ΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ

Είναι να απορεί κανείς. Γιατί ακόμα οι Έλληνες είναι όρθιοι. Συμπληρώνουμε επταετία(!) από τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο «υπάρχουν λεφτά», ο κυβερνήτης που αιφνιδίασε και τους υπουργούς του όταν αποφάσισε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο.
Δεν είναι κακό να μπεις στο μνημόνιο. Αρκεί να βγεις. Αυτός είναι ο στόχος. Να βγεις. Όχι να μπεις και να παραμένεις δέσμιος. Κανονικός αιχμάλωτος. Ο Παπανδρέου υπέγραψε το μνημόνιο
χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αλλά ποτέ, ούτε στιγμή, δεν κυβέρνησε με στόχο να βγει από το μνημόνιο. Απεναντίας ήταν σα να μην είχε συμφωνήσει με το ΔΝΤ. Με συνέπεια να χαθεί το κλειδί του κελιού στο οποίο είναι φυλακισμένη η Ελλάδα.
Και λέμε. Επτά χρόνια μειώνονται οι μισθοί, όπως και οι δουλειές. Από την άλλη αυξάνονται  οι φόροι και τα χαράτσια. Από το κακό στο χειρώτερο κακό. Από τον Γιώργο στον Σαμαρά και ακόμα στο μεγαλύτερο ζόρι με τον Τσίπρα.
Να, όμως, που ακόμα οι Έλληνες έχουν λεφτά. Πώς γίνεται αυτό; Να μειώνονται τα έσοδα και οι φορολογούμενοι να συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους, να ξοδεύουν έστω με μέτρο. Τι συμβαίνει;
Το μπαούλο, κύριε. Υπάρχουν ακόμα κρυμμένα λεφτά. Αδήλωτα. Φυλαγμένα στο στρώμα από κάτω. Που δεν επιστρέφουν στις τράπεζες. Μιλάμε για δις. Τα υπολογίζουν σε 28 δις.
Ο σύριζας απειλεί, τρομοκρατεί τον κόσμο, όμως τα λεφτά δεν έχουν δρόμο προς τις τράπεζες. Πού θα πάει, όμως. Θα τελειώσουν κι αυτές οι καβάτζες. Πόσο ακόμα να κρατήσουν.


 apodytiriakias.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις