ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όταν είσαι σε μια δομή, σε έναν οργανισμό οι αποφάσεις παίρνονται με πλειοψηφία, ενώ οι γνώμες των μελών της ομάδας είναι σεβαστές και φυσικά αποδεκτές. Αυτό λέει η ισονομία και ισοτιμία που καθορίζει τις τύχες όλων των μελών της Ε.Ε.
Τι γίνεται όμως τώρα. Απλά. Πουλήσανε μερικοί …που πολλοί τους ήτανε εθνικιστές μέχρι πρότινος.. βλέπε Βορίδης, Γεωργιάδης,  και άλλοι ,την ισότητα της χώρας έναντι πινακίου φακής. Αντιδημοκρατικό θα πείτε και αντιβαίνει στους θεσμούς της Ε.Ε. και φυσικά. Μα ποιος νοιάζεται. Αφού το μισό Ελληνικό κοινοβούλιο δηλώνει φανατικά υπέρ της παραμονής στο Ευρώ με κάθε κόστος και φυσικά με κάθε επίπτωση.
Και ας πάμε στην επίπτωση, που λένε μερικοί. Από την αρχή των μνημονίων, η οικονομική κατάσταση της χώρας αντί να ελαφρυνθεί και να ανακάμψει, πήγε από το κακό στο χειρότερο. Η ανεργία στα ύψη, 3 εκατομμύρια άνεργοι, 250.000 νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό, δηλαδή η.........
αφρόκρεμα του ποιοτικά εργατικού δυναμικού σε ξένα χέρια, που παίρνουνε τους επιστήμονες έτοιμους, αφού σπούδασαν στην Ελλάδα με δωρεάν εκπαίδευση, που σημαίνει ότι η χώρα επένδυσε σε αυτούς και αδικαιολόγητα τους αφήνει να χαθούν. Ένα μεγάλο κεφάλαιο που εγκληματικά οι έως τώρα κυβερνήσεις χαχανίζουν και απαξιούν.
10.000 αυτοκτονίες νέων κυρίως ανθρώπων, αλλά και όλων των ηλικιών, που μη αντέχοντας την απαξίωση και την καταστροφή που τους επέβαλαν, έβαλαν τέλος στην ζωή τους.
Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της κρίσης είναι ότι είμαστε πρωταθλητές για πρώτη φορά στις εκτρώσεις αφού αυτοί οι θεομπαίχτες έβαλαν τεκμήριο ακόμα και το ποιο δημιουργικό και θαυματουργό έργο της ζωής, αυτό της τεκνοποίησης. Ναι, αν έχεις παιδί θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουνε τέτοια μυαλά. Και όμως όταν από πίσω κρύβονται Γερμανοί ..όλα να τα περιμένεις …δες τι κάναν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και θα καταλάβεις. Μετά σε όλα τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι από πίσω Γερμανικές εταιρείες.
Συγχρόνως, το ΑΕΠ έπεσε τουλάχιστον 40-50%, ενώ η φορολογία αυξήθηκε κατά 40%. Στο τέλος έχουμε ισοπέδωση της παραγωγής αφού οι καταστροφείς ης Ελληνικής οικονομίας και οικογένειας φρόντισαν να εξαφανίσουνε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της [παραγωγής. Αποτέλεσμα επέλαση των ξένων σουπερ μάρκετ και εταιρειών. Μην ξεχάσουμε ότι η κερδοσκοπία και ο μαυραγοριτισμός  βαφτίστηκαν, ελεύθερο εμπόριο και αγορές. Επίσης η τοκογλυφία ……αναφέρθηκε σαν δανεισμός. Και φυσικά η παρανομία των παρανομιών. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει κόκκινα δάνεια σε άλλον ..είτε σε κράτος, είτε σε ιδιώτες ….και όμως έγινε της τρελής εδώ. Πολιτικοί τα αρπάξανε και σήμερα λυσσομανούν γιατί  σαν δουλικά επέτρεψαν να γίνει αυτό και φυσικά έχουν το όνομα του Εφιάλτη της πατρίδας τους.
Βέβαια οι αρχές ενός καπιταλιστικού συστήματος, διέπουν την διακίνηση χρήματος και επενδύσεων, καθώς και αγοραστικής αξίας. Σε αυτές τις γραμμές κινήθηκε ο Σόλωνας και αργότερα ο Περικλής όταν άρχισαν τα πληθωριστικά τότε χρήματα στις τσέπες μερικών ολιγαρχών να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις στους υπόλοιπους δημότες.
Άρα ο καπιταλισμός ονομάστηκε από μερικούς νεοφιλελευθερισμός και φυσικά αλλάξαμε απλά το όνομα της ολιγαρχίας και της απληστίας ….από ολιγαρχία σε νεοφιλελευθερισμό. Αλλά κάθε λογικός άνθρωπος και όχι πιόνι ενός τυφλού συστήματος που οδηγεί στην καταστροφή θα καταλάβαινε την διαφορά. Κάθε λογικός άνθρωπος και άτομα με το λιγότερο φιλότιμο θα καταλάβαινε την καταστροφή που επιτέλεσε στον λαό του και στην πατρίδα του. Και όμως υπάρχουνε Έλληνες που δηλώνουνε μνημονικότεροι του μνημονίου. Και ας νομίζουν ότι λέγονται νοήμονες άνθρωποι ……ας το νομίζουν όμως μόνο …γιατί η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη.
Πηγαίνοντας λοιπόν στην υπόθεση μας. Αν το μνημόνιο αποτελούσε λύση και αυτό που μας πρότειναν, ήταν η σωτηρία, έτσι σε 5 χρόνια μνημονίου θα έπρεπε να πετάμε. Και όμως είμαστε σε άπατο βαρέλι. Αφού κούρεψαν το χρέος κατά 200 περίπου δις ευρώ και έπεσε αυτό στα 180 δις …μέσα σε ένα χρόνο ξανά ήτανε ποιο δυνατό από πριν. Στα μέσα του 14…δηλαδη σε πλήρη εξέλιξη της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, είχε ξαναπάει στα 320 δις ευρώ. Και ερώτηση σε αυτούς τους επαΐοντες της ηλιθιότητας. Αν όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, που δεν ήτανε βιώσιμο το χρέος, είχαμε 120 δις χρέος και ανεργία 8%, ΑΕΠ 60% περισσότερο, σήμερα με την παράδοση της εξουσίας πως θα ήτανε βιώσιμο με αυτά τα χάλια. Δεύτερον. Αν σου ζητάν περαιτέρω μείωση της παραγωγής, μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων πως θα μπορέσεις να τους εισπράξεις. Ουκ αν λάβεις από του μη έχοντος. Βέβαια οι κύριοι αυτοί μνημονικοί, είναι φαλιρισμένοι επιχειρηματίες, οικογενειοκράτες που παρασιτούν στον δημόσιο βίο, παίρνουν ελέω μπαμπάκα, τους παχυλούς μισθούς τους …ένας βουλευτής παίρνει 6-8 χιλιάδες ευρώ, και 15 μισθούς ενώ για εμάς είναι πολλά τα 500 ευρώ. Έχει αφορολόγητο τα 60.000 ευρώ ενώ εμείς το 0.
Άρα αυτοί που υποστηρίζουν το με κάθε κόστος ….τι σημαίνει. Η απαξίωση της ζωής, η πείνα, οι αυτοκτονίες, ο διασυρμός της πατρίδος από κάθε είδους λαμογιού, θα είναι το κάθε κόστος. Και βέβαια με κάθε κόστος ήτανε και η ζωή στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, το 39-45, αλλά το κόστος τέλειωσε μόνο με την λευτεριά. Πριν παραμόνευε μόνο ο θάνατος σε κάθε στιγμή.
Άρα τον σύμμαχο τον διαλέγεις όταν είναι σύμμαχος και όχι δυνάστης. Όταν σέβαται την ζωή σου και όχι όταν την καταπατά για να την ληστέψει προς όφελος του.
Αυτά έγιναν με το ευρώ ..από το ευρώ και τους Γερμανούς της Ευρώπης, σε ένα καλά καταστρωμένο σχέδιο μιας νέας τάξης πραγμάτων, που είχε επιχειρηθεί και φυσικά με πολεμικό τρόπο στον πρώτο και δεύτερο πόλεμο




Του  Μάνδαλου Παναγιώτη. 
 e-mail: panosmandalos@yahoo.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις