Τι φέρνει τους άντρες σε αμηχανία;

Εκτός από την ανασφάλεια που μπορεί να αισθάνεται ο οποιοσδήποτε για διάφορα χαρακτηριστικά του σώματός του, υπάρχουν ορισμένα που κάνουν τους άντρες να έρχονται σε ιδιαίτερη αμηχανία.


Άλλοτε προκαλούν γέλιο άλλοτε απορία, άλλοτε πάλι περιφρόνηση, η αλήθεια είναι πάντως πως αρκετοί άντρες νιώθουν αμήχανα όταν έχουν κάποιο από τα 14 χαρακτηριστικά, που ακολουθούν.
Τρίχες στην πλάτη
Μέχρι τα μέσα των 20 του χρόνων, ο κάθε άντρας θα γνωρίζει την…τριχωτή «μοίρα» της πλάτης του. Είτε θα έχει μόλις και μετά βίας μερικές τρίχες εκεί, είτε πάλι η περιοχή θα είναι πιο θαμνώδης. Αν είστε από εκείνους που αισθάνονται άσχημα με τις τρίχες στην πλάτη τους, οι επιλογές πλέον είναι αρκετές. Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να λεπτύνει τις τρίχες στην περιοχή ή ακόμα και να τις αφαιρέσει ολοκληρωτικά με σχεδόν μόνιμα αποτελέσματα.
Κοιλιά «μπύρας»
Δε χρειάζεται κάποιος όντως να πίνει μπύρα για να αποκτήσει τη γνωστή «μπυροκοιλιά». Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν λίπος γύρω από τη μέση, το οποίο δυστυχώς, αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο η καλή είδηση είναι ότι εάν ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, το λίπος στην κοιλιά είναι συνήθως το πρώτο που «φεύγει».

Υπερβολική εφίδρωση
Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες «εξόδους ιδρώτα» από τις γυναίκες. Αλλά αν πρέπει πάντα να σκουπίζετε τα χέρια σας ή αν ιδρώνετε συχνά μέσα από τα ρούχα σας, ίσως να πάσχετε από τον τύπο της υπερβολικής εφίδρωσης, που ονομάζεται υπεριδρωσία. Τα συναισθήματα ή η θερμότητα μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη εφίδρωση, που συνήθως εμφανίζεται στις μασχάλες, τις παλάμες ή τα πέλματα των ποδιών.
Ενιαίο φρύδι
Οι ίδιες ορμόνες που κάνουν τα γένια σας να αυξάνονται μπορούν να κάνουν τα φρύδια σας τόσο παχιά και θαμνώδη, που αντί να είναι δύο να ενώνονται σε ένα. Η συγκεκριμένη συνθήκη είναι η πιο κοινή αιτία που νέοι άνδρες επιλέγουν την ηλεκτρόλυση. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί μικρό ηλεκτρικό σοκ για να καταστρέψει μόνιμα τα θυλάκια τρίχας.
Η γραμμή των μαλλιών που υποχωρεί
Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άντρες έχουν αισθητά πιο λεπτή τρίχα από την ηλικία 35 ετών και σημαντική απώλεια μαλλιών από την ηλικία των 50 ετών. Το πρότυπο ξεκινά συνήθως με μια υποχώρηση της γραμμής του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί να εξελιχθεί σε φαλάκρα. Η χειρουργική αποκατάσταση των μαλλιών προσφέρει έναν τρόπο για τη μείωση της κατάστασης αλλά μπορείτε να μιλήσετε ακόμη με το γιατρό σας για συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά της τριχόπτωσης.

Ροχαλητό
Το ροχαλητό είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να διαταράξει τον ύπνο της συντρόφου σας και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι οι δράστες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ροχαλητό δεν είναι επιβλαβές, αλλά αν είναι έντονο ή τακτικό μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής συνθήκης, που ονομάζεται άπνοια ύπνου.
Ρέψιμο
Μπορεί να μην είναι το απόλυτο δείγμα ευγένειας και καλής κοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά σε μερικούς πολιτισμούς ένα πλούσιο «ρέψιμο» δείχνει την εκτίμησή για ένα καλό γεύμα. Σε κάθε περίπτωση, το ρέψιμο μερικές φορές μετά το φαγητό είναι φυσιολογικό. Είναι ο τρόπος του σώματος να απελευθερώσει τον αέρα που έχετε καταπιεί. Το συχνό ρέψιμο όμως σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, όπως η ναυτία ή ο πόνος στην κοιλιά, θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι μιας πεπτικής διαταραχής.
Αέρια
Ενώ ο ήχος και η μυρωδιά των αερίων μπορεί να είναι ενοχλητικά, το ίδιο το αέριο είναι ακίνδυνο. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον αέρα που διακινείται μέσω του πεπτικού σωλήνα, όταν τα βακτήρια διασπούν τις τροφές. Ωστόσο, οι στατιστικές λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προκαλούν αέρια περίπου 6-20 φορές την ημέρα, ενώ η μπύρα, η σόδα, τα φασόλια και πολλά φρούτα και λαχανικά είναι «συνένοχοι» των αερίων, αν και τα τρόφιμα που προκαλούν αέρια διαφέρουν για κάθε άτομο.

Μυρωδιά του σώματος
Κάθε έντονη δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε έντονη οσμή του σώματος. Ο ένοχος δεν είναι ο ίδιος ο ιδρώτας, αλλά τα βακτήρια που χρησιμοποιούν το ιδρωμένο δέρμα ως ένα γόνιμο έδαφος. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τα βακτήρια με τακτικά ντους με σαπούνι και προϊόντα κατά της εφίδρωσης. Επίσης, φροντίστε να πλένετε συχνά τα ρούχα που χρησιμοποιείτε στην προπόνησή σας. Εάν η μυρωδιά του σώματος επιμένει, δοκιμάστε την αποφυγή δύσοσμων τροφίμων, όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα
Η αδέξια χρήση των νυχιών και μη σωστή περιποίησή τους είναι η κορυφαία αιτία που σε μερικούς τα νύχια μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και λοιμώξεις. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι όταν κόβετε πολύ κοντά τα νύχια σας. Για να αποφευχθεί αυτό, φροντίσετε το νύχι σας να ακολουθεί τη φυσική του καμπύλη.
Κακή αναπνοή
Ίσως γνωρίζετε ότι ορισμένα δύσοσμα τρόφιμα και το κάπνισμα μπορούν να σαμποτάρουν την αναπνοή σας. Αλλά η πιο κοινή αιτία είναι τα βακτήρια. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, βουρτσίστε τη γλώσσα σας και προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που αναπτύσσονται εκεί. Εάν η καλή υγιεινή δεν γλυκάνει την αναπνοή σας, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας. Ενδεχομένως, να πάσχετε από ουλίτιδα, ξηροστομία ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Σεξουαλική δυσλειτουργία
Οι άνδρες μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να συζητήσουν τα σεξουαλικά τους προβλήματα, αλλά σχεδόν το ένα τρίτο αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μειωμένη λίμπιντο, πρόωρη εκσπερμάτωση ή στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ).
Οι παράγοντες κινδύνου για ΣΔ περιλαμβάνουν το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, διάφορες νευρολογικές συνθήκες, το κάπνισμα, προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και μερικά φάρμακα. Συζητήστε με το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε το πρόβλημα και να σας συστήσει θεραπεία.
Απώλεια ακοής
Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν απώλεια ακοής από τις γυναίκες και οι θορυβώδες θέσεις εργασίας μπορεί να συμβάλουν σημαντικά σε αυτό. Σκεφτείτε απλά ότι επαγγέλματα όπως οι ανθρακωρύχοι και οι ξυλουργοί είναι σχεδόν αποκλειστικά ανδρική υπόθεση.
Αλλά κάθε δυνατός ή συνεχής θόρυβος μπορεί να βλάψει τις λεπτές δομές του αυτιού, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής. Εάν η εργασία σας απαιτεί την πολύωρη έκθεση σε δυνατό θόρυβο, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ειδικές ωτοασπίδες και κρατήστε τις προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής κάτω από τα 85 ντεσιμπέλ (dB).

Διευρυμένος προστάτης
Μαζί με τις ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά, ο διευρυμένος προστάτης είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης για πολλούς άνδρες. Ο ιατρικός όρος είναι καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, η διεύρυνση δηλαδή του αδένα που περιβάλλει την ουρήθρα. Η αύξηση αυτή προκαλεί συμπτώματα στο μισό περίπου ανδρικό πληθυσμό άνω των 75. Καθώς ο προστάτης μεγαλώνει, μπορεί να συμπιέσει την ουρήθρα, προκαλώντας την αίσθηση της συχνουρίας. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας συστήσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις