Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη

Πολλοί αισθάνονται ξεχωριστοί και πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό τους. Ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει πραγματικά πόσο… μικροί είναι μπροστά στο μεγαλείο της Φύσης.
Πανύψηλα βουνά, αχανείς έρημοι, ατέλειωτος ουρανός και δέντρα ηλικίας χιλιάδων ετών. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ξεχωριστά μέρη της Γης, που σε κάνουν να νιώθεις… σαν ένας μικρός κόκκος στη μέση της ερήμου…

  • Rub’ al-Khali (Empty Quarter), Ομάν
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (1)
«Πιάνοντας» σε έκταση το ένα πέμπτο της αραβικής χερσονήσου η έρημος Rub’ al-Khali είναι η μεγαλύτερη «θάλασσα άμμου» του κόσμου, καταλαμβάνοντας πάνω από 580.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το Ομάν, την Υεμένη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Σταθείτε επάνω σε έναν αμμόλοφο, απολαύστε την… ερημική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις και νιώστε… σαν ένας κόκκος άμμου μέσα στην αχανή έκταση.
  • Μαλδίβες
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (2)
Εντάξει, οι Μαλδίβες είναι ένας επίγειος παράδεισος. Το παραδεχόμαστε. Αν όμως αποτολμήσετε μια βουτιά στα νερά του Ινδικού Ωκεανού και δείτε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα πλάσματα του βυθού… με μήκος που φτάνει μέχρι και τα 12 μέτρα… μάλλον θα νιώσετε τέτοιο δέος, που θα συνειδητοποιήσετε πόσο… μικροί είστε!
Οι φαλαινοκαρχαρίες τρέφονται με πλαγκτόν, οπότε αν έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε μαζί τους, μην τη χάσετε… Κρατείστε όμως για καλό και για καλό μια απόσταση ασφαλείας!
  • Έρημος Ατακάμα, Χιλή
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (3)
Ο αέρας στην έρημο Ατακάμα της Χιλής είναι τόσο ξηρός, που πολύ σπάνια δημιουργούνται σύννεφα πάνω από αυτήν, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο ιδανικά περιβάλλοντα για τους λάτρεις της αστρονομίας. Πόσο πιο μικρός να νιώσει κανείς μπροστά στο απέραντο σύμπαν;
  • York Minster, Αγγλία
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (4)
Η κατασκευή του μεγαλύτερου καθεδρικού ναού γοτθικού ρυθμού ξεκίνησε το 1220 στο York της Αγγλίας και ολοκληρώθηκε 250 χρόνια μετά. Το μέγεθος του ναού σε κάνει να νιώσεις… ταπεινός.
  • Cave of Swallows, Μεξικό
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (5)
Το Γιουκατάν στο Μεξικό είναι κάτι σαν… ελβετικό τυρί… γεμάτο κρυφές σπηλιές. Η «σπηλιά των χελιδονιών» (Cave of Swallows -Sótano de las Golondrinas) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και η πιο εντυπωσιακή… με 400 μέτρα βάθος. Και σαν να μην έφτανε αυτό για να χαρακτηρίσει το μεγαλείο που αντικρίζει κανείς μπροστά του, η σπηλιά είναι το «καταφύγιο» χιλιάδων χελιδονιά, τα οποία βγαίνουν από αυτήν την αυγή και επιστρέφουν κατά τεράστια σμήνη το σούρουπο.
  • Great Australian Bight, Αυστραλία
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (6)
Ο Μεγάλος Αυστραλιανός Κόλπος εκτείνεται σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων… Μην περιμένετε να συναντήσετε άνθρωπο εδώ…
  • Tane Mahuta (Ο Κύριος του Δάσους), Waipoua Forest, Νέα Ζηλανδία
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (7)
Όποιος σταθεί δίπλα στα γιγαντιαία αυτά δέντρα, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 50 μέτρα… νιώθει τεράστιο δέος απέναντι στο μεγαλείο της Φύσης. Στο δάσος Waipoua υπάρχουν δύο πολύ ξεχωριστά και «ιερά» δέντρα: το Matua Ngahere στέκεται αγέρωχο σε ένα ξέφωτο και λίγο πιο βόρεια βρίσκεται το Tane Mahuta (Ο Κύριος του Δάσους).
Η ηλικία του προσδιορίζεται στα 1.200 (και πλέον) χρόνια…
  • Stromboli, Ιταλία
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (8)
Γνωστό ως «Ο Φάρος της Μεσογείου», το νησί Stromboli αποτελεί μία από τις οκτώ Αιολίδες Νήσους, ένα ηφαιστειακό τόξο βόρεια της Σικελίας. Οι «βρυχηθμοί» του… σου υπενθυμίζουν ότι η Γη φλέγεται στο εσωτερικό της!
  • Concordia, Πακιστάν
Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του πλανήτη Γη (9)
Παγωμένες κορυφογραμμές, τις οποίες λίγοι καταφέρνουν να τις διασχίσουν. Πόσο πιο μικρός να νιώσει κανείς μπροστά στο μεγαλείο της Φύσης…
Πηγή: Newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις