Μια οβίδα έσκασε και ο τρόμος αντικατέστησε τη χαρά.

Οι δύο παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν ένα κοριτσάκι στη Συρία της Δαμασκού και δείχνουν τη δραματική αλλαγή στο βλέμμα και τις εκφράσεις του παιδικού προσώπου πριν και μετά από μία έκρηξη.
Ο φωτογράφος Bassam Khablieh ταξίδεψε στη Δαμασκό της Συρίας για να καταγράψει τις προσπάθειες της Συριακής Αραβικής Ημισελήνου να ανακουφίσει τους πρόσφυγες. 
Όταν έφτασε εκεί, σύμφωνα με το Business Insider, η ατμόσφαιρα ήταν θετική καθώς παιδιά έπαιζαν χαμογελαστά και ο κόσμος προμηθευόταν φάρμακα και φαγητό από τους εθελοντές της οργάνωσης που θυμίζει τον Ερυθρό Σταυρό.
Η φωτογραφία πριν την έκρηξη
Η φωτογραφία πριν την έκρηξη
Χρειάστηκε ωστόσο μια στιγμή για να αλλάξουν τα πάντα. Μια οβίδα έσκασε και ο τρόμος αντικατέστησε τη χαρά. Ένας από τους εθελοντές σκοτώθηκε, πολλά παιδιά τραυματίστηκαν και τα περισσότερα από αυτά άρχισαν να ουρλιάζουν και να κλαίνε. 
Ο φωτογράφος Khablieh έβγαλε δύο φωτογραφίες της 4χρονης Ghazal, μία πριν την έκρηξη και μία μετά. Οι διαφορές στις εκφράσεις του παιδικού προσώπου είναι σπαρακτικές καθώς απεικονίζουν με απόλυτο τρόπο, τις συνέπειες του πολέμου στις ανθρώπινες ψυχές.
Και μετά...
Και μετά...
Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο φωτογράφος την εμπειρία του στο Reuters, “Είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου πώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το αθώο χαμόγελο ενός παιδιού μπορεί να μετατραπεί σε ουρλιαχτό, φόβο και δάκρυα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, τα παιδιά πόζαραν, χαμογελώντας στον φακό μου. Μια στιγμή μετά, είδα τα ίδια παιδιά να τρέχουν, κλαίγοντας. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αρκούν για να μετατραπεί η ζωή σε στάχτες και αίμα”.   

 http://www.pathfinder.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις