ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

petschristmas.jpg
Με τις γιορτές προ των πυλών, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε και να φροντίσουμε τις γιορτινές μέρες, όχι μόνο το σπίτι, τα τραπέζια και τους φίλους, αλλά και την υγεία και την ασφάλεια των μικρών τετράποδων φίλων μας.

Το να δίνετε ένα «μεζεδάκι» κάτω από το τραπέζι στο τετράποδό σας δεν είναι πάντα καλή επιλογή.
Εν τω μεταξύ, το Χριστουγεννιάτιικο δέντρο που προσελκύει την προσοχή των τετράποδων, πολύ συχνά αποτελεί πηγή ατυχημάτων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επισκέψεις στον κτηνίατρο πολλαπλασιάζονται στη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν πώς θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες περιπέτειες με τα κατοικίδια, τις γιορτινές μέρες, φροντίζοντας απλώς τη δατροφή τους!
Κρατήστε τη μερίδα σε έλεγχο. Ναι, είναι περίοδος διατροφικών υπερβολών για μικρούς και μεγάλους, αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου το μέγεθος του ζώου μας όταν του σερβίρουμε φαγητό. Ένα τσιουάουα δεν θα φάει την ίδια ποσότητα με ένα λυκόσκυλο... Οι διατροφικές υπερβολές δεν είναι αθώες, καθώς μπορεί να διαταράξουν το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου ή της γάτας σας και να προκαλέσουν ακόμη και παγκρεατίτιδα. Aν το παρακάνετε την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φροντίστε να μειώσετε λίγο την ποσότητα που θα φάει το κατοικίδιό σας τις επόμενες ημέρες. Αν έχετε πολλά αποφάγια, δώστε και στους γείτονές σας για τα δικά τους κατοικίδια.
Λιχουδιές με μέτρο. Για να διατηρήσετε την υγεία του σκύλου σας θα πρέπει να θυμάστε ότι οι λιχουδιές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε ποσότητα το 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης του σκύλου σας.
Μην τους δίνετε κόκκαλα. Όσο κι αν σας παρακαλάνε με το βλέμμα τους, πλησιάζοντας στο τραπέζι και κουνώντας στην ουρά, μην ξεχνάτε ότι τα κόκκαλα της γαλοπούλας είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα κατοικίδιά σας. Σπάνε εύκολα και τα τρίμματά τους μπορούν να μπλοκάρουν ή και να διατρήσουν το έντερο του τετράποδου φίλου σας!

 stogiatro.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις