15 λόγοι για να τρώτε ρόδια

rodi
Από τα λατρεμένα φρούτα της εποχής το ρόδι προσφέρει κάτι περισσότερο από απλά απίστευτη γεύση. Είναι θρεπτικό αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Ενημερωθείτε για τους 15 λόγους που πρέπει να τρώτε ρόδια ή να πίνετε το χυμό τους, αν δεν το κάνετε ήδη.
1. Φρενάρει τη γήρανση
Τα ρόδια περιέχουν μια τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών.
2. Προστατεύει τα νεφρά

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε γνωστό ιατρικό περιοδικό έδειξε ότι το εκχύλισμα ροδιού εμποδίζει τις βλάβες των νεφρών και τα προστατεύει από τις επιβλαβείς τοξίνες.
3. Προστατεύει και αναζωογονεί το συκώτι
Νέες έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι, αλλά βοηθά και στην αναγέννηση του ήπατος μετά από βλάβη.
4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα ρόδια και ο χυμός τους είναι γεμάτα από βιταμίνη C, που είναι ένα αποτελεσματικό τονωτικό για το ανοσοποιητικό και γρήγορα εξαντλείται, ιδίως τις ψυχρές εποχές του χρόνου.
5. Είναι αντιαλλεργικό
Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με τις αλλεργίες.
6. Μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις
Νέες έρευνες δείχνουν ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει τη χοληστερόλη και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.
7. Μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του προστάτη
Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός και το εκχύλισμα ροδιού μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
8. Προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού
Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση του χυμού ροδιού κατά του καρκίνου του μαστού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου.
9. Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος
Η κατανάλωση ροδιών συνδέθηκε με τη μείωση και των δύο κύριων τύπων καρκίνου του δέρματος σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό της Αμερικανικής εταιρίας δερματολογίας.
10. Προστατεύει το DNA
Τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά στα ρόδια φαίνεται επίσης ότι αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος και το προστατεύουν.
11. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αυξημένης αρτηριακής πίεσης που σχετίζεται με την κατανάλωση γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στοιχεία.
12. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που εμπλέκονται με το μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο οδηγεί συχνά στην παχυσαρκία και είναι ένας πρόδρομος του διαβήτη. Λόγω των δοκιμασμένων αποτελεσμάτων του στον συγκεκριμένο τομέα, το ρόδι μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους.
13. Προστατεύει από τις μολύνσεις  
Νέες έρευνες διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα από ρόδι αυξάνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται κατά των μολύνσεων.
14. Δρα κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ
Είναι αλήθεια: το ρόδι μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Σε μία μελέτη τα ποντίκια που είχαν εκτραφεί για να αναπτύξουν την ασθένεια αυτή και έπαιρναν εκχύλισμα ροδιού είχαν σημαντική επιβράδυνση στην εξέλιξή της.
15. Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα
Τα ρόδια έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν ευεργετικά για την οστεοαρθρίτιδα , καθώς περιέχουν τα επουλωτικά συστατικά ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις