Η δήθεν σωτηρία μας

Η περίπτωση των εκλογών απομακρύνεται. Η κυβέρνηση φρόντιζε να πληρώσει ο λαός την παραμονή στην εξουσία. Οι δανειστές δεν έχουν, πλέον, καμία διάθεση να αποσταθεροποιήσουν μια κυβέρνηση της αριστεράς, που ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες τους. Έτσι η ΝΔ έμεινε με τις εκλογές στο χέρι και δεν ξέρει πώς να καλύψει την πολιτική της γκάφα.
Οι Ευρωπαίοι έπαιξαν λίγο με τον Κυριάκο για να στριμώξουν τον Τσίπρα και όταν αυτός υπέκυψε στις απαιτήσεις τους εγκατέλειψαν τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μέσα στο κόμμα του. στην Ελλάδα πλέον υπάρχει το οξύμωρο: οι δεξιοί είναι εκ δεξιών των δανειστών και οι δεξιοί εκ των αριστερών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέκυψε στις απαιτήσεις τω δανειστών, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η χώρα θα σωθεί και εν τέλει δεν θα χρεοκοπήσει . δεν είναι σίγουρο γιατί όλων το σκεπτικό της σωτηρίας βασίζεται σε δεκάδες «θα» και «εάν».
Η όποια συμφωνία θα δώσει ανάσας την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά θα στερήσει πολύ αέρα από τους Έλληνες πολίτες. Τα εισοδήματά τους θα συρρικνωθούν εντυπωσιακά με τους νέους άμεσους και έμμεσους φόρους και με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Τα νοσοκομεία μας και η παιδεία μας με αυτή την βάρβαρη νέα λιτότητα θα διαλυθούν ακόμη περισσότερο και οι θάνατοι από τις ελλείψεις θα πολλαπλασιαστούν. Οι φτωχοί θα αυξηθούν και οι ήδη ισχνές αποδοχές θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. Η μαύρη εργασία θα οργιάσει και η διάλυση του κράτους θα γίνει ορατή ακόμα και στο εξωτερικό.
Το ότι δεν βγαίνουν το 3ο και 4ο μνημόνιο το βεβαιώνει ακόμη και το κακό ΔΝΤ που δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το πρόγραμμα της λιτότητας είναι αδύνατο να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση και ζητάει επίμονα γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Οι Ευρωπαίοι όμως αρνούνται κάτι τέτοιο και πετούν την μπάλα στην εξέδρα , αφού έχουν σύμμαχο την ελληνική κυβέρνηση που δέχεται η συζήτηση για το χρέος να μετατεθεί αργότερα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση στο παρασκήνιο έχει συμφωνήσει με τους δανειστές η συζήτηση για το χρέος να μετατεθεί για τις αρχές του 2017. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει το ν Σεπτέμβριο του 2016 μετά την 2η αξιολόγηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσουν εσωτερικές αντιδράσεις, αλλά το Σεπτέμβριο θα βρεθεί μία φόρμουλα για να μετατεθεί στις αρχές του 2017 και βλέπουμε.
Το ΔΝΤ γνωρίζει αυτά τα τεχνάσματα και επιμένει για αποφάσεις περί το χρέος τώρα. Οι Ευρωπαίοι όμως αρνούνται κάτι τέτοιο γιατί στην ουσία δεν μπορούνε να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και αυτό γιατί μετά τον περίφημο PSI του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ο ιδιωτικός δανεισμός προς την Ελλάδα μετατράπηκε σε κρατικός.

http://www.spirospero.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις