σπίτι πάνω σε ρόδες.

Μετακόμισε μέσα σε ένα παλιό φορτηγό. Δείτε πως άλλαξε το εσωτερικού του φορτηγού! Πραγματικά εκθαμβωτικό!

1425591323-38881a641b580dad8661c4ee4b923bcb-810x426 Οι οπαδοί του Tiny House Movement γνωρίζουν ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τη ζωή σε ένα σπίτι με ρόδες.
Aπό τη μια πλευρά, κάποιος που μένει σε ένα τέτοιο σπίτι μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει μιας και έχει τα απαραίτητα μέσα.
Μπορεί κυριολεκτικά να μην ανησυχεί για υποθήκες και άλλα τέτοια, είναι μια ζωή γεμάτη ελευθερία!
Από την άλλη πλευρά, όμως, περιορίζεστε σε έναν χώρο μόνο που είναι στενός και δεν έχετε την πολυτέλεια μετακίνησης σε κάποιον άλλον χώρο.
Ο Yosi Tayar έχει λύσει αυτό το πρόβλημα μιας και έχει μετατρέψει το φορτηγό του, που του επιτρέπει να ταξιδεύει γύρω από τη χώρα του Ισραήλ, με όσα χρειάζεται που του παρέχουν άνεση και πολυτέλεια.
Επίσης το κινητό αυτό σπίτι έχει φωτοβολταικά πάνελ ενσωματωμένα στην οροφή, ώστε να κινείται το σπίτι με την ηλιακή ενέργεια!
Στην ηλικία των 50, ο Tayar εμπνεύστηκε από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για σπίτια πάνω σε τροχούς.

Έχοντας άφθονη εμπειρία σε ξυλουργικές εργασίες και εσωτερικό σχεδιασμό, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του σπίτι πάνω σε ρόδες.
forthgo1
Ολόκληρη η μετατροπή κόστισε 225,000 δολάρια και χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια εργασίας.
forthgo2
Οι τοίχοι είναι επτά ίντσες, για να κρατήσει το σπίτι με μόνωση και την ενέργεια σε χαμηλά επίπεδα.
forthgo3
Ενώ η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από τα φωτοβολταικά πάνω στο φορτηγό υπάρχει και μία δεξαμενή που υποστηρίζει την παροχή νερού.
forthgo4
Ο Tayar οραματίζεται ένα ολόκληρο χωριό παρόμοιων κινητών σπιτιών.
forthgo5
Αν και μικρό σε τετραγωνικά μέτρα, το σπίτι διαθέτει χώρο για μια πλήρως λειτουργική κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό χώρο, τουαλέτα, και ένα υπνοδωμάτιο.
forthgo6
Το όχημα είναι 37,7 μέτρα, ο χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μην αισθάνεται κάποιος κλειστοφοβία. Μπορεί να γίνει και εγκατάσταση σε ανεμιστήρες οροφής και ένα standup ντους.
forthgo7
Παραδέχεται ότι έπρεπε να θυσιάσει μερικά προσωπικά αντικείμενα, όπως βιβλία και επιπλέον ρούχα ώστε να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο.
forthgo8
Του επιτρέπει να εργάζονται από οπουδήποτε. Το σπίτι και το γραφείο του είναι ένα.
forthgo9
Σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να σταθμεύσουν το σπίτι οπουδήποτε επιτρέπεται αν και συνήθως τα πάρκα είναι κοντά στη θάλασσα.
Εάν σας άρεσε η δουλεία που έκανε κοινοποιήστε την και μεταδώστε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο ζωής.


 http://socialista.com.cy/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις