ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Έχε το νού σου στο παιδί...



Δέος προκαλεί η έκταση τη παιδικής εργασίας με 168 εκ. παιδιά ή το 11% του παγκόσμιου παιδικού πληθυσμού αντί να παίζει ή να παρακολουθεί σχολείο να εργάζεται, συνήθως σε άθλιες συνθήκες, καθώς το 50% εξ αυτών δουλεύει σε επικίνδυνες δουλειές.


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



► Μόνο στη Λατινική Αμερική υπάρχουν 48 εκατομμύρια παιδιά που εργάζονται

► Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο 22 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με την εργασία

► Περίπου 8,4 εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα δουλείας και πορνείας.

► Επιπλέον περισσότερα από 100 εκατομμύρια από αυτα τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

► Οι περιοχές όπου εντοπίζεται έντονα το πρόβλημα της παιδικής εργασίας είναι: Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική και Καραϊβική, Μέση Ανατολή.!


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ!



Σύμφωνα με τη Unicef 1 εκατομμύριο παιδιά πωλούνται στην Ασία με σκοπό την πορνεία. Από αυτά το 50% πωλούνται από γνωστό και φιλικό πρόσωπο, το 40% πωλούνται από τις οικογένειες τους και το 10% από λοιπούς συγγενείς.


Ο αριθμός των παιδόφιλων τουριστών υπολογίζεται ότι αποτελεί το 1% του συνολικού αριθμού των ταξιδιωτών. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ECPAT οι πελάτες κατηγοριοποιούνται ως εξής:

  • Στους περιστασιακούς παιδόφιλους.
  • Στους καθ’ έξιν παιδόφιλους, οι οποίοι σκοπίμως επισκέπτονται χώρες όπου η παιδική πορνεία είναι αυξημένη και τα παιδιά είναι φτηνά.
  • Και στους διεστραμμένους και βίαιους παιδόφιλους.

Μιλάμε για μικρά παιδάκια, που δεν είναι ανεπτυγμένα οργανικά, δεν έχουν μεγαλώσει καν και ενώ θα έπρεπε να είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους, γίνονται έρμαιο και παιχνίδι στα χέρια του κάθε διεστραμμένου !

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ



Χιλιάδες παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων μικρότερα των 10 ετών, είναι ενταγμένα σε διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικού συνεδρίου με αντικείμενο τα παιδιά-στρατιώτες, στο Αμμάν της Ιορδανίας.


Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες από τους συμμετέχοντες, μικρά παιδιά είναι ενταγμένα σε διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες σε χώρες όπως η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ, το Σουδάν, η Τουρκία και η Υεμένη, ενώ σε ορισμένες χώρες τα παιδιά λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση από τα πρώτα σχολικά τους βήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εντοπίζεται στο Σουδάν, μια χώρα στην οποία χιλιάδες παιδιά από 12 ετών και πάνω έχουν στρατολογηθεί τόσο από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας όσο και από τις διάφορες ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης,!


Η καταγραφή αυτών των στοιχείων εν έτη 2016-17 μόνο σοκ μπορεί να προκαλεί! Τα παιδιά του πλανήτη υποφέρουν! Χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον! Γιατί όπως μας το έχει χιλιοτραγουδήσει ένας πολυαγαπημένος χαμένος πρόωρα τραγουδιστής ονόματι Παύλος Σιδηρόπουλος....

ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...




Έλενα Χαντζή
http://sioualtec.blogspot.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις