7 εφευρέτες που πέθαναν εξαιτίας των εφευρέσεων τους!

Εκεί που η έννοια "τραγική ειρωνεία" βρίσκει απόλυτη εφαρμογή...


1. FRANZ REICHELT

Στις 4 Φεβρουαρίου 1912 ο Αυστριακός ράφτης ανέβηκε στον πύργο του Άιφελ με ένα κοστούμι δικής του... κοπής, προκειμένου να αποδείξει ότι θα μπορούσε να δώσει στους ανθρώπους φτερά.

Στο κοστούμι είχε προσαρμόσει ένα αλεξίπτωτο, το οποίο θα άνοιγε μόνο όταν εκείνος άνοιγε τα χέρια του κάθετα, σε σχήμα σταυρού με το σώμα του.

Έκανε το σάλτο μορτάλε από τον πύργο. Το αλεξίπτωτο τυλίχτηκε γύρω του κι εκείνος έσκασε στο έδαφος μετά από λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το σώμα του ήταν "μια διαλυμένη μάζα" όταν το απομάκρυνε η αστυνομία ενώ η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς όσο ήταν ακόμη στον αέρα.

2. MARIE CURIE

γυναίκα που σε εποχές που ελάχιστες γυναίκες ασχολούνταν με την επιστήμη έγινε γνωστή για το έργο της (από κοινού με το σύζυγό της) πάνω στη ραδιενέργεια και την ανακάλυψη δυο στοιχείων του ραδίου και του πολώνιου. Πέθανε στις 4 Ιουλίου του 1934 εξαιτίας αναιμίας που της προκάλεσε η έκθεση σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

3. THOMAS MIDGLEY, JR.

Ο Αμερικανός μηχανικός και χημικός μελέτησε πολύ τις εφαρμογές τις βενζίνης και κατοχύρωσε περισσότερες από 100 πατέντες. Μεταξύ άλλων, λόγω της σωματικής του αναπηρίας, κατασκεύασε ένα σύστημα με σκοινιά και τροχαλίες τα οποία θα βοηθούσαν ανθρώπους με σωματικές αναπηρίες να σηκώνονται από το κρεβάτι ή αλλού, μόνοι τους. Το 1944, σε ηλικία 55 ετών, μπλέχτηκε στα σκοινιά της μηχανικής κατασκευής τους και αυτοστραγγαλίστηκε.

4. HENRY SMOLINSKI

Ο μηχανικός κατασκεύασε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, το οποίο προόριζε για μαζική παραγωγή. Το 1973 η εταιρεία του, η Advanced Vehicle Engineers, έφτιαξε δυο τέτοια μοντέλα, τα AVE Mizars, τα οποία αποτελούνταν εν μέρει από κομμάτια αεροπλάνου Cessna Skymaster και από οχήματα Ford Pinto. Στη διάρκεια όμως της δοκιμής, το αυτοκίνητο - χίμαιρα διαλύθηκε και ο Smolinski και ο φίλος του Harold Blake βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε αυτό.

5. WILLIAM NELSON

Στις 3 Οκτωβρίου του 1903, ο 24χρονος μηχανικός της General Electric, William Nelson, δοκίμαζε το μηχανοκίνητο ποδήλατο που είχε εφεύρει. Την ώρα που διέσχιζε ένα λόφο, έπεσε από το ποδήλατο και σκοτώθηκε ακαριαία.

6. VALERIAN IVANOVICH ABAKOVSKY

Μόλις σε ηλικία 25 ετών, ο Valerian Abakovsky εφηύρε το Aerowagon, ένα αυτοκίνητο με μηχανή αεροπλάνου που κινούνταν πάνω σε ράγες και ανέπτυσσε πολύ υψηλές ταχύτητες. Θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αξιωματούχων της Σοβιετικής Ένωσης για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Μόσχα. Στις 24 Ιουλίου του 1921ο Abakovsky, ο Fyodor Sergeyev, που είχε μετάσχει στην Οκτωβριανή Επανάσταση και άλλα 4 υψηλόβαθμα στελέχη του Κομμουνιστικού καθεστώτος έκαναν τη δοκιμή του οχήματος. Το όχημα έφτασε επιτυχώς από τη Μόσχα στην Τούλα, όμως στην επιστροφή του προς τη ρωσική πρωτεύουσα, εκτροχιάστηκε. Και τα 6 άτομα που επέβαιναν σε αυτό βρήκαν φρικτό θάνατο.

7. ΠΕΡΙΛΛΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Από όλους τους εφευρέτες, των οποίων οι εφευρέσεις τους στοίχισαν τη ζωή, ίσως αυτός να άξιζε να το πάθει. Τεχνίτης του χαλκού, δημιούργησε μια κατασκευή που λεγόταν Χάλκινος Ταύρος ή ο Ταύρος της Σικελίας. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια μηχανή όπου οι εγκληματίες θα εκτελούνταν με τρόπο οδυνηρό και μαρτυρικό. Ήταν ουσιαστικά ένας κούφιος μεταλλικός ταύρος, μέσα στον οποίο έκλειναν τους καταδικασθέντες και τους έψηναν μέχρι θανάτου.

Είχε προβλέψει μάλιστα μια ειδική "σήραγγα" η οποία κατέληγε στη μύτη του ταύρου και από εκεί ακούγονταν οι κραυγές του βασανιζόμενου. Σατανικό;

Ο Πέριλλος πήγε περήφανος στον τύραννο Φάλαρι, στον Ακράγαντα της Σικελίας, να του πουλήσει την εφεύρεση του. Ο Φάλαρις έκλεισε τον Πέριλλο μέσα στον ταύρο και τον εκτέλεσε ακριβώς με... τη σατανική του ιδέα.


Πηγη: tsekouratoi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις