Ευτυχώς που μείναμε Ευρώπη.

Στα 14. Και γιατί στα 14; Στα πόσα; Στα 15 κι άμα θέλουν κι ο μπαμπάς με την μαμά. Όχι στα 15. Στα πόσα; Στα 18 και να περνάνε από Συμπληγάδες και Καυδιανά δίκρανα. Όχι δεν αρκεί. Στα 21. Να πάνε πρώτα φαντάροι να γίνουν άντρες. Διαφωνούν αυτοί με τα μαύρα φουστάνια που ψάλλουν εύμορφα. Λένε ποτέ! Να το συζητήσουμε. Να κάνουμε έναν ωραιότατο τσακωμό συναμετάξυ μας. Να δείξουμε πως μας καίει το ζήτημα. Να κάνουμε και μια επιστημονική επιτροπή να βγάλει πορίσματα, να ροκανίσουμε τον χρόνο, να βολευτούνε όλοι κι όλες οι απόψεις διότι κρίνεται το μέλλον του Έθνους παίδες και πρέπει να δείξουμε πως δουλεύουμε σκληρά για να συμβαδίσουμε με τας Ευρώπας. (Φυσικά, στα τέτοια τους όσοι και όσες έχουν το πρόβλημα).
Κι από το πλάι να περνάνε ντούκου και σφυρίζοντας κλέφτικα (στην κυριολεξία), πλειστηριασμοί, ξεπουλήματα, Ελληνικό, Σκουριές, μπατιρημένες τράπεζες, 60 τουλάχιστον χρόνια εθελουσίας υποδούλωσης από τους περήφανους κυβερνήτες μας που υπογράψανε με το δικό μας αίμα να καταστραφούμε, εξαφάνιση δικαιωμάτων, αστυνομοκρατία, δικαιοσύνη και υγεία για καγχασμό, παιδεία σταθμευμένη στον 19ο αιώνα, μισθοί που τείνουν στο μηδέν, συντάξεις που πετσοκόβονται, φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση των καλύτερων μυαλών που είχε ο τόπος, ρατσισμός, φασισμός, προσφυγικό, κτηνώδης βία, άστεγοι, πείνα, προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλων (29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν ΣΚΑΪ) και φόροι, φόροι, φόροι και ξανά και μανά φόροι.

Κι ακόμα καθόμαστε αποχαυνωμένοι και τρώμε τα παραμύθια και των μεν και των δε που λένε μόνο ΔΕΝ οι μεν στους δε, αμάσητα και τρώμε τα λυσσακά μας για θέματα που κάθε λογικός άνθρωπος θα είχε λύσει σε δέκα λεπτά, ήδη από την Πλειστόκαινο περίοδο.

Ευτυχώς Θεέ μου που μείναμε Ευρώπη. Ευτυχώς που ο Θεός είναι Έλλην. Που έχουμε "δημοκρατία"; Που ζούμε στον 21ο αιώνα και είμεθα πολιτισμένοι. Που ξέρουμε τι είναι καλό και σωστό για τους άλλους. Τώρα δα, μάλιστα θα συζητήσουμε διεξοδικώς κι αυτό που απασχολεί την κυρία Λουκά και να 'στε σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά "για τους ανθρώπους με τα μαύρα". (Το τελευταίο ερμηνεύστε το κατά το δοκούν. Μέσα θα πέσετε).



Kostas Vostantzoglou 
 http://sioualtec.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις