Ολα στην ζωη αλλαζουν

Αυτός ειναι ο νόμος της φύσης,  η προσωρινοτητα! Ολα στην ζωη αλλαζουν, καθε κατασταση, καθε αισθηση, καθε κύτταρο του σωματος μας. Σ' έναν κόσμο που ολα ειναι εφήμερα δεν έχει νόημα η προσκόλληση είτε στην υλη είτε στους ανθρώπους. Απο την στιγμη που υπάρχει η γέννηση υπάρχει και ο θανατος, ειναι αναπόφευκτο. Η προσκόλληση θα ειχε νοημα μονο σε κατι που ειναι αιώνιο αλλα τιποτα απο αυτα δεν ειναι αιωνιο.Αντιθετως, καθε στιγμή ειναι αυτοτελής, αρχιζει και τελειωνει αστραπιαία. Οι δυσκολες καταστασεις υπαρχουν στην ζωη μας και δημιουργούν δυσαρεστες αισθησεις μεσα μας αλλα ειτε μας αρεσει ειτε οχι, αυτη ειναι η πραγματικοτητα, καλο ειναι να εχουμε την επιγνωση της. Να παρατηρουμε τις ασθησεις μας ειτε ειναι ευχάριστες ειτε δυσαρεστες, να τις παρατηρουμε αντικειμενικα χωρις να αντιδρουμε σε αυτες. Και αμεσως καταλαβαινουμε οτι οι αισθησεις αλλαζουν. Ολα ειναι παροδικα. Το νοημα βρισκεται στο παρον! Γιατι η επιγνωση του τωρα ειναι η πραγματικότητα μας. Ουσιαστικά ολα ειναι παρον, δεν υπάρχει παρελθον και μελλον. Αυτο που ονομαζουμε παρελθον ηταν το παρον μας καποτε και αυτο που ονομαζουμε μελλον ειναι φανταστικο απο την στιγμη που δεν το βιωσαμε ακομη. Χανομαστε στην φαντασια μας, οταν σκεφτομαστε παρελθόν και μελλον, κατι που δεν υπάρχει.  Μονο το παρον ειναι η πραγματικότητα,  να εχουμε επιγνωση της πραγματικότητας. Συνειδητοι σε οτι κάνουμε!
Βεβαια, ειναι δυσκολο να μην αντιδρουμε στις καταστασεις...χανουμε αγαπημενα προσωπα, αρρωσταινουμε, πληγωνομαστε απο ανθρώπους, οικονομικες δυσκολίες κλπ. Ομως και αυτα θα αλλάξουν,  δεν θα μεινουν για παντα. Ο πονος που νιωθουμε τωρα θα αλλαξει καποια στιγμη γιατι να κανουμε τοσο κακο μεσα μας με το να αντιδρουμε! Οπως και οι ευχαριστες καταστασεις δεν πρεπει να μας δημιουργούν προσκόλληση γιατι και αυτες θα αλλαξουν. Ο πόθος(προσκόλλησεις), η απέχθεια(αποστροφη, μίσος..) και η άγνοια (των εμπειριων μας) ειναι τα τρία αίτια κάθε δυστυχίας.
Κάποτε μου ειχε πει η αδερφη μου κατι που μου εμεινε βαθια μεσα μου.. οτι : Τα συναισθήματα μας ειναι αναλογα με τις καταστάσεις που βιωνουμε , οταν μπορεσουμε να τα διαχωρισουμε τοτε εχουμε κερδισει την ζωη.

Η ζωή ειναι πολύ όμορφη!  Αλλαζοντας την αντίληψη μας αλλαζει και ολος ο κοσμος μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις