Η ΑΠΟΨΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ... ΣΙΩΠΗ....



Στα Πανεπιστήμια υπάρχει το μάθημα της φιλοσοφίας. Κάποτε έκανε εγγράφως την πρόταση η Φιλοσοφία να ξεκινάει από το δημοτικό γιατί μαθαίνει ή καλύτερα ωθεί τον άνθρωπο να σκέπτεται.
Σήμερα βλέπουμε εκατομμύρια άρθρα, ποσταρίσματα με στοιχεία, με γεγονότα, με αποδείξεις, όμως δεν βλέπουμε το σημαντικότερο. Την άποψη, την γνώμη, αυτήν που είναι πολλές φορές λάθος, με ελλειπή στοιχεία, αλλά δεν παύει να είναι η γνώμη και κάπου να πατάει.
Ξαφνικά γνώμη έχουν μόνον οι παπαγάλοι του συστήματος μέσα από κείμενα γραμμένα με την ξύλινη γλώσσα των υπουργείων, που λείπει το λάθος, αυτό το λάθος που κάνει ένα κείμενο δικό ΜΑΣ.
Οι άνθρωποι είτε σταμάτησαν να σκέπτονται (οϊμέ αν ισχύει αυτό…) είτε σταμάτησαν να λένε αυτά που σκέπτονται…
Ότι και να έχει γίνει είναι άσχημες καταστάσεις και οι δύο.
Ναι σήμερα ζούμε σε καταστάσεις κοινοβουλευτικής χούντας όπου η άποψη μπαίνει στη μέγγενη της αστυνομίας σκέψης, που το μόνο πράγματα που επιτρέπεται να συζητάμε είναι για το τι κάνει ο καθένας με την κωλοτρυπίδα του και πάντα να προσέχουμε με τυχόν και χρησιμοποιήσουμε τη λέξη λάθρο αντί για πρόσφυγας ή γύφτος αντί για ΡΟΜ.
Παίζουμε με λίγα λόγια άσκοπα με τις λέξεις, μη τυχόν και στεναχωρηθεί καμία ΜΚΟ ή μας ασκήσει δίωξη κανένας ευαισθητούλης εισαγγελέας για παράβαση του πιο ρατσιστικού νόμου της Ελλάδας, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…
Και έτσι η άποψη ξαφνικά έγινε… σιωπή…
Ξέρετε κάτι όλη αυτή η κατάσταση το μόνον που έχουν καταφέρει τα εγχώρια συστήματα ελέγχου του πληθυσμού είναι να προκαλούν την οργή, αυτήν που πλέον ελέω αριστεράς αδυνατεί να εκτονωθεί στο δρόμο και σύντομα θα εκτονωθεί με βαριάς μορφής άσκηση βίας… Μόνον που τότε κανείς δεν θα σώσει οποιονδήποτε ο μανιασμένος λαός θεωρεί υπεύθυνο της κατάστασης του. Και αυτό μπορεί φίλε μου συνμαχητή του πληκτρολογίου να είσαι εσύ, εγώ, που νομίζουμε ότι αντιστεκόμαστε, αλλά τελικά το μόνο που κάνουμε είναι να αποστρεφόμαστε από το γείτονα μας και αυτός να μας βλέπει εχθρικά και όταν έρθει η ώρα εμείς θα είμαστε ο πρώτος στόχος του…

 Του Ζαχαρία Μυτιληνιού
https://katohika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις