Tα πιο συγκλονιστικά σημεία στον κόσμο

Θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής, πέρα από τα καθιερωμένα; Για ανήσυχους ταξιδευτές, που θέλουν να γευτούν το «ανείπωτο», υπάρχουν κάποια σημεία, που ξεχωρίζουν.


Tiger’s Nest, Mπουτάν
Το σημείο όπου ο Guru Rinpoche, γνωστός ως ο Βούδας που γεννήθηκε από το λωτό, ίδρυσε το θιβετιανό βουδισμό είναι  ο πιο ιερός  τόπος στο Μπουτάν. Το 746 μ.Χ. μάλιστα, σύμφωνα με το μύθο, μεταμόρφωσε τη σύζυγο του αυτοκράτορα σε ιπτάμενη τίγρη και μετά προσγειώθηκε σε αυτό το απόκρημνο πάτημα, πάνω στα βράχια. Για χρόνια διαλογιζόταν σε σπηλιές και στη συνέχεια έχτισε  το μοναστήρι-κοιτίδα της θρησκείας του, το οποίο στη σημερινή του μορφή υπάρχει από το 1692.
Machu Picchu, Περού Στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό». Βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων στη Σιέρρα Βιλκαμπάμπα, στην αριστερή όχθη του παραπόταμου Ουρουμπάμπα.  Για τον ταξιδιώτη είναι μια μοναδική εικόνα, αφού η πυκνή βλάστηση είναι πέρα από τα συνηθισμένα.
Η περιοχή μεταξύ της Σιέρρα και του πυκνού δάσους ονομάζεται «το φρύδι του δάσους». Η πόλη συνδέει την πόλη με τη κορυφή Χουαϊάνα Πίτσου, που σημαίνει η «νεαρή κορυφή».Βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας, οπότε θα νιώσετε σαν ήρωας σε ταινία περιπέτειας.
Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Βραζιλία Μια από τις πλέον εντυπωσιακές εικόνες που μπορεί να αντικρύσει κανείς  είναι το ψηλό άγαλμα που εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο , πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα. Στις 12 Οκτωβρίου 1931 το άγαλμα ορθώθηκε περήφανα και από τότε στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα, ζυγίζει 1.000 τόνους και ατενίζει την πόλη του Ρίο.
Όρος των Ελαιών, Ιερουσαλήμ Αν βρεθείτε στο μέρος που έλαβε χώρα η Ανάληψη του Ιησού, θα νιώσετε να σας διαπερνάει ένα ρίγος συγκίνησης, ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαίτερα θρήσκοι. Το βουνό λόγω της σημασίας του αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους όλους Χριστιανούς.
Από τους βιβλικούς χρόνους μέχρι σήμερα, το Όρος των Ελαιών είναι τόπος ταφής των Εβραίων. Η νεκρόπολη στη νότια κορυφογραμμή, στη θέση του σημερινού χωριού Σιλβάν, ήταν ο τόπος ταφής των πιο σημαντικών πολιτών της Ιερουσαλήμ κατά την περίοδο των βιβλικών βασιλέων και υπολογίζεται ότι υπάρχουν 150.000 τάφοι.
Molokai, Χαβάη Αποτελεί must εμπειρία για όσους θέλουν να ζήσουν έξω απ΄τα καθιερωμένα. Φανταστείτε ότι η κατάβαση με μουλάρια στο σχεδόν κάθετο μονοπάτι μήκους 5 χλμ, στο εθνικό ιστορικό πάρκο του Kalaupapa είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να φτάσουν οι επισκέπτες σε αυτό το σημείο. Εδώ θα αντικρύσετε τους ψηλότερους παραθαλάσσιους γκρεμούς του κόσμου. Για να πάτε είναι απαραίτητη η κράτηση, καθώς μόνο 18 μουλάρια την ημέρα επιτρέπεται να κατεβαίνουν το μονοπάτι και το πάρκο είναι κλειστό τις Κυριακές.


Όλυμπος, Ελλάδα Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται και βουνό των Θεών, αφού σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ ήταν το σπίτι τους Το παγκοσμίως φημισμένο βουνό, είναι ελληνικό και κάθε χρόνο προσελκύσει πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών.

Βασική πύλη του μυθικού βουνού είναι το Λιτόχωρο. Γνωρίζατε ότι το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο «Απόθεμα της Βιόσφαιρας; Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».
Οι πυραμίδες της Γκίζας Είναι το αρχαιότερο σωζόμενο μνημείο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Βρίσκονται στην Αίγυπτο. Η κατασκευή χρονολογείται στο 2580 π.Χ. και βρίσκεται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας ανήκουν: η Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως "η Μεγάλη Πυραμίδα", η λίγο μικρότερη Πυραμίδα του Χεφρήνου και η σχετικά μετρίου μεγέθους Πυραμίδα του Μυκερίνου.


Το όρος Kailash, Θιβέτ Eδώ θα δείτε την πιο εντυπωσιακή κορυφή των Ιμαλάϊων στο δυτικό Θιβέτ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 6.714 μέτρα σε μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες περιοχές των Ιμαλάϊων.
Μια εκπληκτική εμπειρία, που δεν θα ξεχάσετε, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Φύγαμε για Θιβέτ
http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις