Η συνταγή δεν είναι φρέσκια!

Επειδή φοβάμαι, ότι αν και αυτό το καλοκαίρι περάσει χωρίς να έχουμε κάνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν θα υπάρξει επόμενο με αντίστοιχη δυνατότητα. Και επειδή ο χειμώνας που θαρθεί θα είναι πολύ καθοριστικός για την ζωή πολλών Ελλήνων, για αυτό:
Τι συνέβη στην Ελλάδα; Έχει ξανασυμβεί;



Η Αμερικανική ήπειρος κάποτε ήταν γεμάτη κόσμο. Ιθαγενείς τους έλεγαν. Ίνκας, Αζτέκοι, Απάτσι, Ναβάχο, πολλές φυλές.
Εκατό εκατομμύρια λένε κάποιοι.
Τους είπαν άγριους, τους έβαλαν σε πόλεμο με τους χρυσοθήρες, τους καουμπόι και το ιππικό, που ήταν μετανάστες από την Ευρώπη και πήγαν στην Αμερική γιατί δεν είχαν ζωή στην πατρίδα τους, πήραν το χωράφι Αμερική και τους εξόντωσαν. Τριακόσιες χιλιάδες λέει απόμειναν. Ύστερα έβγαλαν δεκάδες ταινίες στο Χόλιγουντ, για να δικαιολογήσουν τις σφαγές και να κρύψουν τη γενοκτονία.
Η Αφρικανική ήπειρος κάποτε ήταν γεμάτη κόσμο. Πολλές φυλές. Όμορφοι άνθρωποι.

Έπεσαν πάνω τους σαν τα κοράκια, τους μετέτρεψαν σε δούλους, τους πουλούσαν στα σκλαβοπάζαρα, διόρισαν δικτατορίες που τις έλεγχαν απόλυτα, προδότες δηλαδή της καταγωγής τους, χώρισαν την Αφρική σε κομμάτια, την έκαναν ιδιοκτησία εταιρειών που λυμαίνονται όλους τους πόρους, αφήνοντας τον πληθυσμό να πεθάνει από πείνα, δίψα, αρρώστιες, εμφύλιους πολέμους. Εδώ, επειδή οι συνθήκες ζωής ήταν πιο δύσκολες, χρειάστηκε να εφευρεθούν το τζιπ και το ψυγείο, για να ολοκληρωθεί μέσω της μετεγκατάστασης πληθυσμών η γενοκτονία και η απόδοση των ευθυνών στους πολλούς: “Μαζί το κάναμε!”.

Η Αυστραλία κάποτε ήταν γεμάτη κόσμο. Τους Αβορίγινες. Πρώτα έστειλαν εκεί βαρυποινίτες από τις Αγγλικές φυλακές να προλειάνουν το έδαφος. Ύστερα Αγγλικό στρατό. Είχαν και την πείρα από τις προηγούμενες, την Ινδία, την Ινδονησία και αλλού, έτσι η Αυστραλία σε μικρό χρόνο έμεινε ελεύθερη από τους γηγενείς διεκδικητές της, έφεραν καραβιές μετανάστες, την μετέτρεψαν σε «μαγαζάκι» πολυεθνικών.

Τα προηγούμενα, συνέβησαν σε εποχές που η ενημέρωση δεν ήταν εύκολη.

Αυτά που συνέβαιναν στην Αμερική ή στην Αυστραλία, έφθαναν πολύ δύσκολα, αν έφθαναν ποτέ, στην Ευρώπη. Βολεύονταν και οι Ευρωπαίοι με τον πλούτο που “εισέρεε” στην ήπειρο τους κι έκαναν τα στραβά μάτια στις σφαγές και τις γενοκτονίες.

Η Ελλάδα τον εικοστό αιώνα, παρ' όλο που πέρασε δυο παγκόσμιους πολέμους, αρκετούς τοπικούς, έναν συγκλονιστικό εμφύλιο, τέσσερις μεταναστευτικούς κύκλους, αρκετές δικτατορίες, το πείσμα και η φιλοπρόοδη προοπτική των κατοίκων της αλλά και των Ελλήνων της διασποράς, την έφεραν σε ένα σημείο ζηλευτό, για πολλούς άλλους.
Το θέμα είναι ότι το χωράφι Ελλάδα άρχισε να αποκτά τεράστια αξία, λόγω υπεδάφους, λόγω γεωπολιτικής, λόγω μακραίωνης ιστορίας, λόγω της παγκόσμιας υπεροχής του Ελληνικού Λόγου.

Μια προοπτική σαν τις παραπάνω, εκπονήθηκε από σκοτεινά κέντρα και μπήκε σε εφαρμογή.

Η χώρα με την βοήθεια ικανού αριθμού ντόπιων προδοτών, χρεώθηκε σε υπέρτατο βαθμό. Αποβιομηχανίστηκε, με τις κατάλληλες ενέσεις χρήματος μειώθηκε σε ισχνότατο βαθμό η γεωργική της παραγωγή, χρεώθηκε με ανύπαρκτο χρήμα, δέθηκε με συμβάσεις χειροπόδαρα.
Για το χρέος που έπεσε στους ώμους των αγέννητων παιδιών ειπώθηκε “Μαζί τα φάγαμε!”. 
Για τις συμβάσεις που κατέλυσαν το έθνος και την κυριαρχία ειοώθηκε “Δεν γινόταν αλλιώς!”. 
Ψέματα και τα δύο. 

Καραβιές προσφύγων στη συνέχεια, κατέκλυσαν την ελληνική επικράτεια. Άνθρωποι που τους κλέψαν την πατρίδα με τη βία, εξωθήθηκαν στην Ελλάδα να πραγματώσουν αυτό που άλλοι παλιότερα, έκαναν στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αφρική και αλλού... Δυστυχισμένοι άνθρωποι, που άθελα τους γίνονται πιόνια στην μοχθηρή σκακιέρα της εξουσίας!
Όπως βλέπουμε η συνταγή δεν είναι φρέσκια! 

Ο νεοφιλελευθερισμός ούτε νέα συνταγή είναι, ούτε έχει φίλους (μόνο θύματα), ούτε έχει σχέση με ελευθερία. Συνταγή σκλαβοποίησης εθνών, λαών, ηπείρων είναι. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη, ούτε νέα είναι, ούτε τάξη. Παγκόσμια ολιγαρχία θέλει να επιβάλλει με θεό το χρήμα (ή την όποια υλική ή άϋλη μορφή το αντικαταστήσει), και ολιγάρχες αυτούς που κατέχουν με απάτες και βία μεγάλο μέρος του πλανήτη Γη κι αν δεν ξυπνήσουν οι λαοί, σε μικρό χρόνο ολόκληρη.



Όπως το βλέπω εγώ, ο καθένας από εμάς, Ή συντάσσεται με την Ν.Π.Τ. (προδότης μια, πάντα προδότης!).
Ή επιλέγει την αντίσταση.
Ή αποποιείται λογικής, συναισθήματος, συνείδησης, και γίνεται “ζόμπι”.
Τέταρτη επιλογή δεν υπάρχει!

Η πρώτη επιλογή, η επιλογή του Εφιάλτη, του Ιούδα, αν θέλετε, είναι η επιλογή αυτών που ανοίγουν Κερκόπορτες για να αλωθεί η Πόλις. Τραπεζίτες, πολιτικοί, δικαστικοί επίορκοι και όχι μόνον, ιδού η επιλογή σας!

Η επιλογή της αντίστασης είναι αυτή που ταιριάζει σ' αυτόν που θέλει νάναι Άνθρωπος.

Αυτή την επιλογή έκαναν οι πρόγονοι μας στις Θερμοπύλες με τον Λεωνίδα και τους τριακόσιους, για χάρη της Ελλάδας! Αυτήν πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Ας αφήσουμε λοιπόν την τηλεόραση, τα παιχνίδια, τα πανηγύρια, τις θερινές διακοπές, κι ας πιάσουμε δουλειά. Να μιλήσουμε με τους γνωστούς και τους γείτονες ότι είναι ώρα εμείς οι Έλληνες να κάνουμε την Ελλάδα, Θερμοπύλες για την Ευρώπη, για τον Κόσμο. Άλλωστε το ξανακάναμε το 1940 στα βουνά της Πίνδου κι αργότερα στην Κρήτη.

Η τρίτη επιλογή είναι η επιλογή του εθελόδουλου, του κακόμοιρου, του σκλάβου, του τιποτένιου! Αυτού που αποποιείται του χρέους του στον Λόγο, στην Πατρίδα, τον εαυτό του και τα παιδιά του, και το μόνο που τον κινητοποιεί είναι ο “θεός” ευρώ! “Ζυγόν δουλείας ας έχει”, και με γογγυσμούς κι αλαλαγμούς να παιδεύεται σ' όλη του τη ζωή, ώστε να προλαβαίνει ασθμαίνοντας να ξοφλά λογαριασμούς και χρέη! Κι όταν φθάσει στο ναδίρ των δυνάμεων του, πρόσφυγας και μετανάστης να είναι η μόνη του επιλογή!...






greek1.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις