ΤΙΜΠΟΥΛΙΣ


Ως γνωστόν, η Πελοπόννησος, διαθέτει ίσως τα πιο όμορφα χωριά της χώρας, κρύβοντας το καθένα τις δικές του αξίες από άκρη σε άκρη της Χερσονήσου.
Από την Μεσσηνία έως την Αχαΐα και από την Ηλεία μέχρι την Αργολίδα υπάρχουν μέρη που μπορούν να γίνουν απόλυτοι προορισμοί για μια μίνι απόδραση από το κλεινόν άστυ, έστω και σε μορφή μονοήμερης.
Έτσι, με γνώμονα τα παραπάνω, θα σας συστήσουμε ένα ιδιαίτερο μέρος ανάμεσα στη Ζαχάρω και στην Κυπαρισσία!
Πρόκειται για το «Τιμπούλις» ένα κουκλόσπιτο που μοιάζει με "χωριό" κάπου ανάμεσα στο χωριό Θολό και στο Λέπρεο, σε απόσταση μόλις μια ώρα από την Καλαμάτα!

Μιλάμε ουσιαστικά για ένα ιδιότυπο μουσείο το οποίο θα βρείτε αν ακολουθήσετε τις πινακίδες προς το ναό του Επικουρείου Απόλλωνα.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες που "αλιεύσαμε" από το διαδίκτυο, ζει η Ούλι και ο άνδρας της Τίμπορ (εξού και το Τιμπούλις). Ένα ζευγάρι που από σκουπίδια έφτιαξαν έναν καφενείο - παντοπωλείο για να ζουν οι κούκλες τους. Κούκλες βιτρίνας που σαν πραγματικοί ένοικοι αυτού του χώρου κάθονται κάτω από την κληματαριά, στο μπαλκόνι και μέσα στο κτίριο.

Το σπίτι-μουσείο, είναι διώροφο και είναι κυριολεκτικά γεμάτο λαογραφικούς θησαυρούς τραβηγμένους από την φθορά και την απαξίωση των σκουπιδιών, σωσμένα από τους κάδους. Φυσούνες, πατίνια, σαμάρια, ταμπέλες, κούνιες, κασέλες, μπαούλα, μπουκάλια, παλιά τηλέφωνα, βαρέλια, σκάφες, κορνίζες με παλιές φωτογραφίες αλλά και παλιά παιχνίδια, ρόδες κάρων, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, παλιές καρέκλες και τραπέζια πεταμένα στη λήθη του σκουπιδιού, συνωστίζονται στους δύο ορόφους και κάνουν "πάντρεμα" με την μαγεία, προσκαλώντας τον εκάστοτε επισκέπτη να τα γνωρίσει.
ges/timpoulis-17-10/21294605_277974189274210_277421949217406976_n.jpg" width="400" height="400">



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις