ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

CNBC: Οι Έλληνες έχουν σταματήσει να ονειρεύονται

CNBC: Οι Έλληνες έχουν σταματήσει να ονειρεύονται, οι μισοί βρίσκονται χωρίς εργασία.


 Στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται με ρεπορτάζ του στην Αθήνα  το cnbc, τονίζοντας πως οι πολίτες έχουν σταματήσει πια να ονειρεύονται μετά από την μακρόχρονη οικονομική κρίση.
Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στην ανεργία των νέων επισημαίνοντας πως οι μισοί βρίσκονται χωρίς εργασία. Επίσης, αναφέρεται και στις περικοπές των συντάξεων  .
Ειδικότερα, το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει πως η Ελλάδα πετυχαίνει οικονομική ανάπτυξη τα 3 τελευταία συνεχή τρίμηνα ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει στο 1,6% ανάπτυξης αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από χρόνια ύφεσης.
Σημειώνεται επίσης ότι το 2018 το θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία αναμένεται να συνεχιστεί, με ρυθμό ανάπτυξης περίπου 2,5% και με το τέλος της χρηματοπιστωτικής βοήθειας να έρχεται το προσεχές καλοκαίρι. Όμως, στους δρόμους της Αθήνας, οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι και αμφιβάλλουν για τον αν η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί μεσοπρόθεσμα.
Το cnbc σημειώνει ότι η ανεργία και ειδικότερα η νεανική ανεργία, παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της Ελλάδας και προσθέτει ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός στις ηλικίες κάτω των 25 ετών παραμένει χωρίς εργασία.
Το ρεπορτάζ σημειώνει επίσης πως οι συντάξεις έχουν περικοπεί περισσότερες από 10 φορές από τη στιγμή που η κρίση ξεκίνησε το 2010, με τους συνταξιούχους να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται, ωστόσο, αναφέρεται επίσης ότι οι δανειστές ζητούν επιπλέον περικοπές στις συντάξεις ενώ τονίζεται ότι πολλοί συνταξιούχοι στηρίζουν ένα ολόκληρο νοικοκυριό με τη σύνταξή τους.
Επισημαίνεται ακόμα το πρόβλημα με τη φυγή πολλών νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής. Η 24χρονη σπουδάστρια Μαρία Χατζή αναφέρει ότι «σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φύγω στο εξωτερικό επειδή εκεί μπορείς να βελτιωθείς μέσω μελέτης όπως επίσης μπορείς να θέσεις σε εφαρμογή αυτά που έχεις μάθει.
Τέλος, το ρεπορτάζ του cnbc κάνει αναφορά στο ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν πιστεύουν πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί θα επιφέρουν βελτίωση στις ζωές τους, παρά το ότι αυτές επικροτούνται από το εξωτερικό ενώ σημειώνεται ότι οι περισσότεροι πολίτες έχουν κουραστεί από το πολιτικό σύστημα.
sofokleousin.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις