Όχι άλλα δάκρυα

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, είναι παράλογο. Ψηφίζουμε Κυβέρνηση την μία ημέρα και την άλλη ζητάμε να την αλλάξουμε.Η κάθε Κυβέρνηση εκλέγεται, υποτίθεται, για 4 χρόνια γα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
Οι Έλληνες θέλουν να την ρίξουν την επομένη της εκλογής της γιατί θίγονται προσωπικά συμφέροντα. Βέβαια οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν μια δικαιολογία: Οι περισσότερες Κυβερνήσεις – αν όχι όλες – δεν εφαρμόζουν ποτέ όσα υπόσχονται προεκλογικά. Το πρόγραμμά τους γίνεται κουρελόχαρτο και εφαρμόζουν ακριβώς τα αντίθετα.
Η δικαιολογία αυτή όμως δεν ισχύει για τις τελευταίες εκλογές. Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης Τσίπρα ήταν ήδη ψηφισμένο από τον Αύγουστο και μάλιστα δεν ήταν δικό της πρόγραμμα αλλά των δανειστών. Και εμείς το ψηφίσαμε.
Εκλέξαμε τον άνθρωπο , που φανερά είχε κάνει την μεγάλη κωλοτούμπα για να μην βγούμε από το ευρώ, που τόσο αγαπάμε και ας μας καταστρέφει κάθε μέρα και περισσότερο.
Γιατί, λοιπόν, γκρινιάζουμε; Θέλουμε το ευρώ, αρκεί να μην πειράξει τα δικά μας συμφέροντα και τα κεκτημένα. Με την στάση μας και με την ψήφο μας δικαιώνουμε τους άχρηστους – κατά μεγάλο βαθμό – πολιτικούς μας.
Λένε μερικοί συμπολίτες μας ότι «δεν είχαμε εναλλακτική λύση». Είναι ψέμα. Θέλαμε την παραμονή μας στο ευρώ και όταν την εξασφαλίσαμε απαιτούμε να μην πειραχτούν τα δικά μας συμφέροντα αλλά των άλλων.
Εναλλακτική λύση υπήρχε. Υπήρχε η αποχή, το λευκό, ο Λαφαζάνης που τα έλεγε και δεν τον βάλαμε στη Βουλή, γιατί ακριβώς τα έλεγε. Και τώρα ζητάμε αλλαγή. Ζητάμε «οικουμενική». Δηλαδή να βάλουμε στην Κυβέρνηση αυτούς που καταψηφίσαμε γιατί μας κατέστρεψαν.
Φαύλος κύκλος, γιατί δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Δεν φταίει ο κάθε Τσίπρας, φταίει η νοοτροπία του Νεοέλληνα. Τα θέλει όλα, αλλά αρνείται να σηκωθεί από τον καναπέ.
Για να κερδίσεις πρέπει να αγωνιστείς, να ρισκάρεις και όχι να μυξοκλαίς για την ατυχία σου.
Ή κάνουμε επανάσταση εναντίον του ευρώ και των δανειστών – τοκογλύφων (απίθανο) ή αφήνουμε τον κάθε Τσίπρα που ψηφίσαμε πρόσφατα και κάνουμε την προσευχή μας.
Όχι άλλα δάκρυα Νεοέλληνα. Ο παππούς σου δεν κλαψούριζε. Πετούσε πέτρες.

 http://www.spirospero.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις