Έφυγε από την ζωή ο Jack Bruce

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των θρυλικών Cream ήταν 71 ετών

Έφυγε από την ζωή ο Jack Bruce
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών ο μπασίστας και τραγουδιστής των θρυλικών Cream, Jack Bruce. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω λιτής ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, στην σελίδα του στο Facebook, και τον λογαριασμό του στο Twitter:

«Εμείς, η οικογένεια του Jack, ανακοινώνουμε με μεγάλη μας λύπη τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και θρύλου. Ο κόσμος της μουσικής θα είναι φτωχότερος χωρίς αυτόν, θα εξακολουθεί όμως να ζει μέσω της μουσικής του, αλλά και για πάντα στις καρδιές μας

Ο εκπρόσωπους τύπου του Bruce, Claire Singers, συμπλήρωσε ότι ο καλλιτέχνης «πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Suffolk, με την οικογένειά του να βρίσκεται στο πλευρό του». Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαδοθεί ψευδείς φήμες περί θανάτου του Bruce, ενώ πιστεύεται, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη αναφορά, ότι αιτία ήταν η ηπατική ανεπάρκεια.

Ο Jack Bruce παρέμεινε ενεργός μέχρι τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορώντας μάλιστα φέτος νέο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Silver Rails". Καθοριστηκή στιγμή στην πλούσια καριέρα του ήταν η δημιουργία των Cream με τους Ginger Baker και Eric Clapton.

Μαζί κυκλοφόρησαν τέσσερις σπουδαίους δίσκους και όρισαν το power trio, επηρεάζοντας καθοριστικά τον σκληρό ήχο της δεκαετία του ’70. Μετά από την διάλυσή τους επανασυνδέθηκαν δύο φορές: το 1993 με αφορμή την εισαγωγή τους στο Rock And roll Hall Of Fame και το 2005 για μια σειρά συναυλιών. 
 
 http://www.rocking.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις