Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μόνο με 2 ευρώ



Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μόνο με 2 ευρώ
Οι εποχές που τα κέρματα δεν είχαν αξία έχουν περάσει προ πολλού. Στο τέλος του μήνα καταλήγουμε να  ψάχνουμε κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ για χαμένα κέρματα που κάποτε τα είχαμε για...πέταμα. Για παράδειγμα, με ένα και μόνο κέρμα των 2€ μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα από όσα φανταζόμασταν.

Όπως τα παρακάτω:


*Να βγούμε για καφέ

Αν δεν σας φτάνουν τα café τα οποία σερβίρουν φρέντο από 2€, τότε σημειώστε και τις διευθύνσεις των café του κέντρου που συμμετέχουν στην δράση του δήμου «Βγαίνουμε Αθήνα» και κάθε Τρίτη προσφέρουν τον καφέ τους επίσης στα 2€. Τέλος, μπορείτε πάντα να πιάσετε τραπεζάκι στα καλύτερα καφενεία και να απολαύσετε τον πατροπαράδοτο ελληνικό καφέ που στοιχίζει ακόμη λιγότερο.

*Να γλυκαθούμε

Τα δύο ευρώ φτάνουν και περισσεύουν για οποιαδήποτε λιχουδιά: Θέλετε ντόνατς; Έχουμε εδώ τις διευθύνσεις για αφράτη απόλαυση από 0,60€. Θέλετε cupcake;  Θέλετε μια μερίδα λαχταριστούς λουκουμάδες; Έχουμε κι από αυτούς.

*Να αγοράσουμε ένα βιβλίο

Από τα βιβλιοπωλεία μέχρι τα παζάρια βιβλίου και τα γιορτινά bazaars που πολλαπλασιάζονται αυτόν τον καιρό, θα βρείτε βιβλία από 1€ για να γεμίσετε τον χρόνο σας με διάβασμα. Φυσικά, υπάρχει και η δωρεάν εναλλακτική της δανειστικής βιβλιοθήκης, του bookcrossing και των υπαίθριων ανταλλακτικών βιβλιοθηκών.

*Να επισκεφθούμε ένα μουσείο
Ναι, υπάρχουν μουσεία με εισιτήριο που στοιχίζει λιγότερο από 2€ ή και δωρεάν: Τέτοιες περιπτώσεις είναι το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (2€) ή το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και το Σπαθάρειο Μουσείο (ελεύθερη είσοδος) για να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας, το Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (1€), ή το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (2€ αν το επισκεφθείτε με τουλάχιστον τρεις άλλους φίλους σας).

*Να αγοράσουμε διακοσμητικά Στα 1€ discount shops που θα βρείτε διάσπαρτα στο κέντρο, μπορείτε με την επένδυση... ενός κέρματος να αγοράσετε ένα ή περισσότερα διακοσμητικά και στολίδια για το σπίτι σας - ιδιαίτερα τώρα που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μια μικρή αλλαγή στο δωμάτιό σας μπορεί να κάνει την διαφορά και στη διάθεσή σας.

*Να δούμε μια ταινία

Η ενοικίαση ενός DVD (αν είστε από τους νομοταγείς πολίτες που δεν κάνουν «κακές πράξεις» στο internet) και μια συγκέντρωση της παρέας για να την δείτε παρέα και να διασκεδάσετε είναι... ανεκτίμητης αξίας.

*Να κάνουμε... αρωματικές αγορές

Ένα σακουλάκι κανέλα, μια τζούρα πάπρικα ή λίγο αρωματικό τσάι, και κυρίως, μια βόλτα στην μυρωδάτη γειτονιά της Ευριπίδου, θα νοστιμίσουν την κουζίνα σας και θα σας φτιάξουν τη μέρα. Το ίδιο ισχύει και για ένα λουλούδι που μπορούμε να αγοράσουμε και να φτιάξουμε τη δική μας ημέρα ή την ημέρα κάποιου άλλου - ένα τριαντάφυλλο στο άλλο σας μισό ισοδυναμεί με πολλά χαμόγελα.

*Να φάμε...


Εντάξει, μπορεί να μην απολαύσουμε πλήρες γεύμα σε εστιατόριο με πρώτο, δεύτερο και τρίτο πιάτο, αλλά νηστικοί δεν θα μείνουμε: Θα φάμε σούπερ σουβλάκι, θα χορτάσουμε με λαχταριστό «βρόμικο» ή θα απολαύσουμε την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης από το «Άριστον» χωρίς να ζηλέψουμε κανένα ακριβό μενού. Επίσης, αν μας βρίσκονται... πενήντα λεπτά επιπλέον, μπορούμε ωραιότατα να φάμε μαγειρευτό φαγάκι μέσω της δράσης των δήμων «Σπιτική Κουζίνα» που σας συστήσαμε πριν από λίγο καιρό  - εκεί η μερίδα του φαγητού στοιχίζει 2,50€ και είναι χορταστικότατη.

*...και να πιούμε

Τα δεδομένα της εποχής επαναφέρουν και απενοχοποιούν πλήρως την «χύμα» διασκέδαση που ακούει στο όνομα... «κουτάκια μπύρας από το περίπτερο και άραγμα στην πλατεία», κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε όταν το πορτοφόλι δεν επιτρέπει ποτό σε μπαρ. Μπορούμε επίσης πάντα να προμηθευτούμε χύμα κρασί - θα βρείτε από τα μαγαζάκια μέχρι τα... καρβουνάδικα της γειτονιάς σας ακόμη και με 1,50€ το πεντάλιτρο- και να το απολαύσουμε στο σπίτι με την παρέα.

*Να κάνουμε μια βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς

Πέρα από το απολαυστικό του πράγματος, το οποίο αποτυπώσαμε σε παλαιότερο φωτο-ρεπορτάζ του in2life, μην ξεχνάτε πως εκεί θα βρείτε τα φθηνότερα... ζαρζαβατικά. Κι αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να ψωνίσετε με μόλις 2€, σκεφτείτε ότι το πιο απλό - ήτοι μια σακούλα πορτοκάλια, μπορούν να γίνουν από την ημερήσια δόση βιταμίνης C στην φρουτοσαλάτα ή τον φρεσκοστυμμένο χυμό της ημέρας μέχρι ωραιότατο γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή πορτοκαλόπιτα με τα πιο απλά υλικά, που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας.

*Να κάνετε κάποιον άλλο χαρούμενο

Με άλλα λόγια, να διαθέσετε, έστω και αυτά τα δύο ευρώ, για τις ανάγκες ενός φιλανθρωπικού σκοπού ή ενός δικτύου αλληλεγγύης. Καμία συνεισφορά δεν είναι ασήμαντη - δείτε εδώ έναν χάρτη... αλληλεγγύης που έχει συντάξει το In2life και νιώστε την ανεκτίμητη χαρά της προσφοράς.  -Τέλος, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν δεκάδες δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη και είναι εντελώς δωρεάν. Εμείς τις συγκεντρώνουμε κάθε μήνα - δείτε εδώ τα free του Νοεμβρίου - για να σας διευκολύνουμε να διασκεδάσετε... τζάμπα και να σας μείνουν και τα δύο ευρώ στην τσέπη.

Πηγή: pontos-news.gr - in2life.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις