Η  ΩΡΑ της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

Θα μιλήσουμε με στοιχεία και μόνον. Πρόσφατα:
10 Φεβρουαρίου, Ματέο Ρέντσι (Πρωθυπουργός Ιταλίας), δήλωσή του στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο Bloomberg: «Η Ε.Ε. είναι σαν την ορχήστρα που παίζει στον Τιτανικό» και ο νοών νοείτω. Είναι εκείνο που έλεγαν οι αρχαίοι ημών... «των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»!
9 Φεβρουαρίου: Τόμσεν (ΔΝΤ) «Καμπανάκι» από τη Λίμα του Περού χτύπησε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν προς τον Πρόεδρο του Ευρωγκρούπ Ντάισελμπλουμ: «Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο» και διευκρίνισε σαφώς ότι: «το ΔΝΤ ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αν προηγουμένως η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της χώρας». Απ’ την άλλη πάλι δήλωσε ότι όσες ελαφρύνσεις του χρέους κι αν γίνουν δεν θα μπορέσουν και πάλι να το καταστήσουν βιώσιμο, αν δεν γίνουν «μεταρρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό σύστημα. Δηλαδή μείωση συντάξεων και χρονοκαθυστέρηση απονομής (πηγή: in.gr 12/2).
10/2 ΣΚΑΪ: Ερευνα Οργανισμού «διανεοσις»: Το 54% των Ελλήνων πιστεύει ότι από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. ωφελήθηκε περισσότερο η Ευρώπη και μόνο ένα 32%, περισσότερο η Ελλάδα»!
Η ίδια έρευνα διαπιστώνει σαφή αύξηση του αντι-ευρωπαϊσμού» (κατά την άποψή μας, αυτής της Ευρώπης) απ’ τον Απρίλη του 2015 ως το Νοέμβρη, καθώς και μείωση του «καταστροφικού έρωτα» προς το ευρώ και ζωηρά σημάδια μεταστροφής σε μίσος!
Εκεί καταλήγουν ενίοτε οι καταστροφικοί αταίριαστοι έρωτες!
Το παρήγορο είναι, ότι στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται πως το συντριπτικό 95% δηλώνουν υπερήφανοι που είναι Έλληνες.
Μα το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα, που δείχνει ότι άρχισε να χτυπά το ξυπνητήρι είναι η ομόφωνη ανακοίνωση που εξέδωσε στις 6 Φεβρουαρίου η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), η οποία τονίζει:
«Το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο. Μετά από έξι χρόνια παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε συγχρόνως θεσμική και αξιακή κρίση και διασάλευσης των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας». Η Δικαιοσύνη αφυπνήσθη: Η δια-κριτική Τρίτη εξουσία ξύπνησε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό: Εμείς προσπαθούμε σκουντώντας από το 2010, αλλά ...κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Στην ανακοίνωσή τους οι Δικαστές (δημοσιεύεται στη σελ.11) επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας»
«Η λογιστική αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων τομέων  της χώρας και ο προσανατολισμός μόνο στην κάλυψη δημοσιονομικών στόχων δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης.
Η οικονομική διάσωση της χώρας δεν θα επέλθει με συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών (δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία κλπ.), δεν θα επέλθει με τη θέσπιση ενός ασφαλιστικού συστήματος εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, όπως αυτό που προωθείται, ούτε με την υπερφορολόγηση των πολιτών», κι ακόμη: «αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου».
Καταγγέλει και κατηγορεί τη νομοθετική εξουσία επισημαίνοντας ότι «Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης» και καταλήγουν οι Δικαστές τονίζοντας πως «Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να αποτελεί το “οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης”.
Αντε να δούμε πότε θα κάνουν μεταβολή και τα σώματα δημόσιας τάξης, συντασσόμενα με τις φύτρες προέλευσής τους: Την ελληνική κοινωνία, την αγροτιά, τους εργαζόμενους, τους μη προνομιούχους. Δεν νομίζω οι αστυνομικοί να προέρχονται από τάξεις εφοπλιστών, εργοστασιαρχών, τραπεζιτών και μεγαλοκτημόνων. Αυτοί τα παιδιά τους τα κατευθύνουν αλλού.
Είχαν γραφτεί αυτές οι γραμμές, όταν περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όπου μεταξύ άλλων τονίζεται, επ’ ευκαιρία των αντιδράσεων στην Κω για το Χοτ Σποτ: «Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία διατάσσεται η μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, παραβιάζοντας κατάφορα όχι μόνο τους υπηρεσιακούς κανονισμούς αλλά και τις αρχές της δημοκρατίας μας. Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας».
Και καταλήγουν οι αστυνομικοί: «ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να αντιπαρατίθεται με την κοινωνία ούτε με κανέναν διαμαρτυρόμενο συμπολίτη μας».
Ιδού λοιπόν και ένας βασικός βραχίονας της εκτελεστικής εξουσίας αφυπνίζεται και αντιδρά.
Το “βουλευτικόν” - η νομοθετική εξουσία - πότε θα ξυπνήσει, για να πετάξει ένα ποτήρι παγωμένο νερό στα μούτρα των κυβερνήσεων; Οταν η αποζημίωσή τους πάει στα ...δυο χιλιάρικα ή όταν δεν θα μπορούν να πάνε στο σπίτι τους και να πατήσουν στο χωριό τους!...
Αλλά είπαμε, σήμερα θα μιλήσουμε μόνο με στοιχεία:
Κι άλλη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου
DAVOS1 21/1/2014 (πρν δύο χρόνια): «Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν τον μισό παγκόσμιο πλούτο». Δηλαδή 85 = 3,5 δις (δυστυχισμένοι) άνθρωποι: μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές, ινδουιστές...
Δύο χρόνια μετά – 21/1/16 – 23 εξ’ αυτών εξωβελίσθηκαν, ...οι δυστυχείς. Φέτος μόνον (!) 62 πλουσιότεροι έχουν όσα 3,5 δις «ανθρώπινα πλάσματα!!!
62 στο ένα τάσι της ζυγαριάς και στο άλλο 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, και η ζυγαριά... ισορροπεί!
62 άνθρωποι έχουν τόσο μυαλό, όσο 3,5 δις άνθρωποι
62 άνθωποι εργάζονται τόσο αποδοτικά όσο 3,5 δις
62 «υπερ»- άνθρωποι είναι «ικανότεροι» κατά τον αυτόν λόγον όσο 3,5 δις «υπ»»άνθρωποι! Θαυμάστε τους!
Βέβαια «μακάριοι οι πτωχοί, μακάριοι και οι πεινώντες, ότι χορτασθήσονται»... στον άλλο κόσμο.
Αυτοί οι... «δύστυχοι» 62 έχουν φέρει αυτόν τον «άλλο κόσμο» του παραδείσου ΕΔΩ. Βολικά τα παραμύθια για όλους. Και για τους ελπίζοντες 3.500.000.000 και για τους 62 που πιστεύουν πως είναι «κάλλιο όλα και στο χέρι, παρά ...πιλάφια και καρτέρει»
Είναι ο ιμπεριαλιστικός παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός stupid2.

Κώστα Βενετσάνου  http://www.ebdomi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις