Απίστευτα κι όμως αληθινά!

1. Υπάρχει ένα νησί στην Ιαπωνία που κατοικείται αποκλειστικά από κουνελάκια (εντάξει, και τουρίστες).
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (2)
Το νησί Ōkunoshima έχει το ψευδώνυμο «Rabbit Island» (Νησί των Κουνελιών), επειδή αποτελεί σπίτι για εκατοντάδες χνουδωτά, αξιολάτρευτα κουνελάκια. Βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας, το Honshu και το Shikoku και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησίμευε ως στρατιωτική βάση στην οποία φυλάσσονταν εγκαταστάσεις με δηλητηριώδη αέρια. Σύμφωνα με το θρύλο, οι Ιάπωνες έφεραν τα κουνελάκια στο νησί για να ελέγξουν τις συνέπειες των εν λόγω αερίων, μετά το τέλος του πολέμου. Οι Los Angeles Times, ωστόσο, υποστηρίζουν πως τα κουνελάκια μάλλον ξέμειναν στο νησί από τα παιδιά που, όταν εγκατέλειψαν την περιοχή με τις οικογένειές τους, δεν μπορούσαν να τα πάρουν μαζί τους.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του 2014 τα κουνελάκια (εντάξει, τα λαγουδάκια!) έχουν φτάσει αισίως τα 700. Όπως είναι αναμενόμενο, χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί για να «βουτήξουν» σε αυτόν τον λαγουδοπαράδεισο.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (3)
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (4)

2. Στη Μ. Βρετανία υπάρχει ένα λεωφορείο που λειτουργεί με ανθρώπινα περιττώματα.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (5)
Το πρώτο «poop bus» της Αγγλίας (δεν μεταφράζεται αυτό, καταλάβατε τέλος πάντων) είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης προς την επίτευξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφοράς μέσα στην πόλη, η οποία μπήκε σε λειτουργία τον περασμένο Μάρτιο. Το «Bio-Bus» διαθέτει 40 θέσεις και κινείται αποκλειστικά με μεθάνιο, το οποίο παράγεται από την επεξεργασία λυμάτων και απορριμάτων. Το λεωφορείο μπορεί να διανύσει μέχρι και 265χλμ με ένα ρεζερβουάρ μεθανίου, το οποίο ισοδυναμεί με τα απόβλητα που παράγονται ετησίως από πέντε άτομα, σύμφωνα με το BBC.
Αν το «poop bus» έχει επιτυχία, η εταιρεία First West of England, στην οποία ανήκει, έχει πει πως θα σκεφτεί την δημιουργία ολόκληρου στόλου τέτοιων λεωφορείων.

3. Κάποιος στην Κίνα έφτιαξε ένα ζευγάρι κάλτσες που διώχνουν μακριά τους ανώμαλους.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (6)
Βάλτε αυτό το προϊόν στη λίστα με τις εφευρέσεις που δεν περιμένατε ποτέ πως θα χρειαζόσασταν. Πριν από λίγο καιρό ένας χρήστης του Sina Weibo, μιας υπηρεσίας microblogging της Κίνας, ανέβασε στο δίκτυο μια φωτογραφία που απεικόνιζε δύο τριχωτά πόδια. Στην πραγματικότητα, τα πόδια άνηκαν σε γυναίκα, η οποία φορούσε ένα ζευγάρι τριχωτές κάλτσες ώστε να μοιάζει με άντρα. Όπως μάθαμε αργότερα, οι συγκεκριμένες κάλτσες έχουν σκοπό να απωθούν την ανεπιθύμητη προσοχή των αντρών στο δρόμο.
«Απίστευτα σέξι, καλοκαιρινές, τριχωτές κάλτσες για όλο το πόδι που απωθούν τους ανώμαλους», γράφει η λεζάντα της διαφήμισης -σε ελεύθερη μετάφραση.

4. Υπάρχει ένα νησί στην Καραϊβική το οποίο έχουν καταλάβει γουρουνάκια που κολυμπούν.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (7)
Το επίσημο όνομά του είναι Big Major Cay, οι περισσότεροι όμως το ξέρουν ως Pig Island. Βρίσκεται στις Μπαχάμες και πρόκειται για μια ακατοίκητη περιοχή στην οποία ζει μια οικογένεια γουρουνιών που λατρεύουν το κολύμπι. Τουρίστες αλλά και ντόπιοι από τα γύρω νησιά επισκέπτονται συχνά το νησί για να ταΐσουν τα τρομερά αυτά γουρουνάκια και να κολυμπήσουν μαζί τους.
Το πώς αυτά τα γουρουνάκια (τα οποία δεν ζουν σε αυτά τα μέρη) έφτασαν στο νησί, βέβαια, είναι ακόμα μυστήριο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, το επικρατέστερο σενάριο είναι πως τα γουρουνάκια αφέθηκαν ελεύθερα στο νησί από ναύτες, οι οποίοι θεώρησαν πως θα αποτελούσαν μια καλή πηγή τροφής. Οι ναύτες δεν επέστρεψαν ποτέ στο νησί, όμως, με αποτέλεσμα τα γουρουνάκια να κάνουν το νησί σπίτι τους.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (8)
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (9)
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (10)

5. Κάποτε, ένα κοτόπουλο κατάφερε να μείνει ζωντανό για 18 μήνες μετά τον αποκεφαλισμό του.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (11)
Το 1945, ένας αγρότης από το Colorado αποκεφάλισε ένα ζωντανό κοτόπουλο. Δεν πέτυχε όμως την αυχενική φλέβα του, με αποτέλεσμα να αφήσει άθικτο το ένα του αυτί και το μεγαλύτερο κομμάτι του εγκεφάλου του. Κάπως έτσι, το έρμο το ζώο -το οποίο ονομάστηκε «Miracle Mike» και «Mike το Ακέφαλο Κοτόπουλο»- κατάφερε να ζήσει για άλλους 18 μήνες, επιβιώνοντας με τη βοήθεια ενός μείγματος από γάλα και νερό του οποίο του χορηγούταν μέσω του εκτεθειμένου του οισοφάγου με τη βοήθεια ενός σταγονόμετρου.
Όταν ο Mike έγινε διάσημος, ο αγρότης τον έβγαλε σε περιοδεία, χρεώνοντας τον κόσμο 25 cents για να δουν από κοντά το ακέφαλο κοτόπουλο.

6. Ένας καλλιτέχνης «ανάστησε» το κομμένο αυτί του Vincent van Gogh, με τη βοήθεια 3D printing και DNA της οικογένειας του ζωγράφου.

Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (12)
Χρησιμοποιώντας το DNA ενός μακρινού συγγενή του Vincent van Gogh, ένας Γερμανός καλλιτέχνης δημιούργησε μέσω 3D printing ένα ζωντανό αντίγραφο του ακρωτηριασμένου αυτιού του διάσημου ζωγράφου.
Ο φημισμένος καλλιτέχνης του 19ου αιώνα λέγεται πως είχε κόψει το αυτί του το 1888 «κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άνοιας», όπως αναφέρει το History.com. Τα ζωντανά κύτταρα διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να μοιάζουν στο αυτί, το οποίο και εκτέθηκε τον περασμένο χρόνο στο The Centre for Art and Media στο Karlsruhe, ένα μουσείο της Γερμανίας.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (13)
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (14)

7. Οι νυχτερίδες χρησιμοποιούνταν κάποτε ως όπλα του στρατού.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (15)
Την αρχική ιδέα είχε ένας οδοντίατρος από την Pennsylvania. Στην πορεία η ιδέα αυτή εξελίχθηκε, δένοντας μικρές, εμπρηστικές βόμβες πάνω σε νυχτερίδες και απελευθερώνοντας έπειτα τα τις δεύτερες ώστε να εξαπλώσουν πυρκαγιές σε δύσβατες ζώνες των αντιπάλων.
Η πρόταση αυτή ακούστηκε λογική σε αρκετούς ερευνητές, οι οποίοι κέρδισαν την υποστήριξη του στρατού και των αντρών του προέδρου Ρούζβελτ. Έπειτα από 30 επιδείξεις, όμως, το αξίας $2εκ. project ακυρώθηκε, και υποτίθεται πως αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, λίγο πιο μεγαλεπήβολο: την ατομική βόμβα.

8. Στον Δία και τον Κρόνο τα διαμάντια πέφτουν από τον ουρανό ως βροχή.
Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, αυτά τα 8 πράγματα υπάρχουν όντως στον κόσμο (16)
Φαίνεται πως οι πλανήτες Δίας και Κρόνος είναι, τελικά, οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών. Σε μια έρευνα του 2013, δύο πλανητικοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι υψηλές πιέσεις που κυριαρχούν μέσα στις ατμόσφαιρες των δύο πλανητών μπορούν να μετατρέψουν τον άνθρακα σε κομμάτια από διαμάντια, σύμφωνα με το BBC. Η έρευνα ανέφερε πως το πολύτιμο πετράδι μπορεί να λιώσει υπό ακραία πίεση και θερμότητα, κάτι που οδηγεί στη δημιουργία υγρών, διαμαντένιων σταγόνων.
Οι ερευνητές λένε πως μέσα στους δύο αυτούς πλανήτες μπορούν να βρίσκονται μέχρι και 10 εκατομμύρια τόνοι διαμαντιών, σύμφωνα με το National Geographic.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις