"προσφυγικό"

Το προσφυγικό "χτύπησε κόκκινο" και τα αληθινά θύματα της ιστορίας... είναι όλες αυτές οι οικογένειες και οι άνθρωποι που έχουν φύγει από τα σπίτια τους, έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης όλων των επιτήδειων μέχρι να πατήσουν στην Ελλάδα και έρχονται εδώ μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα και θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο για να εγκλωβιστούν τελικά  εδώ.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Ευρώπη είναι η δυσκολία και η ταλαιπωρία που περνούν αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν κυριολεκτικά αγώνα επιβίωσης μέχρι να έρθουν στην Ελλάδα αναζητώντας τρόπο να φύγουν σε άλλη χώρα για να φτιάξουν το μέλλον τους. Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον , σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, σε μια καλύτερη ζωή.

Οι Ευρωπαίοι τους βλέπουν σαν "πρόβλημα" και είναι το "προσφυγικό", οι Έλληνες όμως τους βλέπουν σαν ανθρώπους ακριβώς γιατί στην ιστορία, η Ελλάδα έχει ξαναζήσει το παραμύθι, έχει περάσει σκλαβιά, έχει περάσει αγώνες, πόλεμο, δικτατορία και η ελευθερία είναι μεγάλο ζήτημα. Η Ελλάδα έχει ανθρωπιά και καταλαβαίνει πως νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι απελπισμένοι και τους απομονώνουν. Οι Γερμανοί και οι Βόρειοι Ευρωπαίοι πως θα τους καταλάβουν; Εκείνοι μιλούν μόνο με νούμερα ενώ εμείς βλέπουμε ανθρώπους...


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις