Που κάνει καλό το πράσινο τσάι;

Όλο ακούμε για το πράσινο τσάι ότι είναι αρκετά υγιεινό. Δείτε λοιπόν εδώ αναλυτικά που μας κάνει καλό αυτό το πολυσυζητημένο ρόφημα!
 Όλοι μας ξέρουμε ότι το πράσινο τσάι κάνει καλό. Από τα παλιά χρόνια το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο και τώρα στη σύγχρονη εποχή, έπειτα από μελέτες, αποδείχθηκε ότι το πράσινο τσάι έχει μία σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.
Ας δούμε λοιπόν που κάνει καλό, απλά και κατανοητά όπως πάντα!

πράσινο τσάι 

1) Το πράσινο τσάι συμβάλλει θετικά στη δίαιτα.
Βελτιώνει το μεταβολισμό και εξαιτίας των πολυφαινολών που περιέχει, είναι και λιποδιαλυτικό.

2) Συμβάλλει κατά του διαβήτη.
Το πράσινο τσάι βοηθάει στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, επιβραδύνοντας έτσι την αύξηση του σακχάρου του αίματος μετά το φαγητό.

3) Βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι συμβάλλει στην καλή κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων. Επίσης, μας προστατεύει από τη δημιουργία θρόμβων, που είναι από τις κύριες αιτίες καρδιακών προσβολών.

4) Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του οισοφάγου.
Το πράσινο τσάι, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του οισοφάγου, αλλά παράλληλα είναι ικανό να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα πάσης φύσεως, χωρίς να βλάπτει τα υγιή. Μη φανταστείτε βέβαια ότι αποτελεί και φάρμακο κατά του καρκίνου, απλά βοηθάει.

5) Συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης.
Πιο συγκεκριμένα, μειώνει σταδιακά την κακή χοληστερόλη και αυξάνει την καλή χοληστερόλη στο αίμα.

6) Καθυστερεί το Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.
Προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθάει στην αποκατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων του εγκεφάλου, καθυστερώντας έτσι "την ανάπτυξη" των προαναφερθέντων νόσων.

7) Συμβάλλει στην καλή υγεία των δοντιών.
Μελέτες έδειξαν ότι η αντιοξειδωτική χημική κατεχίνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι, πέραν ότι μπορεί να καταστρέψει βακτήρια και ιούς που προκαλούν λοιμώξεις στο λαιμό, βοηθάνε στην αποτροπή δημιουργίας τερηδόνας και άλλων οδοντικών παθήσεων.

8) Έχει διουρητική δράση. Για αυτό η τακτική κατανάλωσή του βοηθάει στη μείωση της υψηλής και επικίνδυνης αρτηριακής πίεσης.

9) Είναι αντικαταθλιπτικό: η θεανίνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι συμβάλλει ως αντικαταθλιπτικό, χαλαρωτικό και ηρεμιστικό.

10) Η κατεχίνη που περιέχει, είναι υπεύθυνη για την άμυνα του οργανισμού μας και την αποφυγή πολλών ασθενειών. Είναι αντι-βακτηριδιακή και αντι-ιική και είναι υπεύθυνη και για τη θεραπεία κάποιων ασθενειών, όπως η γρίπη.

ευεργετικές ιδιότητες πράσινου τσάι
Αυτές λοιπόν είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού! Είναι καλό να προσέχουμε τον εαυτό μας, να τρεφόμαστε σωστά και να το βάλουμε και αυτό στην καθημερινότητά μας.

Το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνουμε 2 φλυτζάνια κάθε μέρα. Αλλά προσοχή. Αν είστε ευαίσθητος στην καφεΐνη, -μιας και περιέχει καφεΐνη- τότε 1 φλιτζάνι θα ήταν το ιδανικό.

Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει τανίνες οι οποίες μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου και του φολικού οξέως στον οργανισμό μας, οπότε αν είστε έγκυος, πρέπει να το αποφεύγετε!

Τέλος, είναι καλό να αποφεύγετε βιομηχανικά ή επεξεργασμένα σκευάσματα που φιγουράρουν πρώτη μούρη στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο νοών, νοείτω...


 http://coolweb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις