ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ή ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
 
Πολλές φορές είναι χρήσιμο για να καταλάβουμε κάτι καλύτερα να το διαγραμμίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Αυτό θα κάνω, αφού επισημάνω ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση στις λέξεις που δεν έχουν αφαιρέσει απο το λεξιλόγιο τους είναι εκτός της παραγωγής, της φορολόγησης και της υπερβολικής τιμής των καυσίμων, την βιωσιμότητα του χρέους. Δεν μπορεί κανένας με τις καθυστερήσεις που συμβαίνουν με κάθε αξιολόγηση να περιμένει πρίν τις εκλογές στην Ελλάδα να το κάνει. Θα ήταν κάτι πολύ νοσηρό και επικίνδυνο αλλά με το παρακράτος που κυβερνά, όλα είναι πιθανά.

Ας δούμε αυτούς τους λόγους

  1. Για να μη κάνει κούρεμμα του χρέους στο χρέος το IMF και έτσι αναγκαστικά η χώρα να παραχωρήσει για πρώτη φορά την εθνική της κυριαρχία. Οι τράπεζες τον κίνδυνο που είχαν τότε έχουν και τώρα. Τα κόκκινα δάνεια είναι ακόμη εδώ. Το bail-in μπορεί να γίνει μέ ένα τρίτο PSI. Δεν ξέρω αν έχει μείνει ακόμη κάτι απο τα λεφτά των Ταμείων, τα βλέπω άδεια όπως και τα Ταμεία των Δήμων και των Περιφερειών. Το γιατί ο Καμίνης δεν το έχει κάνει θέμα δεν είναι επειδή εγώ κάνω λάθος... Σημειώστε, ότι ακόμη και αν δεν υπογραφεί άλλο μνημόνιο, τα παλιά ισχύουν. Το Αγγλικό Δίκαιο υπάρχει και η εποπτεία δεν θα σταματήσει ποτέ. Ο κόφτης θα καθαρίζει την υπόθεση όποτε χρειάζεται.
  2. Για να γίνουν τα δάνεια της χώρας σε funds και τράπεζες κρατικά. Σε αυτό πρωτοστάτησε το IMF που λειτούργησε αντίθετα προς τον εσωτερικό του κανονισμό.
  3. Για να υφίσταται διεθνή φτωχοποίηση η χώρα. Πράγματι, το χρέος της Ελλάδας συνεχώς αυξάνει, κόσμος χάνει τα σπίτια του, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, οι εξαγωγές μειώνονται, τα περι καινοτομιών είναι μπούρδες γιατί τα λεφτά των υποδομών τα έχουν φάει οι μεν για τους δέ και οι δέ για τους μεν, αφού είναι όλοι παρέα. Δεν μπορεί πολιτικοί και δικαστές να αυτοδικάζονται, σαν να έχουν το άββατο.
  4. Για να μη προστεθούν στο χρέος - κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει - τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.Πραγματικά είναι να γελά κανείς με την ηλιθιότητα των πολιτικών του ΧΘΕΣ και του ΠΡΟΧΘΕΣ που μιλούν για βιωσιμότητα ενω το εξωτερικό χρέος είναι κατά 120 δις ευρώ μεγαλύτερο ενώ δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η βιωσιμότητα του εσωτερικού χρέους. Σχίζουν διπλώματα έξω με τα όσα αποκρύπτει η ΤτΕ.
  5. Για να δοθούν ως εγγυήσεις νέων δανείων τα ασημικά της χώρας (κοιτάσματα, ΔΕΚΟ, αγορές των ΔΕΚΟ, διόδια, κέρδη απο εξορύξεις, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), τα οποία θα παραδοθούν στους δανειστές αντί πινακίου φακής όταν η χώρα λόγω του συνεχώς διογκούμενου χρέους θα χρεοκοπήσει αναγκαστικά. Το φυτίλι μπορεί να είναι η προσέγγιση όλου του λαού στο όριο της φτώχειας ή ένα αμφίσημο πολιτικό γεγονός στο άμεσο ή στο ευρύτερο περιβάλλον. Η Ελλάδα π.χ. δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας.
  6. Για να υπάρξει ένας κύκλος δανείων, φόρων, ξεπουλήματος χωρίς τέλος. Να υπάρξουν επενδύσεις με κρατικές εγγυήσεις και κεκαλυμμένα ομόλογα αγνώστων εγγυήσεων. Να δούμε νέες επενδύσεις τύπου Fraport με δάνεια απο τράπεζες στο ύψος της επένδυσης, νέες επενδύσεις δωρεάν τύπου Ελληνικού και κοιτασμάτων με εικονικά κέρδη στο μέλλον.
 Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι και τους λεγόμενους καταλύτες που αλλάζουν την αξία των "επενδύσεων" ξεπουλήματος π.χ. τη βραδύτητα με την οποία γίνονται κάθε φορά οι "μεταρρυθμίσεις" και οι λάθος επιλογές των ισοδυνάμων, που αύξησαν τον αριθμό των μνημονίων και τα δάνεια και που έκαναν σκληρότερα τα μέτρα που ελήφθησαν και φτηνότερες τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Το ότι αργούν οι αξιολογήσεις δεν οφείλεται όπως καταλάβατε μόνο στις προφανείς αιτίες.

Το πιο εγκληματικό είναι το κλείσιμο ήδη λειτουργούντων εταιρειών στην Ελλάδα και η μεταφορά της παραγωγής τους στο εξωτερικό, αφού αγοράστηκαν φτηνά και αφού πήραν μέρος της ντόπιας αγοράς. Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο και η αντιπολίτευση δεν είδε τίποτα. Μια παρέα είναι όλοι λέμε και είναι μπουκωμένοι απο το "φαγητό". Πού να βρούν χρόνο για να παίξουν το ρόλο τους σωστά; Η διαφθορά είναι μετρημένη στο 50% αλλά φτάνει στο άπειρο...

ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ή ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ
  1. Κανένας δεν υπογράφει μνημόνια αντισυνταγματικά και χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας. Δεν μπορεί να λες ότι το IMF έκανε λάθος ή ότι είσαι μαλάκας και δεν καταλαβαίνεις τι υπογράφεις. Αυτά δεν περνούν σε κανένα δικαστήριο.
  2. Δεν μπορείς να επισημοποιείς μνημόνια και δάνεια χωρίς να ξέρεις πως αυτά δημιουργήθηκαν και χωρίς να έχεις ψάξει και τιμωρήσει αυτούς που το έκαναν. Οι νόμοι Σαμαρά Βενιζέλου και Τσίπρα που προστατεύουν τις διοικήσεις των τραπεζών και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ απο αποφάσεις τους δεν έπρεπε να υπάρχουν. Ποιός μίλησε στη Βουλή για αυτό; Κανένας...
  3. Δεν μπορείς να υπογράφεις στη Ρώμη για μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων, οταν ξέρεις ότι αυτό σε συνδιασμό με μελλοντικές αυτονομιστικές κινήσεις στην ΕΕ θα σε γονατίσουν οικονομικά (βλέπετε σχετικά εδώ και εδώ). Άγνοια κινδύνου δεν υπάρχει. Δεν αναγνωρίζεται σε κανένα δικαστήριο.
  4.  Δεν μπορείς να μιλάς για βιωσιμότητα του χρέους εσωτερικού ή εξωτερικού όταν τα μέτρα που επιλέγεις δεν είναι μόνιμα. Δεν μπορείς να ξεπουλάς π.χ. για να έχεις δήθεν πλεόνασμα και απο τη πίσω πόρτα να δανείσεσαι με ακριβό επιτόκιο απο τις αγορές για να τη βγάλεις. Όταν μετά δεν έχει μείνει τίποτα, τί θα πουλήσεις; Εκτός απο μειώσεις μισθών και συντάξεων και αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας που θέλουν οι εφοπλιστές τί άλλα μέσα μόνιμα θα ληφθούν; Στη χώρα απο τα πολλά ναρκωτικά που κυκλοφορούν (σε λίγο και με delivery) έχει χαθεί η αίσθηση του κινδύνου.
  5. Δεν μπορείς να μιλάς για παραμονή στο ευρώ με μια χώρα που έχει τόσο πολύ χαμηλό δείκτη ανταγωνιστικότητας, χαμηλή παραγωγή, τεχνολογική ανεπάρκεια, αναλφαβητισμό, ζωώδη ένστικτα (...), τόσο υψηλό χρέος χωρίς βιωσιμότητα εξασφαλισμένη. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί. Είναι όλοι ανίκανοι. ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Μόνο απο Ιαπωνία ότι γίνει... 
  6. Δεν μπορεί να φουσκώνει το χρέος και να λές "θα βγούμε στις αγορές" και "νικήσαμε"  σαν να έχεις πάρει χάπια.
Θα κλείσω λέγοντας το εξής. α) Βιωσιμότητα του χρέους δεν σημαίνει κάτι μόνιμο β) δεν μπορεί  να λέει η ΝΔ ότι το ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε σκατά το 2015 όταν εκείνη τη χρονιά είχαν μαζευτεί ομόλογα πολλών δις ευρώ να αποληρωθούν ενώ το χρέος απο τα κόκκινα δάνεια Σαμαράς και Βενιζέλος το είχαν αφήσει για μετά. Για τα λάθη που έγιναν στις αξιολογήσεις επι ΣΥΡΙΖΑ ήδη μίλησα. Όλα δείχνουν πως το παρακράτος κυβερνά τη χώρα, είναι όλοι μια παρέα και πως με αυτούς τους κυρίους ελπίδα δεν υπάρχει.

 Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
 http://zcode-gr.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις