7 από τα πιο μυστηριώδη μέρη του κόσμου

Το ότι η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει σχεδόν τα πάντα πάνω στον πλανήτη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο και για λίγο μυστήριο…
Κάποια μέρη σε διάφορα σημεία του κόσμου είναι τόσο διαφορετικά από πολλές απόψεις, που ιντριγκάρουν τους επισκέπτες τους και δημιουργούν μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα γύρω από το όνομά τους. Κι όσοι λατρεύουν τα μυστήρια, θα έδιναν τα πάντα για ένα εισιτήριο προς τα εκεί…
Βουνό Roraima, Βραζιλία
Πρόκειται για ένα πολύ περίεργο βουνό, καθώς αντί να καταλήγει σε μια κορυφή, όπως όλα τα βουνά, το τελείωμά του είναι ένα μεγάλο πλατό. Βρίσκεται ανάμεσα στους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς της γης και η κορυφή του σχηματίστηκε με αυτό τον τρόπο από βροχές και ανέμους. Συχνά χάνεται ανάμεσα στα σύννεφα κι εκεί εντοπίζονται διάφορα ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας, είδη που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη γη, ενώ δεν μπορεί να εξηγηθεί το γιατί βρίσκονται σε τόσο μεγάλα πλήθη.
Aokighara, Ιαπωνία
Στη βάση του όρους Φούτζι, του ψηλότερου της Ιαπωνίας, το Aokighara είναι πιθανόν το πιο ξακουστό δάσος σε όλη τη χώρα. Εκτείνεται σε 3,5 χιλιάδες εκτάρια και αποτελείται από πυκνά, παχιά, ροζιασμένα και στριφογυριστά δέντρα, ενώ οι φήμες λένε ότι είναι… στοιχειωμένο. Μύθοι φαντασμάτων, δαιμόνων και πνευμάτων συνδέονται με το όνομά του, δυστυχώς, όμως, ταυτόχρονα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες αυτοκτονίες. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει στις εκτάσεις του από τη δεκαετία του 50 μέχρι σήμερα.
Βουνό Sanqing, Κίνα
Το συγκεκριμένο βουνό στην Κίνα θεωρείται ένα ιερό, ταοϊστικό μέρος, στο οποίο συχνά αναφέρονται οι ντόπιοι ως «Ο κήπος των θεών». Η περιοχή αποτελείται από πολυποίκιλα, ενδιαφέροντα και με περίεργο σχήμα δάση στύλων γρανίτη και προεξοχές βράχων που συνιστούν ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα. Η ομίχλη του τοπίου, που φτάνει τις 200 ημέρες κάθε χρόνο, του δίνει μια πραγματικά αιθέρια και μυστηριώδη αίσθηση και οι επισκέπτες τονίζουν την ηρεμία και τη γαλήνη που τους φέρνει.
Το τρίγωνο των Βερμούδων, Ατλαντικός Ωκεανός
Ίσως από τα πιο διάσημα μέρη του πλανήτη, όταν αναφερόμαστε σε μυστήριο, το τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα τρίγωνο στον Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στο Μαϊάμι, τις Βερμούδες και το Σαν Χουάν, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Οι εξαφανίσεις αυτές αποδίδονται από διάφορους αστικούς μύθους σε παραφυσική δραστηριότητα, θαλάσσια τέρατα ή σε εξωγήινα όντα, επίσημες υπηρεσίες, όμως, έχουν δηλώσει ότι ο αριθμός και η φύση των εξαφανίσεων στην περιοχή είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του ωκεανού.
Moguicheng, Κίνα
Η Moguicheng είναι μια έρημος στην περιοχή Xinjiang της Κίνας και το όνομά της μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «Πόλη του Σατανά». Περπατώντας στην έρημο προς μια παλιά, εγκαταλελειμμένη πόλη, άνθρωποι αναφέρουν διάφορα περίεργα συμβάντα, όπως μυστηριώδεις ήχους να ακούγονται με τον αέρα, από περίεργες μελωδίες και ήχο της κιθάρας, μέχρι μωρά να κλαίνε και τίγρεις να βρυχώνται, με κανέναν μέχρι σήμερα να έχει εξηγήσει από πού προέρχονται. 
Richat Structure, Μαυριτανία
Το Richat Structure είναι γνωστό ως το Μάτι της Σαχάρα και αποτελεί ένα ευδιάκριτο, χαρακτηριστικό, κυκλικό γεωγραφικό στοιχείο στην Έρημο Σαχάρα, διαμέτρου 48 χιλιομέτρων, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό αν βρίσκεται κάποιος μέσα σε αυτό, αλλά αν το δει από ψηλά. Θεωρήθηκε αρχικά ότι έχει δημιουργηθεί από πρόσκρουση αστεροειδή, ενώ αργότερα επικράτησε η θεωρία της ηφαιστειακής έκρηξης. Σήμερα πιστεύεται ότι ήταν κάποτε κάποιος βραχώδης σχηματισμός που με τον καιρό διαβρώθηκε, ενώ μυστήριο προκαλεί το σχεδόν τέλειο κυκλικό σχήμα του και το ότι οι εσωτερικοί κύκλοι του απέχουν ίδια απόσταση ο ένας από τον άλλο.
Ξηρή κοιλάδα McMurdo, Ανταρκτική
Ένα όχι και πολύ γνωστό μέρος του πλανήτη, η κοιλάδα McMurdo στην Ανταρκτική αποτελεί μια από τις πιο ακραίες ερήμους στον κόσμο και ίσως το πιο ξηρό μέρος του πλανήτη, σημειώνοντας μόλις 10 εκατοστά καθίζηση το χρόνο. Περιέργως, το μέρος αυτό βρίσκεται στο κέντρο των πάγων της Ανταρκτικής κι αντί να είναι καλυμμένο με πάγο, είναι εντελώς γυμνό. Το μόνο που συναντάται εκεί είναι κάποιες λειχήνες και ξεραμένα φύκια, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι η κοιλάδα αυτή είναι το μοναδικό μέρος του πλανήτη, του οποίου οι συνθήκες είναι πολύ κοντινές στο περιβάλλον του πλανήτη Άρη.

http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις