Σε κλοιό χιονιά η χώρα

Σε κλοιό χιονιά η χώρα -Στον πάγο η Αττική
Στην κατάψυξη βρίσκεται όλη η χώρα. Χιόνια στην κεντρική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και κάτω, τις Κυκλάδες την Κρήτη και την Αττική και πολικές θερμοκρασίες θα συνθέσουν και σήμερα το σκηνικό του καιρού.

Ηδη πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως τα Βόρεια Προάστια έχουν ντυθεί στα λευκά κυρίως
από το Ηράκλειο και πάνω (Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Άνοιξη,  Δροσιά, Αγ.Στέφανος, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Μενίδι), ενώ χθες το βράδυ τούφες χιονιού έπσεαν και στο κέντρο της Αθήνας χωρίς, όμως, να το στρώσει.
Εξαιτίας της χιονόπτωσης, πάντως, υπάρχουν σημεία ακόμη και κεντρικών οδών, όπως η λεωφόρος Κηφισίας, που έχουν πιάσει πάγο, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.
Προβλήματα στην Εύβοια – Αποκλεισμένα χωριά στην Κρήτη
Τα μεγαλύτερα προβλήματα, πάντως, από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν σε Εύβοια και Κρήτη, αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων.
Η Εύβοια δέχθηκε μεγάλη ποσότητα χιονιού, ωστόσο, τα προβλήματα περιορίστηκαν κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στην Κρήτη, τουλάχιστον 32 χωριά και οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνια, ενώ, πολύ χιόνι έπεσε ακόμη και μέσα στο Ηράκλειο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ένα βίντεο που κυκλοφορεί από το μεσημέρι της Τρίτης στο Διαδίκτυο και δείχνει ένα εντυπωσιακό μποτιλιάρισμα στον Ψηλορείτη εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Εντυπωσιακό ήταν και το θέαμα στην Τήνο, καθώς το νησί ντύθηκε στα λευκά, ενώ, το χιόνι έπεσε ακόμη και στις παραλίες του νησιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις