Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα μέρη που κατασκευάστηκαν γήπεδα!!!

Συνήθως όλα τα γήπεδα (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις) κατασκευάζονται κοντά ή μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή έτσι ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση όσοι θέλουν να τα επισκεφτούν. Αν ψάξετε όμως πολύ καλά θα ανακαλύψετε μερικά που βρίσκονται στους πιο παράξενους, στους πιο ασυνήθιστους χώρους! Στη συνέχεια ακολουθούν 12 τέτοια παραδείγματα..
1. Coeur d'Alene Course Golf Resort, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Το Coeur d'Alene Resort είναι ένα πολυτελές θέρετρο στο Coeur d'Alene, του Αϊντάχο. Βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Coeur d'Alene και διαθέτει μαρίνα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, σπα, καθώς και ένα αξιοσημείωτο γήπεδο γκολφ ( το μοναδικό κινητό καταπράσινο νησί στον κόσμο).

2. Eidi Στάδιο, Νήσοι Φερόες

Το Eidi Stadium βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι το σπίτι αρκετών ομάδων ποδοσφαίρου των Νήσων Φερόε.
Το γήπεδο βρίσκεται στο Eidi - ένα χωριό στο βορειοδυτικό άκρο του Eysturoy. Το όνομά της πόλης σημαίνει «ισθμός» στη γλώσσα των Νήσων Φερόε και έχει πληθυσμό 669 κατοίκους.

3. Γήπεδο τένις στο Burj Al Arab, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το υψηλότερο γήπεδο τένις στον κόσμο βρίσκεται στο τέταρτο υψηλότερο ξενοδοχείο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, στο Burj al-Arab στο Ντουμπάι. Το γήπεδο του τένις είναι κυκλικού σχήματος και όταν δεν χρησιμοποιείται γι αγώνα λειτουργεί ως ελικοδρόμιο.
Το ακριβές ύψος του γηπέδου τένις δεν είναι γνωστό. Το ύψος του ξενοδοχείου όμως είναι 321 μέτρα και το γήπεδο βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή.

4. Float, Marina Bay, Σιγκαπούρη


Το «Float at Marina Bay», είναι απολαυστικό ακόμη και από τις φωτογραφίες. Είναι το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που κυριολεκτικά επιπλέει. Με 120 μέτρα μήκος και 83 μέτρα πλάτος είναι η μεγαλύτερη πλωτή σκηνή στον κόσμο. Βρίσκεται στην παραλία Marina Reservoir και μπορεί να φιλοξενήσει 30.000 άτομα.

5. Ski Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ένα χιονοδρομικό κέντρο στη μέση της ερήμου; Ναι, όσο και αν μοιάζει απίθανο. Το Ski Dubai είναι ένα εσωτερικό χιονοδρομικό κέντρο 22.500 τετραγωνικών μέτρων. Είναι μέρος του Mall of the Emirates, ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο και βρίσκεται στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
6. Γήπεδο Ποδοσφαίρου σε ταράτσα, Ιαπωνία
Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην ταράτσα ενός κτιρίου; Γιατί όχι! Βρίσκεται στην κορυφή του πολυκαταστήματος Tokyu Toyoko δίπλα στο σταθμό Shibuya. Το Adidas Futsal άνοιξε το 2001, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

7. Ότμαρ Χίτσφελντ Στάδιο, Ελβετία
Σκαρφαλωμένο στο βουνό, λίγο έξω από το κέντρο του Zermatt και πάνω από την κοιλάδα του Saastal, περίπου 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται το υψηλότερο γήπεδο στην Ευρώπη. Πρόκειται για το Ottmar Hitzfeld Stadium, ένα στάδιο όπου οι παίκτες, το προσωπικό αλλά και οι θεατές φτάνουν σε αυτό με τελεφερίκ από το κοντινό χωριό Stalden.

8. Igraliste Batarija, Κροατία
Το Batarija είναι ένα γήπεδο ποδόσφαιρο στο Trogir, στην Κροατία, και φιλοξενεί την HNK Trogir. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι μοναδικό στον κόσμο γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο προστατευόμενα μνημεία: Το κάστρο Kamerlengo και τον πύργο του Αγίου Μάρκου.

9. Κεκλιμένο Στάδιο, Ουκρανία
Η βαρύτητα δεν είναι ο καλύτερος φίλος των παικτών σε αυτή την ομάδα. Βρίσκεται στην περιφέρεια Zakarpattia, στο δρόμο προς την πόλη Uzhgorod της Ουκρανίας.


10. Grand Court, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Το Grand Central Terminal είναι ένας από τους πιο διάσημους σταθμούς στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη και στο πλαίσιο της προσπάθειας της ομοσπονδίας Σκουός να κάνει περισσότερο γνωστό το άθλημα, έχει φιλοξενήσει αγώνες με μεγάλη επιτυχία.

11. Ice Uummannaq, Γροιλανδία
Δεν πρόκειται για φάρσα. Υπάρχει γήπεδο γκολφ στους πάγους της Γροιλανδίας. Το πρωτάθλημα World Ice Golf πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1997, στο Uummannaq, στην Γροιλανδία κάθε Μάρτιο, 600 χιλιόμετρα  βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Το Uummannaq είναι το βορινότερο γήπεδο γκολφ στον κόσμο και είναι σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου στους πάγους.

12. Τόρνιο Golf Club, Φινλανδία / Σουηδία
Το Green Zone ή Tornio Golf Club είναι ίσως το μοναδικό γήπεδο γκολφ με 9 τρύπες σε μία χώρα, την Φινλανδία, και 9 σε μια άλλη, την Σουηδία!
Πηγή: http://www.eirinika.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις