένεια των Gibson Brands. Έχει μεγάλη γνώση της βιομηχανίας και είναι αρεστός στην Gibson και σε όλους τους συνεργάτες μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην οικονομική επιτυχία της εταιρίας μας.»
Η Gibson Guitar ιδρύθηκε το 1902 και έκτοτε το όνομά της είναι συνυφασμένο με τη μουσική ιστορία της Αμερικής.
Το 1952 ξεκίνησε η παραγωγή της πιο γνωστής κιθάρας στον κόσμο, της Les Paul την οποία σχεδίασε ο τότε πρόεδρος της εταιρίας Ted McCarty ύστερα από έμπνευση του γνωστού κιθαρίστα Les Paul.

 http://www.rocking.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις