Στο χείλος του γκρεμού...

Βρισκόμαστε πραγματικά στο χείλος του γκρεμού... με την αξιολόγηση και τη συμφωνία με τους δανειστές να βρίσκεται στον αέρα και ο κλοιός να σφίγγει καθώς δεν θα κοπούν μόνο οι συντάξεις, δεν θα αυξηθεί το όριο ηλικίας μόνο για να βγει κάποιος στη σύνταξη, αλλά για ακόμα μια φορά τα εισοδήματα θα μειωθούν με τη φορολογία που συνεχώς ανεβαίνει.
Από την άλλη έχουμε το προσφυγικό όπου εκεί η λύση δεν εφαρμόζεται. Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία, οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα, η Ευρώπη δεν θα βοηθήσει και έτσι πλέον θα γίνει και επίσημο πως επτωχεύσαμεν! Γιατί αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό: Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν κανένα εισόδημα και τους βοηθάει η γειτονιά ή οι συγγενείς-αν είναι τυχεροί. Υπάρχουν παιδιά που πριν κοιμηθούν το βράδυ, δεν έχουν κάτι να φάνε και δεν λέω μόνο για τα προσφυγόπουλα που είναι έξω στο δρόμο, υπάρχουν και δικά μας παιδιά που βιώνουν τα ίδια αλλά "δεν μας νοιάζει".

Γιατί δεν το λέμε ανοιχτά; Ζούμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα, η φορολογία πρέπει να μειωθεί. Δεν γίνεται αυτός που βγάζει 400-500 ευρώ (γιατί αυτοί είναι οι μισθοί μας)  να πληρώνει για όλους τους άλλους. Πρέπει να βρεθούν δουλειές, να γίνουν επενδύσεις και όχι μόνο στα λόγια. Δεν γίνεται όλοι οι νέοι να φύγουν στο εξωτερικό, ποιος θα μείνει μετά εδώ; Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν όλα!


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις