ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τρόποι για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι σας.Δείτε πως θα μειώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ.Η υπερκατανάλωση ενέργειας είναι ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια συζητείται όλο και περισσότερο. Καθώς, αφορά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού: την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αν και έχουν ληφθεί κάποια μέτρα, ωστόσο υπάρχουν
πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη.
Βέβαια, εσείς μπορείτε να συμβάλετε στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με τον δικό σας τρόπο. Αφενός θα υιοθετήσετε μία συμπεριφορά φιλική προς το περιβάλλον και αφετέρου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

1. Εκμεταλλευτείτε την ηλιακή ενέργεια

Η χρήση ηλιακής ενέργειας έχει γνωρίσει αύξηση της τάξεως του 900% την περίοδο 2009-2015. Αρκετοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν προτιμήσει τις ηλιακές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου. Βέβαια, δεν είναι όλα τα σπίτια κατάλληλα για αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις. Αλλά πάντα μπορείτε να χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με ηλιακό φορτιστή για την ενέργεια των ηλεκτρικών συσκευών. Στο εμπόριο θα βρείτε ηλιακούς φορτιστές για να φορτίζετε το laptop και τα κινητά σας τηλέφωνα.

2. Βασιστείτε στο φυσικό φως αντί σε πηγές τεχνητού φωτισμού

Σίγουρα δεν μπορείτε να αποφύγετε το τεχνητό φως το βράδυ, αλλά όσοι ζείτε σε μέρη που έχουν φως, προσπαθήστε να βασίζεστε σε αυτό κατά τη διάρκεια της μέρας. Δεν θα εξοικονομήσετε απλώς ενέργεια, αλλά και θα φέρετε ζέστη στο σπίτι σας ανοίγοντας τις κουρτίνες και αφήνοντας τον ήλιο να μπει στο εσωτερικό.

3. Αποφύγετε τις ηλεκτρικές συσκευές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η ιδανική εποχή για εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο ένα μπάρμπεκιου από τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας. Αποφύγετε να στεγνώνετε τα ρούχα σας σε τεχνητό στεγνωτήριο και απλώστε τα. Τέτοιες μικρές κινήσεις θα μειώσουν κατά πολύ τους λογαριασμούς σας.

4. Αντικαταστήστε τα παλιά παράθυρα και πόρτες

Τα παλιά παράθυρα και πόρτες είναι γνωστό πως επιτρέπουν στη ζέστη να δραπετεύσει από το εσωτερικό του σπιτιού κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών. Ως αποτέλεσμα χρησιμοποιείτε περισσότερη ενέργεια για θέρμανση τον χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα έρχεται περισσότερη ζέστη μέσα το καλοκαίρι και χρησιμοποιείτε περισσότερο τον κλιματισμό.

5. Εγκαταστήστε μόνωση

Περισσότερο από το 50% της ενέργειας που χρησιμοποιείτε τον χειμώνα στο σπίτι σας, φεύγει από σημεία που δεν έχουν καλή μόνωση. Σαν γενικός κανόνας εξοικονόμησης ενέργειας, είναι καλό να μην βγαίνει και να μην μπαίνει θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Μια καλή μόνωση θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

6. Βγάλτε από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε

Οι τηλεοράσεις, τα dvd και τα Blu-Ray players, τα ηχητικά συστήματα και οι κονσόλες video games καταναλώνουν ποσότητες ενέργειας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να τα βγάζετε από την πρίζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις