Οι 5 μικρότερες χώρες

Είναι από τις μικρότερες και τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο. Μέσα σε μια μέρα, όταν δεν έχει κάποιος χρόνο, μπορεί να τις κάνει ένα γύρο.

  • 1. Μονακό
Οι 5 μικρότερες χώρες που μπορεί να δει κανείς σε μια μέρα (2)
Το Μονακό είναι το υπερδιάσημο μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής. Περιβάλλεται στις τρεις πλευρές του από τη Γαλλία και στην τέταρτη από τη Μεσόγειο. Αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο. Οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι.
Το πριγκιπάτο τέθηκε από το 1297 υπό την προστασία της γενουατικής οικογένειας των Γκριμάλντι. Διάσημο για το ράλι, την Γκρέις Κέλι και την Καρολίνα.
  • 2. Το Νησί Man
Οι 5 μικρότερες χώρες που μπορεί να δει κανείς σε μια μέρα (3)
Ένα υπέροχο μέρος, είναι ένα μικρό νησάκι στην Ιρλανδική θάλασσα. Αποτελεί ανεξάρτητο κράτος και έχει πληθυσμό 84.000 κατοίκους. Φτάνει κανείς εκεί από τη Μεγάλη Βρετανία με ένα χάι σπίντ. Έχει πάνω του όλη την ιστορία των Βίκινγκς.
  • 3. Το Γιβραλτάρ
Οι 5 μικρότερες χώρες που μπορεί να δει κανείς σε μια μέρα (4)
Είναι κυριολεκτικά ένας βράχος, αλλά έχει χώρο και για μια πόλη. Βρίσκεται στη νότια Ισπανία και ανήκει στην Μεγάλη Βρετανία, έχει το καθεστώς των νησιών Φόκλαντ. Έχει απευθείας σύνδεση αεροπορική από το Λονδίνο (!) και βασική ατραξιόν είναι ο ίδιος ο βράχος.
  • 4. San Marino
Οι 5 μικρότερες χώρες που μπορεί να δει κανείς σε μια μέρα (5)
Είναι ένα μικροκράτος 32.000 κατοίκων στα Απένινα Όρη της Ιταλίας. Χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 301. Είναι το παλαιότερο ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος του κόσμου. Χρησιμοποιεί ευρώ για νόμισμά του και προσελκύει 2 εκατ. τουρίστες το χρόνο.
  • 5. Λιχτενστάιν
Οι 5 μικρότερες χώρες που μπορεί να δει κανείς σε μια μέρα (6)
Στριμωγμένο ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, ένα ονειρεμένο μέρος είναι το Λιχτενστάιν. Έχει βασιλική οικογένεια, κάστρα. Μπορείς να το διασχίσεις με τα πόδια και είναι τόπος προορισμού για περπάτημα και τζόκινγκ (και φορολογικός παράδεισος).
Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις