Η Ευρώπη της κάλπικης δεκάρας


Όσοι λίγοι απέμειναν να υπερασπίζονται με θέρμη τις ευρωπαϊκές αξίες και ιδεώδη, να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλά ακόμη και στις μεταρρυθμίσεις που μας υπαγορεύει η Ε.Ε για να βγούμε από την κρίση, νιώθουν πλέον προδομένοι. Γιατί ότι πίστεψαν, τείνει να αποδειχθεί σήμερα κάλπικο.
Από μία Ένωση που βασιζόταν στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ΕΕ κατάντησε μια συνομοσπονδία
τρελών κυβερνήσεων που κλείνουν τα σύνορα για να μην μολυνθούν από το «ανθρώπινο μικρόβιο».
Από μία Ένωση που δημιουργήθηκε για να θέσει τέλος στους αιματηρούς πολέμους, κατέληξε ένας οργανισμός όπου τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δημιουργούν νέες ανθρωπιστικές κρίσεις είτε με την ανοχή, είτε με την εμπλοκή, είτε με την απραξία τους.
Από μία Ένωση που οραματίστηκε το τέλος του ολοκληρωτισμού σε κάθε του έκφανση, κατέληξε να ευνοεί την επικράτηση των μέχρι πρότινος περιθωριακών ακροδεξιών κομμάτων.
Από μια Ένωση που μοιραζόταν από κοινού δικαιώματα και υποχρεώσεις, κατάντησε ένα ετοιμόρροπο οικοδόμημα που μέλη της περιμένουν από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα όταν τα ίδια τα καταπατούν με τον πλέον ανέντιμο τρόπο.
Από μια Ένωση που δημιουργούσε αντανακλαστικά, τα δικά της μέσα όταν ανέκυπτε ανάγκη (βλ. ενιαία αγορά, ζώνη Σένγκεν, ΟΝΕ), κατέληξε να βάζει… «σφήνα» το ΝΑΤΟ και μάλιστα σε ρόλο φάρου χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, κάνοντας μια ακόμη τρύπα στο νερό του Αιγαίου.
Αφού λοιπόν η Ευρώπη δεν εκφράζει πια τις αξίες της αλληλεγγύης και της ελευθερίας πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε, ας μπει καλύτερα στα λεξικά ως συνώνυμο της δειλίας, της απανθρωπιάς, ή έστω δίπλα στη λέξη «κοροϊδία». Γιατί άλλωστε να κοροϊδευόμαστε παραπάνω;
Η Ε.Ε είναι φτωχή πλέον σε αξίες και ψεύτικη σε ότι πρεσβεύει. Μια σωστή κάλπικη δεκάρα. Να τη χαίρεστε αγαπητοί Ευρωπαίοι όσοι την καταντήσατε έτσι. Πλουτίσατε…


Γράφει η Ηρώ Ράντου
rizopoulospost.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις