7 καλλιτέχνες που μισούν τα τραγούδια που τους καθιέρωσαν

Η Sinead O'Connor πρόσφατα δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ξανά-ερμηνεύσει ζωντανά το πιο γνωστό τραγούδι της «Nothing Compares 2 U» γιατί πλέον δεν ταυτίζεται μαζί του συναισθηματικά και ας το συνέθεσε και ο μακαρίτης ο Prince. Αλλά η ιδιόρρυθμη Sinead δεν είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που άρχισε να σιχαίνεται το τραγούδι που τον ή την καθιέρωσε.
Από τα περήφανα 70s μέχρι και σήμερα δεκάδες καλλιτέχνες έχουν να πουν μόνο τα χειρότερα για τα τραγούδια που βασικά χρωστάνε μεγάλο κομμάτι της καριέρας τους.

Radiohead - Creep

Δεν είναι καν μυστικό πόσο μισούν οι Radiohead το Creep, την μεγαλύτερη επιτυχία τους δηλαδή από το 1992. Ο Thom Yorke έχει χαρακτηρίσει το τραγούδι απλά ως "κουράδα" και θεωρεί ότι με αυτό η μπάντα ξεπουλήθηκε.

Ο κιθαρίστας Jonny Greenwood το μισούσε από τις ηχογραφήσεις ακόμα και προσπαθούσε να το σαμποτάρει. Για αυτό το λόγο παρόλο που το κοινό το απαιτούσε, σταματήσαν να το παίζουν στις εμφανίσεις τους τελείως για πολλά χρόνια. Όταν μάλιστα ένας οπαδός το ζήτησε σε μια συναυλία στο Montreal ο York του είπε: "F**k off, we 're tired of it".

Oasis - Wonderwall

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 90s που εκτόξευσε τους Oasis σε δυσθεώρητα ύψη επιτυχίας και έκανε πολλούς να τους συγκρίνουν με τους Beatles. Παρόλα αυτά ο Liam Gallagher έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν αντέχει αυτό το απαίσιο τραγούδι και όποτε πρέπει να το ερμηνεύσει ζωντανά του έρχεται να ξεράσει. Πάντα χαριτωμένος ο Liam.

Επίσης έχει δηλώσει ότι θέλει να δείρει τους οπαδούς που του το ζητάνε στις συναυλίες και δεν έχει χειρότερο όταν στην Αμερική ειδικά τον φωνάζουν Mr Wonderwall. Ο αδερφός του Liam, Noel, που συνέθεσε το τραγούδι το μισεί και αυτός τόσο που προτιμάει πλέον την διασκευή του Ryan Adams από το 2003. Γενικά αυτά τα αδέρφια πάντα έβγαζαν πολύ χολή βρε παιδάκι μου.

Lorde - Royals

Η νεαρή Lorde από την Νέα Ζηλανδία επίσης μισεί το τραγούδι που της χάρισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Θεωρεί βασικά ότι ακούγεται σαν τα ringtones από τις παλιές συσκευές της Nokia. Καμία μελωδία δεν είναι ωραία ή καλή.

Παρόλα αυτά της αρέσει να ακούει εκτελέσεις άλλων καλλιτεχνών σε αυτό το τραγούδι. Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι το αδικεί και δεν συμφωνούμε καθόλου μαζί της. Το κομμάτι είναι χειρότερο από τα ringtones της Nokia.

REM - Shiny Happy People

Η εταιρεία τους ζήτησε κάτι χαρούμενο για το ράδιο. Τα παιδιά από την Αθήνα (της Georgia βρε) τους έστειλαν αυτό και περίμεναν την απόρριψη. Η εταιρεία αλλά και το κοινό το λάτρεψε. Ο Michael Stipe έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το μισεί, όπως και όλη η μπάντα. Βρίσκουν το τραγούδι περίεργο και το βίντεο τελείως γελοίο.

Το χαρακτηρίζουν ως την επιτομή του ξεπουλήματος μια και ήταν κατά παραγγελία από την εταιρεία, αλλά χαίρονται γιατί το Losing My Religion, έγινε τελικά το σήμα κατατεθέν τους.

Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Αν και ένα από ωραιότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, ο τραγουδιστής Robert Plant έχει δηλώσει το 1988 ότι θα έβγαζε σπυριά αν έπαιζε σε κάθε συναυλία του αυτό το τραγούδι. Αν και αρχικά το θεωρούσε σημαντικό, μερικά χρόνια μετά δεν του έβρισκε κάτι και το χαρακτηρίζει καλό τραγούδι μόνο για γάμους. Φήμες μάλιστα λένε ότι ο Plant δεν άντεχε τα ατελείωτα και ασταμάτητα κιθαριστικά σόλο του Jimmy Page στο τέλος του τραγουδιού.

Μάλιστα στο θρυλικό reunion των Zeppelin πριν μερικά χρόνια στο Λονδίνο, ο Plant απαίτησε να μην το παίξουν τελευταίο για να μαζευτεί ο Page και να μην ξεφύγει και κάποιο φλύαρο επιδεικτικό σόλο. Ο θρύλος λέει ότι ο Plant κάποτε έδωσε 10.000 δολάρια σε ένα σταθμό για να μην το ξαναπαίξει. Δεν μπορεί να το μισεί και τόσο πολύ όμως, γιατί ακόμα αποφέρει στους Zeppelin σημαντικά ποσά από τα δικαιώματα και τις πωλήσεις.

Madonna - Like A Virgin

Δεν υπάρχει ποσό που μπορεί να δελεάσει αρκετά την Madonna ώστε να ξαναπαίξει ζωντανά το κομμάτι που την έβαλε στο παγκόσμιο χάρτη της μουσικής το 1984. Το 2008 μάλιστα δήλωσε σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Νέα Υόρκης, πως κάποιος θα πρέπει να της δώσει ένα πολύ σοβαρό ποσό, ας πούμε της τάξεως των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να σκεφτεί να το ξανατραγουδήσει. 

Ένα από τα χειρότερα πράγματα, μάλιστα, που μπορεί να της συμβεί, είναι να μπει σε ένα μαγαζί και να παίζει αυτό το τραγούδι. Πραγματικά, δεν μπορούμε να φανταστούμε και εμείς το μέγεθος της οδύνης.

Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Ο Kurt Cobain δεν πολύ-εκτιμούσε αυτό το τραγούδι. Αλλά ήταν και λίγο ψιλό-περίεργος οπότε τι να του πεις. Το 1993 έχει δηλώσει στο περιοδικό Rolling Stone ότι πλέον ντρέπεται να το παίζει ζωντανά, όλοι περιμένουν αυτό και ο μόνος λόγος που έχει ο κόσμος αυτή την αντίδραση είναι επειδή το έχουν δει στο MTV ένα εκατομμύριο φορές.

Έχει εντυπωθεί στα μυαλά τους. Κάποιες βραδιές οριακά αντέχω να το παίξω ζωντανά, κάποιες στιγμές απλά θέλω να πετάξω την κιθάρα μου κάτω και να φύγω. Τελικά στις 5 Απριλίου του 1994 κάτι τέτοιο έκανε περίπου.

http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις