Έστω ότι η ζωή σου είναι ένα καράβι και εσύ ο καπετάνιος…!!!!!!!!!

‘Ολοι μιλούν για την κρίση, για τα θύματα των διαδηλώσεων, για τις φοροεπιδρομές και για τα οικονομικά άγχη που ομολογουμένως χαρακτηρίζουν την πραγματικότητα μας. Και πως να μην μιλήσουν άλλωστε. Πέραν όλων όμως υπάρχει και ένα μεγαλύτερο θύμα των καιρών, για το οποίο σπάνια γίνεται λόγος και το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο αν χαθεί.
Η εσωτερική μας ισσοροπία
Εδώ λογικά αναμένω αντιδράσεις, διαφωνίες και ενστάσεις. Ο πλέον λογικός άνθρωπος θα σκεφτεί:
“Μα καλά, πως μπορούμε να μιλάμε για ισσοροπία σε καιρούς θυέλης;”
Και σπεύδω να απαντήσω: Είναι όντως πολύ δύσκολο να μιλάμε για ισσοροπία σε τέτοιους καιρούς, αλλά πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για ισσοροπία σε καιρούς γαλήνης.
Εκεί είναι αυτονόητη. Έστω ότι η ζωή σου είναι το καράβι και εσύ ο καπετάνιος, πότε πρέπει να υπερβείς εαυτόν, να σε ανακαλέσεις στην τάξη και να κρατήσεις τις δυνάμεις σου την ψυχολογία σου σε καλά επίπεδα;
Στην καλοσύνη ή στην τρικυμία;
Δεν υποστηρίζω οτι είναι εύκολο. Υποστηρίζω όμως οτι παίρνει βελτίωση.
Το μυαλό μας… μπορεί… Αρκεί να το αφήσουμε. Και ιδού ένας τρόπος που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του για πολλούς και αν τον δοκιμάσεις μπορεί και για σένα.

Ο Διαλογισμός..!!
Πριν σταματήσεις να διαβάζεις αποφασίζοντας ότι αυτό το άρθρο δεν σε αφορά τελικά, επέτρεψε μου να σου πω ότι κάνοντας τον διαλογισμό που σου ταιριάζει μερικά λεπτά την ημέρα θα έχει τα εξής αποτελέσματα:
- Θα σε ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα σου. (20 λεπτά διαλογισμού έχουν το αποτέλεσμα 4 ωρών ύπνου.)
- Θα βελτιώσει την υγεία σου. (Κατα την διάρκεια του διαλογισμού ο εγκέφαλος μας λειτουργεί στα κύματα συχνότητας Α, στα οποία λειτουργούσε και όταν ήμασταν έμβρυα, βάζοντας το αναπλαστικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε μάξιμουν ταχύτητα.)
- Θα βελτιώσει την μνήμη σου. (Δημιουργεί καινούριες συνάψεις στον εγκέφαλο πάνω στις παλιές)
- Θα αυξήσει την καθαρότητα σκέψης σου, αφαιρώντας των θόρυβο της καθημερινότητας.
- Θα φέρει σε πιο πραγματικές διαστάσεις ένα πρόβλημα που πριν φάνταζε αξεπέραστο. (Η πιο συχνή συμβουλή από τους ειδικούς για την επίλυση ενός προβλήματος είναι το να πάρουμε λίγη απόσταση από αυτό πριν προβούμε στην λύση του. )
- Θα βελτιώσει την σχέση σου με τον εαυτό σου και κατα συνέπεια και με τους γύρω σου. (Κατά την διάρκεια του διαλογισμού απελευθερώνονται ορμόνες ευεξίας και χαράς, βελτιώνοντας την ενέργεια και την διάθεση μας)
Ωραία όλα αυτά, αλλά εσύ δεν έχεις καμία σχέση με τα κεριά και τις εναλλακτικές πρακτικές, θα μου πεις.
Συνεπώς αυτό που θα πω για να κλείσω, είναι :
Κάνε κάτι, Για σένα, Τώρα! Και αν σου πω οτι δεν χρειάζεται;
Χρειάζεται ησυχία, μια άνετη θέση, και λίγος χρόνος. Στο You Tube υπάρχουν βιντεάκια που σε καθοδηγούν και είναι εύκολα στην χρήση. Επίσης για αρχή μπορείς να ζητήσεις να σε κατευθύνει κάποιος που γνωρίζει. Μετά θα μπορείς εύκολα να κάνεις και μόνος σου.
http://inspireyourlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις