Γιατί αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει τύχη...

Όποιος έχει πάει στη Βουλγαρία θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια χώρα οργανωμένη. Με τη μαφία της βεβαίως, με τη φτώχεια της και τα διάφορα προβλήματά της, όμως, ένα κράτος που δουλεύει, έχει καλά σχολεία, καλά νοσοκομεία, νόμους που τηρούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ελληνική εταιρεία εγκαινίασε ένα υπερσύγχρονο, παγκοσμίου επιπέδου εργοστάσιο διαλογής, επεξεργασίας και παραγωγής καυσίμου από τα απορρίμματα της Σόφιας... Όταν εμείς ασχολούμαστε ακόμη με χωματερές και περιμένουμε πότε θα αξιωθεί η Δούρου να πάρει αποφάσεις για τους βόθρους που βρομίζουν όλα τα Μεσόγεια, οι Βούλγαροι κάνουν τα αυτονόητα.

Εν πάση περιπτώσει, και πέραν από τον υπόκοσμο της Βουλγαρίας (που υπάρχει σε κάθε χώρα εδώ που τα λέμε) οι νόμοι υπάρχουν, είναι σκληροί και εφαρμόζονται. Από την άλλη οι πολίτες είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένοι, ίσως γιατί πέρασαν την εποχή του σοσιαλιστικού ονείρου όπου κυριαρχούσε ο φόβος.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Βουλγαρία είναι ένα απέραντο μπ… λο και η Ελλάδα το πιο οργανωμένο κράτος του κόσμου. Κι έρχεται ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ να μας πάρει στο ψιλό και να πει ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος που δεν λειτουργεί. Και φανταστείτε να μη λειτουργούσε ως χώρα η Βουλγαρία τι θα είχε να μας σούρει ο Βούλγαρος. Αλλά και πόσο δίκιο έχει. Αυτή η χώρα υπάρχει από θαύμα αφού κανείς δεν λειτουργεί με κανόνες, με πρώτο και καλύτερο το ίδιο το κράτος.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς σε μια χώρα που ο ένας δεν σέβεται τον άλλον; Που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του λένε «πέρυσι τον Ιανουάριο σας υποσχόμασταν, αλλά από τον Σεπτέμβριο και μετά σας είπαμε την αλήθεια;» Που ο ξάδερφος του Αλέξη λέει ότι αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε ή που μια... υπουργός ονόματι Φωτίου λέει «τι μας περάσατε; Για απατεώνες; Από τις εκλογές και μετά είπαμε την αλήθεια». Είναι η ίδια που θα έφτιαχνε… γεμιστά. Τι να πει κανείς.

Πόσο δίκιο έχει ο Βούλγαρος αφού επιτρέπουμε στο δολοφόνο Χρυσαυγίτη (που έπιασε η κακή δεξιά κυβέρνηση) να αφήνεται ελεύθερος (από την καλή αριστερή κυβέρνηση) γιατί δεν στάθηκε ικανή η Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη δίκη. Μήνες τώρα, από τον Απρίλιο έλεγαν όλοι στον υπουργό να ορίσει άλλη αίθουσα για τη δίκη. Πέρασαν μήνες μέχρι να αποφασιστεί να ξεκινήσει στον Κορυδαλλό και όταν ξεκίνησε άρχισαν οι αναβολές με υπαιτιότητα της Χρυσής Αυγής. Τι έκανε ο Παρασκευόπουλος για να πιέσει τις καταστάσεις; Ήταν απασχολημένος να αποφυλακίζει… τρομοκράτες.

Πόσο δίκιο έχει όταν βλέπουμε μια οικονομία να είναι πλήρως ξεχαρβαλωμένη, να έχουν διαλυθεί τα πάντα και κάποιοι εμμονικοί υπουργοί να εμποδίζουν τις επενδύσεις; Ή άλλοι να στήνουν κομματικό κράτος αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου;

Και πόσο σοβαρή χώρα είμαστε όταν πεθαίνουν πάνω από 1.600 Έλληνες κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα και τραυματίζονται πάνω από 20.000 (πολλοί εκ των οποίων μένουν ανάπηροι) αλλά εμείς έχουμε κολλήσει στον Παντελίδη και δεν κοιτάμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι; Που δεν φοράμε ζώνη ασφαλείας ή κράνη, που παραβιάζουμε το στοπ και μόλις πάρουμε κλήση τρέχουμε να την σβήσουμε στην τροχαία που μας κάνει τη χάρη κιόλας γιατί έχουμε… μπάρμπα στην Κορώνη;

Ναι, είμαστε μια χώρα που δεν λειτουργεί γιατί αφήνει υπουργούς να γίνονται Ναπολέοντες καταπατώντας κάθε νόμο και δικαστική απόφαση μόνο και μόνο για να φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος, το δικό τους τσιφλίκι.

Είμαστε μια χώρα που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος αφού χρωστάμε 87 δις ευρώ σε φόρους και εισφορές και άλλα 110 δις ευρώ σε δάνεια. Πολλοί από εμάς δεν πληρώνουμε γιατί δεν γουστάρουμε, έχουμε λεφτά αλλά τα κρύβουμε σε διάφορες λίστες, όμως απαιτούμε από το κράτος να έχει καλά σχολεία και νοσοκομεία. Το ίδιο κράτος που μας κλέβει καθημερινά με έμμεσους φόρους, με έκτακτα χαράτσια που γίνονται μόνιμα, με το να μην επιστρέφει τα χρέη του ή να κωλυσιεργεί όταν πρόκειται να πληρώσει αυτό τους πολίτες.

Είμαστε ένα τεράστιο μπάχαλο γιατί ακούμε τους ψεύτες να μας μιλάνε, ξέρουμε ότι είναι απατεώνες, λαμόγια, πουλημένα τομάρια αλλά συνεχίζουμε να τους πιστεύουμε, να τους ψηφίζουμε, να τους στηρίζουμε… μέχρι να βρούμε άλλα κορόιδα ή τα κορόιδα να βρουν άλλους σαν κι εμάς.

Μια χώρα που αφήνει να καίγεται η Αθήνα από μπαχαλάκηδες, που σκοτώνονται παλικάρια από μολότοφ, που δολοφονούνται άνθρωποι από τρομοκράτες αλλά κανείς δεν τιμωρείται, δεν είναι χώρα. Είναι μια «μάζωξη» ανθρώπων που δεν τηρούν τίποτε, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Είμαστε όλοι φταίχτες γιατί ο Μπορίσοφ, ένας άνθρωπος της νύχτας που κυβερνά μια… υπανάπτυκτη χώρα μας κουνά το δάκτυλο και μας λέει ότι είμαστε ακυβέρνητη πολιτεία. Ένα μπάχαλο, ένα έθνος ανάδελφο που θα γίνεται περίγελως όλων γιατί δεν μπορεί να σταθεί μόνο στα πόδια του και απλά μηρυκάζει τις αρχαίες δόξες του.

Αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει τύχη, και κρίμα για το παρελθόν της, κρίμα τα προτερήματα της ράτσας. Πόσο δίκιο έχει ο Βούλγαρος… Όταν η χώρα του ή η Τουρκία, τα Σκόπια, η Αλβανία και άλλες χώρες θα προοδεύουν η Ελλάδα θα χάνεται, κολλημένη στην ιστορία της.

antinews.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις