Αντί να σώζετε Pokemon, σώστε τα παιδιά της Συρίας

Την ώρα που όλος ο πλανήτης κυνηγάει Pokemon, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με φωτογραφίες μικρών παιδιών από τη Συρία που κρατούν στα χέρια τους εικόνες με χαρακτήρες της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων...

Σε αυτές αναγράφεται το όνομα τους, σε ποια πόλη της Συρίας μένουν, αλλά και το μήνυμα «Είμαι εδώ, έλα να με σώσεις».

Τις φωτογραφίες διακίνησε το γραφείο Τύπου των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας, μία κίνηση που στόχο έχει να διαδώσει τα μηνύματα των Σύρων που είναι ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ -Άσαντ.

Μιλώντας στον βρετανικό Independent, εκπρόσωπος της οργάνωσης εξήγησε την κίνηση. Όπως είπε η ευρεία κάλυψη που παρέχουν τα διεθνή Μέσα σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι Pokemon Go τους έδωσε την ιδέα να το χρησιμοποιήσουν για να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στο λαό της Συρίας και τα δεινά που υφίσταται από τις πολιορκίες και τους βομβαρδισμούς του Άσαντ.

«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να επιστήσουμε την προσοχή στα δεινά των παιδιών της Συρίας στις πολιορκημένες περιοχές και στα δεινά του συριακού λαού που δέχεται επιθέσεις και σκοτώνεται από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του», ανέφερε επίσης.

Οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν διαμοιραστεί περισσότερες από 21.500 φορές.

Χιλιάδες χρηστών των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους για τα παιδιά της Συρίας.

Στο Twitter μάλιστα, χρήστης έκανε λόγο για ένα παιχνίδι Pokemon που δεν έχεις ξαναδεί.

Όπως σημειώνει πάντως το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, από τη στιγμή που το παιχνίδι έγινε παγκόσμια τρέλα, πολλοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους επειδή άρχισε να δίνεται λιγότερη προσοχή στα ζητήματα της Συρίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις