Υπέρ-φεστιβάλ

Οι μεγαλύτεροι ροκάδες μαζί μία τελευταία φορά

Rolling Stones, The Who, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young και Roger Waters. Όχι δεν είναι το πιο τέλειο ΚΑΠΗ που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Είναι το line-up ενός απίστευτου φεστιβάλ που αν γίνει πραγματικότητα, θα φέρει στην ίδια σκηνή τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού rock, για ένα τελευταίο (;) επικό σόου.
Πριν λίγες ημέρες, οι οργανωτές του Coachella στην California ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για ένα μέγα-φεστιβάλ με δύο ονόματα μεγαθήρια από τη δεκαετία του '60 και το '70, τα οποία όμως είναι εξίσου εμπορικά σήμερα όπως και τότε.
Ειδικότερα, είχε γίνει λόγος για ένα τριήμερο φεστιβάλ στο οποίο τη μια μέρα θα εμφανιστούν ο Bob Dylan και το "σκαθάρι" Paul McCartney, τη δεύτερη μέρα οι Rolling Stones με τον Neil Young και την τρίτη μέρα, οι αειθαλείς The Who με τον Roger Waters από τους Pink Floyd.
The Who
The Who
Λίγες μέρες μετά, ο Roger Daltrey, τραγουδιστής των “The Who”, μέσω του καναδικού Postmedia Network, επιβεβαίωσε τη δήλωση των οργανωτών, λέγοντας: "Θα είναι ένα εκπληκτικό φεστιβάλ, θα έχει ό,τι καλύτερο έχει απομείνει από εκείνη την εποχή. Νομίζω εμείς και ο Roger Waters θα παίξουμε μαζί την ίδια μέρα".
Neil Young
Neil Young
Αλλά και ο μάνατζερ του Neil Young, Elliot Roberts, μιλώντας στους Los Angeles Times, ακούστηκε βέβαιος ότι όλα προχωράνε κανονικά με το φεστιβάλ, τονίζοντας ότι "δεν θα υπάρξει ποτέ δεύτερη ευκαιρία να δει κάποιος μαζί αυτούς τους καλλιτέχνες".
Roger Waters
Roger Waters
Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως το φεστιβάλ θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα στο Empire Polo Club στην California, εκεί όπου παραδοσιακά διεξάγεται και το Coachella δηλαδή, με πιθανή ημερομηνία τις 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, αν και με την πλειονότητα των καλλιτεχνών να έχει πατήσει τα 70 -χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μακάβριοι- όλα είναι πιθανά.
Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, αλλά το πρώτο σήμα για να "τρελαθούν" οι απανταχού φαν της κλασικής ροκ, έπεσε. 

Το "ναι μεν, αλλά..." της υπόθεσης

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που προβληματίζονται με το πιθανό κόστος του εισιτηρίου του φεστιβάλ. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν είναι αρκετά καλοπληρωμένοι και οι αμοιβές τους σίγουρα θα επηρεάσουν πολύ το ύψος της τιμής για όσους (και θα είναι πολλοί) θελήσουν να βιώσουν αυτήν την εμπειρία.
Για παράδειγμα ο Keith Richards των Rolling Stones για τις τέσσερις συναυλίες το Νοέμβριο του 2012, που ήταν η επέτειος των 50 ετών του συγκροτήματος, είχε πει ότι μία... δίκαιη πληρωμή για να εμφανιστούν οι γερόλυκοι της ροκ στη σκηνή είναι τα 16 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ.
Rolling Stones
Rolling Stones
Αν στην εξίσωση προσθέσουμε το γεγονός ότι φημολογείται πως ο κάθε καλλιτέχνης θα παίξει πλήρες set-list και όχι ένα "κουτσουρεμένο" φεστιβαλικό πρόγραμμα, καθώς και ότι θα στήσει ολόκληρο stage show (Stones και Waters είναι γνωστοί για τα light shows, τις εκρήξεις και τις περίπλοκες σκηνές), το κόστος ανεβαίνει.
Bob Dylan
Bob Dylan
Το Coachela βέβαια είναι έτσι και αλλιώς ακριβό φεστιβάλ, με τις τιμές εισόδου να ξεκινούν από τα 400 δολάρια και να φτάνουν για τα VIP εισιτήρια με κατάλυμα, ακόμα και τα 5200 δολάρια. Επομένως, οι οργανωτές δεν ανησυχούν για το κόστος, αφού το πιθανό κοινό ενός τέτοιου φεστιβάλ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με αυτές τις τρελές τιμές. 
Πέραν τούτων, όμως, ο Roger Daltrey επέστησε την προσοχή του κόσμου, σημειώνοντας ότι με τέτοιο line-up υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα εισιτήρια να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από διαφόρους επιτήδειους -τους λεγόμενους touts- που τα αγοράζουν νωρίς μαζικά για να τα μεταπωλήσουν αργότερα πανάκριβα: "Ελπίζω πολλοί φαν να βρουν εισιτήριο πριν εξαφανιστούν".
Εσείς τι λέτε; Θα κάνετε το ταξιδάκι μέχρι την Καλιφόρνια να δείτε αυτό το φεστιβάλ; 
Κάποιοι, ετοιμάζονται ήδη
Κάποιοι, ετοιμάζονται ήδη
 
http://www.pathfinder.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις