Πώς θα είστε υγιείς καθημερινά;

Η υγεία μας και η καλή κατάσταση της δεν είναι κάτι με το οποίο αρκεί να ασχολούμαστε μια φορά κάθε χρόνο, όταν κάνουμε το ετήσιο τσεκ-απ.Οφείλουμε να προσέχουμε την υγεία μας σε καθημερινή βάση, καθώς πολλά προβλήματα δρουν σωρευτικά, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι απλά θέμα καθημερινού τρόπου ζωής.

Ζήστε υγιεινά κάθε μέρα, ακολουθώντας τους παρακάτω τρόπους που θα κάνουν τη φροντίδα της υγείας σας κομμάτι της ημερήσιας ρουτίνας σας και εσάς πιο δυνατούς απέναντι σε ιούς και ασθένειες:
Πίνετε ζεστό λεμονόνερο
Ένας από τους πιο εύκολους και πιο γνωστούς τρόπους να βελτιώσετε την υγεία σας είναι η κατανάλωση ενός ποτηριού με ζεστό λεμονόνερο κάθε πρωί. Η θερμοκρασία του νερού σε συνδυασμό με το χυμό από το λεμόνι, ενεργοποιούν το πεπτικό σύστημα και καθαρίζουν το συκώτι από την αρχή, κιόλας, της ημέρας. Το λεμόνι αποτοξινώνει, αλλά θυμηθείτε να πίνετε το λεμονόνερο πριν φάτε ή πιείτε ό,τιδήποτε άλλο.
Πίνετε χυμούς λαχανικών
Μην στίβετε τα φρούτα, αλλά αποχυμώνετε τα λαχανικά. Οι πράσινοι χυμοί είναι θαυματουργοί και από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών, τα οποία συνδράμουν σημαντικά στη γενική υγεία του οργανισμού. Δοκιμάστε ένα smoothie με σπανάκι, καρότο, μήλο, μπανάνα και βατόμουρα και ακόμα και αν σας απωθεί η πράσινή του απόχρωση, η γεύση και η θρεπτική του προσφορά θα σας αποζημιώσουν.
Πασπαλίζετε με κανέλα
Μία μόνο από τις πολλές προσφορές της κανέλας, είναι η ρύθμιση των επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα, διατηρώντας την ενέργεια σε ισορροπημένα επίπεδα, αποφεύγοντας τις κορυφώσεις και απότομες πτώσεις αυτής. Μη διστάσετε να την προσθέσετε στα πρωινά δημητριακά, τους χυμούς, τις πατάτες, ακόμα και τα λαχανικά και θα ανακαλύψετε μια άλλη διάσταση  του μπαχαρικού μαζί με τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Επιλέγετε σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες
Προσέχετε τι επιλέγετε για απογευματινό σνακ ή δεκατιανό και μην καταλήγετε σε επιλογές γεμάτες ζάχαρη, όπως είναι τα μπισκότα, τα πατατάκια ή ένα αναψυκτικό. Η ζάχαρη θα σας προκαλέσει σύντομα το αίσθημα της κούρασης και μέχρι να έρθει η ώρα του βραδινού θα έχετε ξαναπεινάσει και ξαναφάει. Εναλλακτικά και περισσότερο υγιεινά, φάτε ανάλατους ξηρούς καρπούς, φρούτα ή κάποιο λαχανικό που θα χωνευτούν με πιο αργές διαδικασίες από τον οργανισμό και θα σας δώσουν ενέργεια για περισσότερη ώρα.
Πιείτε πράσινο τσάι
Όσο περισσότερο πράσινο τσάι πίνετε, τόσο το καλύτερο για εσάς. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά, προστατεύει από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες, ενώ η χαμηλή του περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν διαταράσσει τον βραδινό σας ύπνο. Απολαύστε το ζεστό ή κρύο, με μια φέτα λεμόνι για ακόμα πιο ισχυρή ανοσοποιητική προστασία. Τρώτε τη σαλάτα, πριν το γεύμα
Η κυριαρχία του πράσινου συνεχίζει και ένα καλό κόλπο για να μην ξεχνάτε τη σαλάτα στο γεύμα σας, είναι να ξεκινάτε το γεύμα σας με αυτή. Με αυτό τον τρόπο, παρέχετε εξαρχής στον οργανισμό σας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται και τρώτε το κυρίως πιάτο με μετριασμένη πείνα. Έτσι δεν τρώτε παραπάνω απ’ όσο χρειάζεστε και ικανοποιείτε την πείνα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που είναι τα λαχανικά.
Πιείτε χαμομήλι
Το αφέψημα χαμομηλιού εκτός του ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, είναι ιδανικό χαλαρωτικό, γι’ αυτό και πολλοί το πίνουν πριν τον ύπνο. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι λεμονόνερο, συνεχίστε με πράσινο τσάι και προετοιμάστε τον εαυτό σας και το σώμα σας για ένα καλό και χαλαρωτικό ύπνο με ένα φλυτζάνι ζεστό χαμομήλι.
 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις