Η ζωή στο σπίτι όταν το "ντύνει" η μουσική

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sonos, οι άνθρωποι που λένε ότι ακούνε δυνατά μουσική έχουν περισσότερη ευτυχία, σύμπνοια, και κάνουν περισσότερο σεξ.
Οι ερευνητές εξέτασαν το κατά πόσο η δυνατή μουσική μέσα στο σπίτι μπορεί να αλλάξει την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η δυνατή μουσική όχι μόνο μας επηρεάζει, αλλά το κάνει φέρνοντάς μας πιο κοντά.
Στα πλαίσια της μελέτης, η εταιρεία Sonos εφοδίασε τις οικογένειες που συμμετείχαν στην έρευνα με ηχεία και monitors, ενώ υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν την καθημερινότητά τους. Ειδικότερα, της μελέτης ηγήθηκε ο νευροεπιστήμονας Dr Daniel J. Levitin και σε αυτήν συμμετείχαν 30 οικογένειες από 8 διαφορετικές χώρες, οι οποίες κλήθηκαν να συγκρίνουν τη ζωής χωρίς μουσική με τη ζωή με τη συνοδεία μουσικής.
Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 83% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ήταν ευκολότερο να κάνουν μικροδουλειές όταν άκουγαν μουσική, ενώ περίπου το 50% είπαν ότι απολάμβαναν την μαγειρική πιο πολύ υπό τους ήχους μελωδιών. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η μουσική τούς έκανε να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι, με το 43% να λέει ότι αισθάνθηκε αγάπη -87% αύξηση σε σχέση με την περίοδο χωρίς μουσική. 
Επιπλέον, η μουσική στο σπίτι φαίνεται να επηρεάζει και τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, αφού κατά μέσο όρο οι συμμετέχοντες είπαν ότι έκαναν περισσότερο σεξ κατά 67% την περίοδο που το σπίτι ήταν "ντυμένο" μουσικά. Πάντως, το ένα τέταρτο από αυτούς δήλωσαν ότι στο δίλημμα "μουσική ή σεξ", θα επέλεγαν την πρώτη επιλογή.
Όπως σημειώνεται στο bigpicturebigdound.com, ο διευθύνων σύμβουλος της Sonos, John MacFarlane λέει: “Για χρόνια οι ιδιοκτήτες Sonos, έχουν να μας πουν εκπληκτικές ιστορίες για το πώς η μουσική έχει μετατρέψει τα μέρη που μένουν, σε σπίτια. Η πρόκληση ήταν να συλλάβουμε τον μετασχηματισμό στην επιστήμη. Τώρα έχουμε μια καινοτόμο προσέγγιση για την κατανόηση των πλεονεκτημάτων της μουσικής στο σπίτι”.
Όπως αναφέρεται στο video που ακολουθεί οι συμμετέχοντες δηλώνουν πως ένα σπίτι χωρίς μουσική είναι βαρετό, κρύο, άδειο, και πως κάτι του λείπει.

Στα σπίτια με μουσική

  1. Παρατηρείται κατά 15% περισσότερο γέλιο
  2. Οι οικογένειες περνούν περίπου 3 περισσότερες ώρες μαζί
  3. Υπάρχουν 14% περισσότερες εκφράσεις αγάπης
  4. Τα μέλη του σπιτιού νιώθουν εμπνευσμένα κατά 25% περισσότερο
  5. Η καλή διάθεση αυξάνεται κατά 16%
  6. Τα παιδιά συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού 23% περισσότερο
  7. Το φαγητό φαίνεται κατά 58% πιο εύγευστο
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως ακόμη μία έρευνα επιβεβαιώνει τα λόγια του Χένρι Γουόντσγουρθ Λονγκφέλοου, ο οποίος υπογράμμισε ότι "η μουσική είναι η πανανθρώπινη γλώσσα". Μήπως να δυναμώσουμε το volume για σήμερα;

http://www.pathfinder.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις