Deep Purple


Deep Purple: "From the Setting Sun (In Wacken)" & To the Rising Sun (in Tokyo)"

Οι Deep Purple ηχογραφούν ένα μοναδικό ζωντανό δίσκο στα 70ς που τιτλοφορείται Made in Japan. Ο δίσκος παρουσιάζει ζωντανά τη δυναμικότητα της μπάντας και την απίστευτη μουσικότητα των μελών της επί σκηνής! Ο δίσκος αποτέλεσε την επιδραστικότερη ζωντανή ηχογραφία για 4 δεκαετίες…


Τώρα πλέον μετά από χρόνια οι μεγιστομέγιστοι  Deep Purple επιστρέφουν με δύο ακόμη ζωντανές ηχογραφήσεις να προστίθενται στο μακρύτατο κατάλογο τους με παρόμοιες δημιουργίες. Ωριμότεροι, μουσικά αλάνθαστοι και άφθαστοι βάζουν πραγματικά φωτιά στην σκηνή. Δύο υπέροχοι δίσκοι μπροστά σε διαφορετικής σύνθεσης και αντίδρασης ακροατήρια(ενθουσιώδη μεν, αλλά ευρωπαϊκό το ένα, γιαπωνέζικο το άλλο) δείχνουν έμπρακτα γιατί είναι το κορυφαίο κλασικοροκάδικο δημιούργημα του 20ου αιώνα!!
Το ένα κοινό στο Wacken Open Air Festival της Γερμανίας και το άλλο στο Budokan της Ιαπωνίας όπου οι Γερμανοί φίλοι της μπάντας ντυμένοι στα δερμάτινα, πίνουν ατελείωτα μπύρες και ουρλιάζουν για κλασικότροπο   heavy metal.  Οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου καθισμένοι ήσυχα και πολιτισμένα επευφημούν την αγαπημένοι τους μπάντα. Ο σεβασμός διάχυτος και από τα δύο ακροατήρια εμφανέστατος και δικαιολογημένος, αφού κερδήθηκε με αδιάκοπη και αδιάπτωτα σκληρή μουσική εργασία και περιοδείες αναρίθμητες!
Και οι δύο συναυλίες φιλμογραφήθηκαν και ηχογραφήθηκαν σε υψηλής ευκρίνειας μηχανήματα. Η εμφάνιση στο Wacken έχει ένα set list ταιριαστό για οπαδούς που θέλουν από την αγαπημένη τους μπάντα ένα greatest hits πρόγραμμα ενώ οι φίλοι γιαπωνέζοι απολαμβάνουν στο Budokan ένα πρόγραμμα περισσότερο για σκληροπυρηνικούς οπαδούς καθώς εντάξανε στο πρόγραμμα τους νεότερες συνθέσεις που ακούγονται περίφημα και εναρμονίζονται απόλυτα με τα θεσπέσια δημιουργήματα του παρελθόντος!
Οι Deep Purple είναι εξαιρετικοί και στις δύο εμφανίσεις. Ακόμη το έχουν και το σημαντικότερο και χαίρομαι ιδιαίτατα γιαυτό είναι ότι ο 70χρονος  πλέον Ian Gillan είναι ακριβέστατος στις νότες του, που εκτοξεύονται στη στρατόσφαιρα, όπως παλιά,  οι Glover και  Ian Paice σφιχτοδεμένοι ρυθμικά, με τους  Don Airey και Steve Morse να δίνουν τη μάχη τους στο κέντρο της σκηνής με πλούσια σολαρίσματα σε πλήκτρα και κιθάρα αντίστοιχα!
Καθώς πέρασαν οι δεκαετίες και οι τρισμέγιστοι Deep Purple ταρακούνησαν τον κόσμο της μουσικής με το "Made in Japan", ακόμη ταρακουνούν τα ακροατήρια σε όλον τον κόσμο, σκηνή με σκηνή, νύχτα με νύχτα, εμφάνιση με την εμφάνιση…και οι δίσκοι αυτοί (cd  και dvd)  το αποδεικνύουν  .
Μην αγοράσετε απλά τον ένα από τους δύο δίσκους! Όσοι είστε οπαδοί σίγουρα έχετε ήδη και τους δύο!
Οι καινούργιοι που ψάχνετε τη μέγιστη αυτοί μπάντα στα πρώτα της βήματα δοκιμάστε το
box set,  του "Made in Japan" και θα με θυμηθείτε!
Long live rock!  Long live DP!
 
Η μπάντα:
 
Ian Paice       τύμπανα, κρουστά
Roger Glover   μπάσο, φωνητικά
Ian Gillan       φωνή, κρουστά, φυσαρμόνικα
Steve Morse   κιθάρες, φωνητικά
Don Airey       πλήκτρα, Hammond όργανο

Track Listings
"From the Setting Sun (In Wacken)"
Disc: 1
1. Highway Star
2. Into The Fire
3. Hard Lovin' Man
4. Vincent Price
5. Strange Kind Of Woman
6. Contact Lost
7. The Well - Dressed Guitar
8. Hell To Pay
9. Lazy
Disc: 2
1. Above And Beyond
2. No One Came
3. Don Airey's Solo
4. Perfect Strangers
5. Space Truckin'
6. Smoke On The Water (featuring Uli Jon Roth)
7. Green Onions/Hush
8. Black Night
 
…To the Rising Sun (in Tokyo)
CD1
1. Après Vous
2. Into The Fire
3. Hard Lovin‘ Man
4. Strange Kind Of Woman
5. Vincent Price
6. Contact Lost
7. Uncommon Man
8. The Well-Dressed Guitar
9. The Mule
10. Above And Beyond
11. Lazy
 
CD2
1. Hell To Pay
2. Don Airey’s Solo
3. Perfect Strangers
4. Space Truckin‘
5. Smoke On The Water
6. Green Onions / Hush
7. Black Night

Νότης Γκιλλανίδης
http://www.rocktime.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις