Επικίνδυνες ερωτήσεις – Θανάσιμες Απαντήσεις!

Ερώτηση 1η : Μα γιατί οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, στέκονται απέναντι μας, τόσο σκληροί και με τέτοια «τιμωρητική διάθεση»;

Απάντηση 1η : Μα γιατί διακατέχονται από το «Σύνδρομο του Ηγεμόνα» και κάθε Ηγεμόνας, σ’ ολόκληρη την Ιστορία, το ίδιο θα έκανε, αντιμετωπίζοντας κρούσματα επανάστασης, ανταρσίας και ανυπακοής! Ας μη ξεχνάμε ότι επαναστατήσαμε για ….
«να αλλάξουμε την Ευρώπη» (να αμφισβητήσουμε την Ηγεμονία του, με νταούλια, ζουρνάδες και πεντοζάλια), ότι απειλήσαμε να τους τινάξουμε όλους στον αέρα, «κάνοντας το Κούγκι»! Έτσι, ο στυγνός Ηγεμόνας (Κάιζερ), … έκρινε ότι, πρέπει να καταπνίξει την επανάσταση …. «ολοκληρωτικά και παραδειγματικά», για να μην χάσει τον έλεγχο στην Ηγεμονία του!! Μεταξύ των συμφερόντων της εξουσίας, «χάρες» και κατανόηση, υπάρχουν, μόνο για τους αφελείς!

Ερώτηση 2η : Μήπως τότε θα ήταν καλύτερα να φύγουμε, να ζήσουμε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και υπερήφανοι, με το δικό μας νόμισμα … τη Δραχμή μας;

Απάντηση 2η : Κανείς δεν μπορεί να πει στα σίγουρα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε.! Όμως, αν πράγματι ευσταθεί η παραπάνω «τιμωρητική διάθεση» του Ηγεμόνα, τότε το τελευταίο που αυτός θα ήθελε να δει, θα ήταν κάποιον «επαναστάτη» να ξεφεύγει από τον έλεγχο του και …. να επιτυγχάνει, να προοδεύει από μόνος του, ελεύθερος και ανεξάρτητος!! Αυτό θα ήταν μια ευθεία αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας της Ηγεμονίας του και ένα θανάσιμο πλήγμα στο κύρος του, που θα πυροδοτούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις «μίμησης του εγχειρήματος» και …. νέες επαναστάσεις στο εσωτερικό του.

Έτσι, το πιθανότερο είναι, ο Ηγεμόνας να κάνει ότι περνά από το χέρι του, για να υποφέρει ο «απελεύθερος» επαναστάτης, να πεινάσει, να εξαντληθεί, να τσακιστεί και να επιστρέψει εκλιπαρώντας …. στην Μεγάλη Πύλη του Οχυρού, να ζητά βοήθεια επιβίωσης, ….. ως άλλος «άσωτος υιός».

Ξέρει πολύ καλά ότι …. εκεί «έξω», στο δάσος της ελευθερίας, όχι μόνο ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, αλλά και η «τροφή» εκεί είναι ελάχιστη, αν αυτός ….. σφραγίσει τα δικά του τείχη, της πλούσιας επικράτειας του και τα καταστήσει «αφιλόξενα», για τον έκπτωτο επαναστάτη του (περιορισμοί εμπορίου, διαβατήρια, Σένγκεν, κίνηση συναλλάγματος και κεφαλαίων, απειλές, επιδρομές βαρβάρων, κλπ).

Όταν ξεκινάς μια επανάσταση, ένα είναι σίγουρο : «Ελπίζεις μόνο στις δικές σου δυνάμεις και ΟΧΙ στην ευσπλαχνία του αντιπάλου σου»!!!

Βέβαια και αυτός (ο Ηγεμόνας), θα πρέπει να λάβει υπόψη του, ότι το …. «Ελευθερία ή Θάνατος», οι Έλληνες είναι που τόπαν … και τόκαναν πράξη!

Είναι «βαρύ το τίμημα της λευτεριάς και μόνο με αίμα καταχτιέται»!
Όμως, «λεβεντιά είναι, να ξέρεις σαφέστατα τι σε περιμένει και όμως, να συνεχίζεις ορθός για να το ανταμώσεις» και ….. ΟΧΙ μετά που θα τόβρεις, ….. «να κάνεις τον μαλά&α»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις