Πού οδηγούν όλα αυτά;

Πριν από τις γερμανικές εκλογές. Μετά από τις γερμανικές εκλογές. Τι επιτρέπεται να συζητηθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές - ποιο ευρωπαϊκό θέμα επιτρέπεται, ποιο απαγορεύεται; Τι δεν μπορεί η κυρία Μέρκελ να πει τώρα, απ’ όσα θα κάνει μετά;

Αυτή είναι η δημοκρατία έτσι όπως εξελίσσεται στις χώρες της Ενωσης - τι κρύβουμε πριν από τις εκλογές, τι φανερώνεται μετά. Αυτό, βεβαίως, είναι ένα παλιό σύμπτωμα της αστικής δημοκρατίας σε εθνική βάση - τώρα όμως εμπλουτίζεται από τη Γερμανική Επικυριαρχία.

Η Γαλλία παραπατάει, η Ιταλία κλονίζεται, η Ελλάδα πνίγεται, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται στο τέμπο των γερμανικών εκλογών. Οσο για τον κοσμάκη; αυτός πρέπει να βαδίζει στην οδό της μετανοίας για τις αμαρτίες του - φέρ’ ειπείν για το κατηραμένο χρέος! Μπορεί το χρέος της Κίνας να αγγίζει το 257% του ΑΕΠ της αχανούς χώρας, μπορεί το χρέος των ΗΠΑ να ’ναι περίπου παραπλήσιο, μπορεί το χρέος που κυκλοφορεί στον πλανήτη να ’ναι της τάξεως των 220 τρισ. (!!!)
, αλλά αν δεν κόψουν τη σύνταξη του γέροντα και τον μισθό του εργαζομένου ο κ. Σαμαράς και ο Τσίπρας, θα πέσει ο τρούλος του Ράιχσταγκ να το πλακώσει. Σαν τ’ αρνιά μάς πάνε στον επόμενο πόλεμο και ώσπου να φθάσουμε, καθ’ οδόν, θα μας σφάζουν.

Για να ’χετε μια τάξη μεγέθους: οι τελευταίες περικοπές στις συντάξεις έγιναν για 250 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το ΤΑΙΠΕΔ (καθώς κατηγορούνται μέλη του Δ.Σ.) εκποίησε προ τριετίας 28 ακίνητα με ζημία για το Δημόσιο (καθώς η Δικαιοσύνη υπολογίζει) γύρω στα 570 εκατομμύρια ευρώ! (Σιγά με τον καφέ, θα μου πνιγείτε…)

Πού οδηγούν όλα αυτά; Στα συνήθη. Στην προσπάθεια, φέρ’ ειπείν, του Τσίπρα να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς. Η προσπάθειά του να «φάει» τον χώρο του οποίου ηγείται (;) η κυρία Γεννηματά είναι παραπάνω από εμφανής. Το επόμενο διάστημα, τώρα που ο βάλτος, όστις προέκυψε από το τέλος των διαπραγματεύσεων, σταθεροποιείται, η προσπάθεια του Τσίπρα να κυβερνήσει, θα εκφρασθεί κυρίως (ποια ανασυγκρότηση της παραγωγής;) με πολιτικές κινήσεις - ή, για να είμαι δίκαιος, με πολιτικάντικες. Η άμυνα που κρατάει η κυρία Γεννηματά («μας βάλατε τη θηλιά στον λαιμό») είναι ενδεικτική όσον και η ετοιμότητα Τσίπρα: «κι εσείς μας βάλατε στα μνημόνια» - τα οποία ο ίδιος (εξ)υπηρετεί καλύτερα παντός άλλου! Μύλος.

Ομως, ο βάλτος στον οποίον έχουμε παγιδευθεί έχει πολλή λάσπη ακόμα να βγάλει στον αφρό. Ανεξαρτήτως των… γερμανικών εκλογών.


ΥΓ.: Με ανατολίτικη «αφέλεια» δήλωνε ο Γιλντιρίμ-αγάς: «Οι πηγές ενέργειας είναι πανανθρώπινη (!) κληρονομιά (!!)». Κιχ ο δικός μας. «Ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα», απτόητος ο Γιλντιρίμ-εφέντ, κιχ ο δικός μας. «Οι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν», διακήρυττε ο Τούρκος πρωθυπουργός - παρ’ ολίγον να φορέσει γραβάτα ο δικός μας...

Στάθης
Πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις