Ρώσικη ρουλέτα

Όταν η πένα του σκιτσογράφου τα λέει όλα

Η Μέρκελ, η ρώσικη ρουλέτα και το ευρώ

Με την Άνγκελα Μέρκελ να παίζει ρώσικη ρουλέτα με σφαίρα τον Τσίπρα περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής που έγινε χθες στις Βρυξέλλες και τις εξελίξεις στο Eurogroup σε σχέση με τις ελληνικές προτάσεις.
Το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας δείχνει την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό της να είναι η σφαίρα στο όπλο που έχει στα χέρια της η Γερμανίδα καγκελάριος και μπορεί με αυτό να τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
euro2
Άρθρο του Aditya Chakrabortty πλαισιώνεται από σκίτσο που δείχνει το ευρώ να συνθλίβει έναν άνθρωπο. Ο αρθρογράφος αναφέρει πως η Ελλάδα είναι δευτερεύον θέμα και πως στην πραγματικότητα η ευρωζώνη έχει αποτύχει και πως και οι Γερμανοί είναι επίσης θύματά της. Υπενθυμίζει δηλώσεις πολιτικών όταν έμπαιναν τα θεμέλια του ενιαίου νομίσματος όπως του Oskar Lafontaine, ο οποίος είχε μιλήσει για «το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης, που θα επιτυγχανόταν μέσω της σταδιακής σύγκλισης των βιοτικών επιπέδων, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την άνθιση μιας πραγματικής Ευρωπαϊκής κουλτούρας».
euro1
«Δεν έχει καμία σχέση με τη δημιουργία μιας βαθύτερη δημοκρατίας αλλά βαθύτερων αγορών- και τα δύο αυτά είναι ασύμβατα», σημειώνει ο αρθρογράφος. «Αυτές οι κουβέντες του Lafontaine δείχνουν πόσο έξω έπεσε το σχέδιο του ενιαίου νομίσματος. Αντί να ανεβάσει τα στάνταρντ ζωής σε όλη την Ευρώπη, η νομισματική ένωση τα συμπιέζει προς τα κάτω. Αντί να εμβαθύνει τη δημοκρατία, την υπονομεύει. Σε ό,τι αφορά την 'πραγματικά ευρωπαϊκή κουλτούρα' όταν Γερμανοί δημοσιογράφοι κατηγορούν Έλληνες υπουργούς για 'ψύχωση', προφανώς η μυθική αγορά των εθνών είναι πολύ μακριά», τονίζει.

 http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις